euróövezet

Angela Merkel, Emanuel Macron, euró, euróövezet, valutaalap

Jöhet a közös európai költségvetés?

PP/MTI

A célegyenesbe érkezett az euróövezet továbbfejlesztéséről szóló német–francia javaslatcsomag előkészítése, a legtöbb ügyről már megállapodtak, az utolsó nyitott kérdéseket Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök jövő heti találkozóján döntik el – jelentették vasárnap német hírportálok.

Tovább olvasom »
államadósság, befektetési hajlandóság, beruházási hajlandóság, eu, euróövezet, európai unió, gdp-növekedés

Egyelőre stabil az európai gazdaság

PP/MTI

Gyarapodás jellemzi az európai gazdaságot, az egyenletes növekedés várhatóan idén és jövőre is nagyjából állandó ütemben folytatódik – közölte Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa Brüsszelben, az uniós bizottság csütörtökön közzétett tavaszi gazdasági előrejelzésének ismertetésekor.

Tovább olvasom »
euró, euróövezet, európai unió, görögország, Moody's

Egyelőre nincs veszélyben az euróövezet

PP/MTI

Jelenleg nagyon alacsony annak a kockázata, hogy valamelyik euróövezeti tagállam elhagyja a valutauniót, de az idén érdemben megnövekedhet ennek a veszélye az EU- és euróellenes pártok térnyerése miatt – áll a Moody’s Investors Service tanulmányában.

Tovább olvasom »
erste, euróövezet, forintárfolyam, görög válság, részvénypiac, tőzsde

Elhúzzák a görögök nótáját

piacesprofit.hu

Tegnap a görögök végül benyújtották a kérelmüket az EMU pénzügyminiszterek felé, amire a németek azonnal azt mondták, hogy nem. Ugyanis a görögök azt szeretnék, ha lazítanának a fiskális fegyelmen, miközben a finanszírozás megy tovább, mintha mi sem történt volna. Ez pedig a németeknek nagyon nem tetszik.

Tovább olvasom »