regisztráció

cégkapu, nav, regisztráció, ügyfélkapu, vállalkozások

Jövőre a vállalkozásoknak is kötelező a cégkapu

piacesprofit.hu

Kizárólag cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a NAV-nál jövőre a vállalkozások. Az egyéni vállalkozóknál nem lesz változás, ők továbbra is az ügyfélkaput, új nevén a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó (KÜNY, köznyelven ügyfélkapus) tárhelyet használhatják.

Tovább olvasom »
adózás, hibák, online számlázás, ötletek, regisztráció

7 hiba, ami miatt nem tudsz regisztrálni az Online Számla-rendszerbe

piacesprofit.hu

Nem ördöngösség a regisztráció a NAV élesített Online Számla-rendszerében, nem kell megijedni a kötelezettségtől. Felesleges lépésről lépésre útmutatók böngészésével kezdeni a regisztrációt, csak ennél a 7 fontos lépésnél kell figyelni az aknákat – hívja fel a figyelmet a NAVXML.hu – Online Számla Tudásbázis írása.

Tovább olvasom »
cégbíróság, kamara, regisztráció

Regisztráció a kamaráknál? Nem jó ötlet

piacesprofit.hu

Az Adótanácsadók Egyesülete nem támogatja a cégregisztráció áthelyezésének ötletét, szerintük sokkal inkább vezetne a bürokrácia csökkentéséhez, ha a vállalkozások számára kötelező kamarai nyilvántartást és az ehhez kapcsolódó regisztrációs díjat eltörölnék.

Tovább olvasom »
adatbázis, adatbázis építés, hírlevél, regisztráció

Így gyűjtsünk hírlevél-feliratkozókat!

piacesprofit.hu

Cégtulajdonosként gyakran érezzük úgy, hogy kifogytunk az ötletekből, mivel lehetne rábírni az oldalunkra látogatókat, hogy regisztráljanak. Ez létfontosságú, mert egy értékes adatbázisnak nemcsak gyakorlati haszna, de manapság eszmei értéke is van. Adunk néhány tippet, hogy növekedjenek a vágyott listák.

Tovább olvasom »
mezőgazdaság, regisztráció, termőföld

A zártkerttulajdonosoknak nem lesz regisztrációs kötelezettségük

piacesprofit.hu

Tizennégy jogszabályt változtatott meg a parlament a március végén az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló előterjesztés elfogadásával. A képviselők döntése nyomán a zártkerttulajdonosoknak nem lesz regisztrációs kötelezettségük. Emellett a változtatások célját korábbi szövegek pontosításában és így a jogalkalmazás egyértelműsítésében jelölte meg a kormány.

Tovább olvasom »