törzstőke emelés

jegyzett tőke, jogi kisokos, kft, törzstőke emelés, új Ptk.

Itt az utolsó pillanat a kft.-knek

PP/MTI

A korlátolt felelősségű gazdasági társaságok tulajdonosainak legkésőbb március 15-ig 500 ezer forintról 3 millió forintra kell emelniük a törzstőkét (jegyzett tőkét), kivéve, ha a cég végelszámolás, felszámolás vagy kényszertörlés alatt áll – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Tovább olvasom »
cégbíróság, kft, törzstőke, törzstőke emelés, vállalkozás

Egy hét van a végső határidőig

piacesprofit.hu

8 napja maradt a Kft. tulajdonoksoknak a jegyzett tőkét hárommillió forintra emelni. Március 15-e a végső határidő, amikorra a cégeknek az új Ptk. előírásaival összhangba kell hozni működésüket. Ha a társaság a tőkeemelés feltételeit nem tudja biztosítani, ugyanezen időpontig döntenie kell a cég átalakulásáról, a változásbejegyzési kérelmeket pedig április 14-ig kell benyújtani a cégbírósághoz.

Tovább olvasom »
kényszer-végelszámolás, kft, törzstőke, törzstőke emelés, új Ptk., végelszámolás

Mi lesz azokkal, akik nem emelnek törzstőkét?

PP/MTI

2017. március 15-e a végső határidő, amikorra a cégeknek az új Ptk. előírásaival összhangba kell hozni működésüket. Kft.-k esetében ez a jegyzett tőke hárommillió forintra való emelését is jelenti, aminek még mindig sokan nem tettek eleget. Mi történik azokkal, akik bukják a határidőt?

Tovább olvasom »
opten, törzstőke, törzstőke emelés, új Ptk.

Alig csökkent a bajban lévő kft-k száma

piacesprofit.hu

Már csak néhány hét van hátra a kft-knek a tőke emelésére kapott haladékából, a jelenlegi állapot szerint még 63 ezer cégnek kell sürgősen intézkednie. Egy évvel, ezelőtt, amikor kitolták a végső határidőt, 100 ezer körül volt a tőkekövetelményeknek nem megfelelő kft-k száma az Opten adatai szerint.

Tovább olvasom »
jogszabálymódosítás, kötelező tőkeemelés, törzstőke emelés, új Ptk.

Haladékot kapnak a kft.-k

PP/MTI

Egy törvénymódosítóban azt kezdeményezik, hogy azok a korlátolt felelősségű társaságok, amelyek törzstőkéje nem éri el a 3 millió forintot, kapjanak egy év határidő-halasztást az új Ptk. alkalmazásához.

Tovább olvasom »
törzstőke, törzstőke emelés, új Ptk.

Közeledik a kötelező törzstőke emelés – Milyen módon teljesíthetik a cégek?

piacesprofit.hu

Talán már minden érintett tud róla, hogy a korlátolt felelősségű társaságoknak legkésőbb 2016. március 15. napjáig meg kell felelniük az új Polgári Törvénykönyv rendelkezéseinek. Nagyon sok kft. esetében e kötelezettség egyben azt is jelenti, hogy törzstőkéjüket fel kell emelni legalább 3.000.000 forintra. Jobb a törzstőke emelésre időben felkészülni, és nem az utolsó pillanatban rohanva intézkedni, ezért nézzük meg, milyen módokon lehetséges a törvényi kötelezettség teljesítése.

Tovább olvasom »