kismama

adókedvezmény, anyuka, kisgyermekes munkavállaló, kismama, munkáltatói járulékok, NGM

Kisgyermekes szülő után adókedvezmény jár

piacesprofit.hu

Akár évi 282 ezer forintnyi közterhet is megtakaríthat az a vállalkozás, amelyik kisgyermekes szülőt foglalkoztat. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) számítása szerint a munkáltatók mintegy 60 ezer érintett után nem érvényesítik az adókedvezményt, amelynek igénybevétele rendkívül egyszerű, mindössze egy igazolás kell hozzá.

Tovább olvasom »
felmondás, jogi kisokos, kismama, közös megegyezés, munkaügyi per, munkaviszony megszüntetése

A betegség nem véd a felmondástól

piacesprofit.hu

A napi munka során gyakran találkozunk olyan városi legendákkal, amelyek a felmondások jogszerűségéhez vagy jogellenességéhez kapcsolódnak. Köztük például azzal, hogy a kismamának nem lehet felmondani, vagy hogy a jogszerű felmondás előtt legalább kétszer kell figyelmeztetni a munkavállalót. Az alábbiakban ezeket vizsgáljuk meg dr. Rátkai Ildikó munkajogi ügyvéd segítségével.

Tovább olvasom »
családbarát, családbarát munkahely, felelős vállalat, kismama

A kismamák támogatása lenne a családbarát működés?

piacesprofit.hu

Minden negyedik ember számára családbarát az ideális munkahely. A munkáltató segítse a kismamákat visszatérni munkahelyükre – ezt várják el legtöbben egy magát „családbarátnak” nevező cégtől – derült ki a Groupama Biztosító frissen végzett felméréséből. Fontos, hogy a szülők a gyermek(ek) mellett is dolgozhassanak, ehhez rugalmas és megértő hozzáállás szükséges.

Tovább olvasom »
gyermekvállalás, kismama, munkajog

Mire számítsunk a szülési szabadságról visszatérőben?

piacesprofit.hu

Ma már hazánkban is erősödik a tendencia, hogy a nők csak egy-másfél évet maradnak távol a munkától gyermekvállalás esetén. A kismamákat a jogszabályok is támogatják a munka világába történő visszatérésben, a szabályokra azonban érdemes figyelni – derül ki a „munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című projekt keretében készült összeállításból.

Tovább olvasom »
alvállalkozók, bíróság, kismama, kiszervezés, költségkímélés, munkaviszony megszüntetése

Nem érdemes spórolni a kisgyerekes munkavállalón

Sipa

Minden vállalkozásban adódhatnak nehézségek, a gazdasági válság évei alaposan megtépázták a gazdaság minden egyes szektorát. Az addig stabilan működő kisvállalkozások mind több és több munkavállalójukat voltak kénytelen elbocsájtani, vagy kiszervezni alvállalkozónak. Bizonyos esetekben azonban oda kell figyelni, mert kisgyermekes anyukák foglalkoztatásának kiszervezése a bíróság előtt kellemetlen döntések alapja lehet.

Tovább olvasom »
család és karrier, kismama, női karrier

Ha anya dolgozni megy…

piacesprofit.hu

A nők megváltoznak, amikor gyerekük születik. Ez a munkáltatók szempontjából nem előny annyiban, hogy nyilván nem a karrier áll az első helyen. Ugyanakkor az, hogy megértőbbé, hatékonyabbá és többek között kiváló logisztikussá válnak, az őket alkalmazó cégek számára is előny.

Tovább olvasom »
gyed, jogszabályváltozás, kismama

Új szabályok! Így alkalmazzunk kismamát

piacesprofit.hu

2014. január 1-től a GYES és most már a GYED mellett is lehet munkát vállalni, akár heti 40 órás jogviszonyban is a gyermek 1 éves kora után. A GYED- del kapcsolatos változások mellett néhány kisebb-nagyobb egyéb módosítás is életbe lépett. Szakértőnk, Pósa Lívia segítségével áttekintjük a kismamák munkaviszonyával kapcsolatos változásokat.

Tovább olvasom »
családbarát munkahely, kismama, kkv pályázat

Pályázat családbarát munkahelyeknek

piacesprofit.hu

Az EMMI pályázatot hirdetett a családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására. A pályázat célja olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatása, melyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

Tovább olvasom »
család és karrier, kismama, női főnök

A kismama, ha vállalkozó

Timár Gigi

Egyre több kismama dönt úgy, hogy a gyermek megszületése után nem hagyatkozik az állami támogatásra, vagy hogy nem tér vissza az erős kötöttségeket jelentő alkalmazotti létbe, hanem vállalkozásba kezd. Ez jó a gazdaságnak és az önbecsülésnek. De senki ne gondolja, hogy a családi életet megkönnyíti.

Tovább olvasom »