önkéntes nyugdíjpénztár

befizetések, megtakarítás, nyugdíj, nyugdíjpénztárak, nyugdíjvagyon, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár

Nem eléggé támogatják a nyugdíjat a munkáltatók

piacesprofit.hu

Az első negyedévben az önkéntes nyugdíjpénztárak és egészségpénztárak vagyona 8,5, illetve 6,4 százalékkal nőtt éves összevetésben, a pénztárak kiváló teljesítményt nyújtottak – ismertette az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége a szervezettel együttműködő kasszák összesített adatait. A kiváló teljesítmény ellenére a nyugdíjtakarékossági piac rövid és hosszú távú jövője kapcsán a szervezet aggasztónak tartja, hogy az első negyedévben jelentősen visszaesett a munkáltatói befizetések összege.

Tovább olvasom »
adójóváírás, adózás, béren kívüli juttatások, cafeteria, cafeteria 2017, nyugdíj, nyugdíjelőtakarékosság, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár, önkéntes pénztár

Adójóváírással támogatnák az öngondoskodást egy javaslat szerint

Sebők Orsolya

Egy most elkészült tanulmány a meglévő adózási feltételek mellett egy új adózási lehetőség bevezetését javasolja, amelyben a munkáltató, a munkavállaló és az állam közösen vállal felelősséget az öngondoskodás erősítéséért. A javaslat részleteit dr. Kravalik Gábor az ÖPOSZ elnöke ismertette a Piac & Profit konferenciáján.

Tovább olvasom »
nyugdíj, nyugdíj előtakarékosság, nyugdíjpénztár, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár

Készülünk a nyugdíjra, de azért várjuk a sült galambot

piacesprofit.hu

A magyar fiatalok tudatosabban készülnek a nyugdíjas éveikre, véleményük szerint az időskori jövedelmük 40 százalékát már az öngondoskodásból származó források teszik majd ki, egyre kevésbé számítanak az államra. Ezzel együtt az Aegon kutatásának eredményei szerint a magyar lakosság nyugdíjfelkészültségén még mindig sokat kell javítani.

Tovább olvasom »
nyugdíj, nyugdíjbiztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár

Miért nem kell a magyaroknak az ingyenpénz?

piacesprofit.hu

Sokan nem élnek az intézményesített, nyugdíjcélú megtakarítási lehetőségekkel, pedig azok már a jelenben is jelentős anyagi előnyt kínálnak. A három hazai nyugdíjcélú megtakarítási konstrukció közös jellemzője, hogy befizetések után igénybe vehető adójóváírás éves szinten 20 százalék – áll a MAZARS legfrissebb összefoglalójában.

Tovább olvasom »
nyugdíj, nyugdíjbiztosítás, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár

Nem fogunk megélni a nyugdíjunkból

PP/MTI

A lakosság 64 százaléka szerint nyugdíjas korában is dolgozni kényszerül majd, mindössze három százalékuk véli úgy, hogy biztosan meg fog tudni élni nyugdíjából – derült ki az OTP öngondoskodási index eredményeiből.

Tovább olvasom »
egészségpénztár, megtakarítások, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár, önkéntes pénztár

Jobban megéri az önkéntes pénztár

piacesprofit.hu

Egyetlen önkéntes pénztáron belül elérhetővé válhatnak ez évtől az – eddig külön-külön nyújtott – egészség- és önsegélyező pénztári szolgáltatások. Az önkéntes nyugdíjpénztáraknak minimum öt éven át saját járadékot kell nyújtaniuk, a tagok pedig akár egy pénztáron belül két portfólióban is fialtathatják nyugdíjcélú megtakarításaikat.

Tovább olvasom »
devizahitelek, fogyasztóvédelem, jelzáloghitelek, jogszabály módosítás, önkéntes nyugdíjpénztár

Komoly változások a jelzáloghiteleknél

PP/MTI

A kormány honlapján hétfőn megjelent, jelzáloghitelekkel és önkéntes nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvénymódosítás-tervezetek, valamint azok végrehajtási rendeleteinek a módosításai a fogyasztók széles körét érintik. A tervezetek más pénzügyi jellegű változásokat is tartalmaznak.

Tovább olvasom »
magánnyugdíjpénztár, nyesz, nyugdíjvagyon, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár

Kétezer milliárdot tettünk félre nyugdíjra

PP/MTI

Nyugdíjcélra 2 millió szerződést kötöttek a magyar ügyfelek, és több mint 2 ezer milliárd forint a megtakarításuk. Ebben szerepelnek a nyugdíjbiztosítások mellett az életbiztosítások, az önkéntes nyugdíjpénztárak, valamint a nyugdíj-előtakarékossági (nyesz) számlák is.

Tovább olvasom »
befektetés, nyesz, nyugdíj, nyugdíjbiztosítás, nyugdíjpénztár, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár, tőzsde

Így nem leszünk az éhező nyugdíjasok országa

Sebők Orsolya

Az ázsiai tőzsdék zuhanása viszonylag gyorsan megállt, de az európai tőzsdék sokkal lassabban heverik ki a negatív hatást. Jóllehet az újabb világgazdasági válságtól való félelem elillant, az augusztus 24-ei fekete hétfő ismét rávilágított arra, hogy milyen törékeny a globális gazdaság. Olyannyira, hogy a világ tőlünk távoli pontján, tőlünk teljesen függetlenül történő események akár a mi mindennapi boldogulásunkat is érintik, például a nyugdíjcélú befektetéseinken keresztül.

Tovább olvasom »