chipsadó

chipsadó, egészségmegőrzés, élelmiszerbiztonság

Mától egy egészségkárosítóval kevesebb

piacesprofit.hu

Keddtől, azaz február 18-tól hatályos az élelmiszerekben található, a szakemberek szerint komoly egészségkárosító hatású, úgynevezett transzzsírsav mennyiségére vonatkozó rendelet. Ennek értelmében tilos olyan élelmiszert forgalomba hozni, amely összes zsírtartalmának 100 grammjában a transzzsírsavak mennyisége meghaladja a 2 grammot.

Tovább olvasom »
chipsadó, élelmiszeripar, népegészségügyi termékadó

Az Orbán-kormány kiütötte a chipspiacot

piacesprofit.hu

A két évvel ezelőtt bevezetett népegészségügyi termékadó, közismertebb nevén chipsadó a sóspálcikák, chips-ek, mogyorók és egyéb sós nassolnivalók piacát drasztikusan csökkentette. A fogyasztás visszaesése a mai napi tart, de jelentős egészségügyi javulás ennek köszönhetően nem tapasztalható – véli a Hazai Snackgyártók Érdekegyeztető Fóruma.

Tovább olvasom »
chipsadó, fogyasztói szokások, kiskereskedelem

Nem is eszünk sok chipset

piacesprofit.hu

Ha ropogtatásról van szó, a magyarok leginkább a tejfölös ízeket kedvelik, a németek viszont a magyar paprikára voksolnak. A franciák és az angolok sósan szeretik a chipset, míg a lengyelek igazi ínyencek, ha burgonyaszeletekről van szó. A kontinensünkön Norvégiában fogy a legtöbb chips, míg mi magyarok igazán mértéktartóak vagyunk.

Tovább olvasom »
chipsadó, egészségügyi termékdíj, fogyasztói szokások

Így nassolunk mi

piacesprofit.hu

A magyarok fele szívesen kínálja vendégeit chipsszel, egyharmaduk pedig baráti összejövetelekre is burgonyás ropogtatnivalót visz. A tavasz és a jó idő miatt több programot szervezünk, több időt töltünk barátainkkal, ilyenkor szívesebben fogyasztunk sós snackeket is. A magyarok fogyasztását nem fogta vissza a chipsadó.

Tovább olvasom »
chipsadó, éfosz, népegészségügyi termékadó

ÉFOSZ: Nem jött be a chipsadó

piacesprofit.hu

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) szerint nem változott érdemben a magyar lakosság só- és cukorfogyasztása a népegészségügyi termékadó hatására, míg az érintett ágazatok vesztesége jelentősen emelkedett.

Tovább olvasom »
chipsadó, csokoládé, élelmiszer

Hogy hat a szaloncukorra a chipsadó?

piacesprofit.hu

A figurás édességekből már a valódi csokoládét, szaloncukorból egyre-inkább az ismert márkát választjuk. A jelenlegi bizonytalan gazdasági környezetben azonban- bár a gyártók továbbra is odafigyelnek a minőségre, – fennáll a veszélye, hogy a fogyasztók az olcsóbb termékek felé fognak fordulni.

Tovább olvasom »
adó, adóemelés, chipsadó, matolcsy

Új adónem a jövő évi adócsomagban

PP/MTI

A megemelt áfakulcs és az önkormányzatok által kivethető települési adó is szerepel abban az adótörvényeket módosító javaslatban, amelyet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nyújtott be péntek délután az országgyűlésnek. Nő az önkormányzatok által beszedhető ingatlanadó alapja. A népegészségügyi termékadót szabályozó törvénybe bekerült a cukrot tartalmazó sör is, a korábbi termékek közül csak az energiaital adója nem változik, az üdítőitalé, a süteményé, a sós snacké és az ételízesítő emelkedik.

Tovább olvasom »