kötelezettségszegési eljárás

áfaszabályok, kötelezettségszegési eljárás, uniós szabályozás

Brüsszel szemét csípi a magyar áfaszabály

PP/MTI

Az Európai Bizottság úgy határozott szerdán, hogy az októberi kötelezettségszegési eljárási csomag keretében felszólító levelet küld Magyarországnak, amiért az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerben (ekáer) megkövetelt feltételekkel megsértette az áfára vonatkozó uniós szabályokat.

Tovább olvasom »
civil szervezet, kötelezettségszegési eljárás, uniós szabályozás

Most a civil törvény miatt rágott be Brüsszel

PP/MTI

Kötelezettségszegési eljárást indított csütörtökön az Európai Bizottság (EB) Magyarország ellen a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó törvény miatt. A brüsszeli testület emellett újabb szakaszba léptette a felsőoktatási törvény módosítása miatt korábban megindított jogsértési eljárást.

Tovább olvasom »
brüsszel, európai bizottság, európai unió, Jean-Claude Juncker, kötelezettségszegési eljárás, orbán viktor, piacesprofit.hu

Orbán nem akad ki soha

PP/MTI

Ezt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke mondta a magyar kormányfőről, akivel, bár Jól kijönnek egymással, gyakran veszekszenek. Az EB-elnök ezen felül azt is elárulta: kötelezettségszegési eljárásra számíthatunk.

Tovább olvasom »
áfa, áfatörvény, európai bíróság, kötelezettségszegési eljárás

Aránytalanul büntet a NAV a bíróság szerint

piacesprofit.hu

Mind a hazai áfatörvény, mind annak alkalmazása problémás, állapította meg az Európai Bíróság (EUB) egy most közzétett döntésében. A EUB előzetes döntéshozatali eljárás keretében vizsgált egy olyan ügyet, amelyben a felek tévedésből az egyenes adózást alkalmazták a fordított adózás helyett – hívja fel a figyelmet a Mazars. A határozat szerint az áfatörvény egyes rendelkezései nem állnak összhangban a közösségi joggal, az adóhatóság által kiszabott bírság aránytalanul nagy összegű.

Tovább olvasom »
földtörvény, kötelezettségszegési eljárás, uniós szabályozás

Most a földtörvény miatt pöccent be Brüsszel

PP/MTI

Bírósági keresetet indított a határokon átnyúló tevékenységet folytató befektetők mezőgazdasági földterület használatára vonatkozó jogaival kapcsolatos uniós szabályok megsértése miatt az Európai Bizottság csütörtökön Magyarország ellen.

Tovább olvasom »
jövedéki adó, kötelezettségszegési eljárás, pálinkafőzés, uniós szabályozás

Megadással zárult a pálinkaháború

PP/MTI

Megszüntette a pálinka jövedéki adójának ügyében indított kötelezettségszegési eljárását az Európai Bizottság, miután Magyarország úgy módosította a jövedéki szabályokat, hogy mindenben megfelelnek az uniós jognak.

Tovább olvasom »
kötelezettségszegési eljárás, paks 2, paksi bővítés, uniós jog

Indul a vizsgálat Paks II. ügyében

PP/MTI

Úgynevezett mélyreható vizsgálatot indít az Európai Bizottság annak kiderítésére, hogy a Paks II. nukleáris erőmű beruházásának finanszírozása megfelel-e az EU-s szabályozásnak – adta hírül közleményében az Európai Bizottság.

Tovább olvasom »
kötelezettségszegési eljárás, közbeszerzés, paks

Súlyos pénzbüntetés lehet a paksi bővítés ára

PP/MTI

Brüsszel jelentős csapást mért a 12,5 milliárd euró értékű magyar nukleáris beruházásra – értékelte pénteken a Financial Times brit gazdasági, politikai napilap internetes kiadása, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzés mellőzése miatt a paksi bővítésben – közölte az MTI.

Tovább olvasom »
atomenergia, energia, kötelezettségszegési eljárás, paksi bővítés, uniós szabályozás

Felfüggeszti Brüsszel a paksi bővítést?

PP/MTI

Brüsszeli információk szerint az Európai Bizottság felfüggesztene minden folyamatot és beszerzést a paksi bővítés kapcsán, mivel az Orbán-kormány megsértette a közbeszerzési szabályokat a Roszatom megbízásával. A Miniszterelnökség szerint jogszerűen jártak el.

Tovább olvasom »