kapcsolt vállalkozások

adózás, kapcsolt vállalkozások, Mazars, transzferár-nyilvántartás

Idén nagyon kell figyelni a transzferár-nyilvántartásokra

piacesprofit.hu

Már az új, bonyolultabb követelmények szerint kell elkészíteniük transzferár-nyilvántartásaikat a kapcsolt vállalatoknak – hívta fel a figyelmet a MAZARS. Az eddigi, önálló nyilvántartás helyett már kötelező a fődokumentum és helyi dokumentum elkészítése. Az előbbi elkészítése azonban nem mindig egyszerű. A fő dokumentumra ráadásul már egyetlen dokumentálandó kapcsolt ügylet esetén is szükség van.

Tovább olvasom »
adózás, adózás 2017, kapcsolt vállalkozások, társasági adó

Vannak kérdéseink az adócsökkentés kapcsán

piacesprofit.hu

Jövőre egységesen – forgalomtól, mérettől függetlenül – kilenc százalékos lesz a társasági nyereségadó. Ez az elsőre egyszerűnek hangzó változás számos – elméleti és gyakorlati – kérdést vet fel, ezeket foglaltuk össze a LeitnerLeitner szakértőinek segítségével.

Tovább olvasom »
adócsalás, beps, kapcsolt vállalkozás, kapcsolt vállalkozások, oecd, transzferár

Megakad a BEPS az adócsalók torkán

piacesprofit.hu

A nemzetközi adózás rendszerében példa nélkül álló, összehangolt intézkedéscsomagját a közelmúltban véglegesítette az OECD. A 15 cselekvési területet kijelölő BEPS akciótervet az OECD az adóalap kreatív csökkentésének és a nyereség kimenekítésének megakadályozására dolgozta ki – derül ki a Mazars legújabb összefoglalójából. A nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint a már eddig is az EU egyik legszigorúbb transzferár-szabályozását követő hazai gyakorlat várhatóan tovább szigorodik a közeljövőben.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, kapcsolt vállalkozások, transzferár

Egyre többeket érint majd a transzferárazás

piacesprofit.hu

Egyre több vállalkozást érintenek a kapcsolt vállalkozásokkal kapcsolatos elszámolási szabályok, illetve a transzferár-dokumentáció készítésének kötelezettsége. A jelenleg tárgyalás alatt álló adócsomag pár módosítási javaslatot tartalmaz a kapcsolt vállalkozások viszonylatában is, amelyekre jó lesz odafigyelni!

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás, irfs, jövedéki adó, kapcsolt vállalkozások, transzferár

Adóváltozások: sok kicsivel sokra megyünk

piacesprofit.hu

A nagyobb hangsúlyt kapott változások mellett, mint a reklámadó vagy az áfa csökkentése, a jövő évre érvényes adótörvény-módosítás tervek között számos más, az ügymenetet és a könyvelést komolyan érintő változást találhatunk. Ezeket gyűjtöttük csokorba a Deloitte szakértőjének segítségével.

Tovább olvasom »
adózás, kapcsolt vállalkozások, transzferár

Nem felejtett el valamit?

piacesprofit.hu

Idén jelentősen kibővült a kapcsolt vállalkozások köre és ezeket január közepéig jelenteni is kellett a NAV felé. Ha ezt egy cég nem tette meg, akkor sincs minden veszve, mert a határidő szerencsére nincs kőbe vésve.

Tovább olvasom »