Szép kártya cikkek

hirdetés

Pörgött a SZÉP-kártya, kiderült, melyik volt a legkedveltebb alszámla

Pörgött a SZÉP-kártya, kiderült, melyik volt a legkedveltebb alszámla

Jelentősen megnőtt a SZÉP-kártya forgalom tavaly, a kártyabirtokosok a legtöbbet a vendéglátás zsebből költötték.
Béremelés nélkül is erősíthető a munkavállalói lojalitás

Béremelés nélkül is erősíthető a munkavállalói lojalitás

A SZÉP-kártya mellett a céges programok, a telefon vagy laptop, a vállalati autók és a tréningek a legnépszerűbb, sztenderd béren kívüli juttatások a hazai vállalatoknál.
Fontos változás jön a SZÉP-kártyáknál

Fontos változás jön a SZÉP-kártyáknál

Megjelent a Magyar Közlönyben a Széchenyi Pihenő Kártya alszámláinak megszüntetését szabályozó rendelet.
Orbán Viktor üzent a kkv-knak

Orbán Viktor üzent a kkv-knak

A következő évben 290 milliárddal fogják támogatni a költségvetésből a Széchenyi Kártya Programot, amelyet az idén 130 milliárd forinttal támogattak
A rezsi gigaemelkedése miatt 4 százalékkal csökkenti a kormány a turisztikai szektor adóterhelését

A rezsi gigaemelkedése miatt 4 százalékkal csökkenti a kormány a turisztikai szektor adóterhelését

Turisztikai ügynökség: 30 milliárd forinttal támogatják a turisztikai vállalkozásokat a kormányzati intézkedések.
hirdetés
Nagyon kevés, amit a kormány támogatásként adni akar a fürdőknek

Nagyon kevés, amit a kormány támogatásként adni akar a fürdőknek

A turisztikai akcióterv bővítését szorgalmazza a fürdőszövetség.
El nem költött SZÉP-kártyás pénzek: így kell fizetni a büntetést

El nem költött SZÉP-kártyás pénzek: így kell fizetni a büntetést

Egyszeri büntetéssel ösztönzi a kormány a SZÉP-kártyásokat arra, hogy mielőbb költsék el a munkáltatójuktól kapott juttatást. Az erről szóló új rendelet határidejét elmulasztók bukják a pénzük 15 százalékát – írja a Bank360.hu.
100 milliárd forintnyi alvópénz elköltése vár még a magyarokra

100 milliárd forintnyi alvópénz elköltése vár még a magyarokra

A SZÉP-kártyákat 2023. május 31-ig lehet kedvező adózás mellett felhasználni.
Ezzel a megoldással kompenzálhatják a cégek a reálbér-csökkenést

Ezzel a megoldással kompenzálhatják a cégek a reálbér-csökkenést

A kkv-k körében minden negyedik vállalkozás számol a SZÉP-kártyával.
A SZÉP-kártya a sláger

A SZÉP-kártya a sláger

A kártyakibocsátók adatai szerint idén az első félévben rekordmértékben növekedett a SZÉP-kártya forgalma - közölték a kibocsátók.
hirdetés

Rákattantak a magyarok a SZÉP-kártyára

Rekordmértékű, 31 százalékos növekedést ért el az első félévben a K&H SZÉP-kártya felhasználás a tavalyi év azonos időszakához képest: az élelmiszervásárlás, az alszámlák közötti átjárhatóság és az elfogadóhelyek számának bővülése járult hozzá leginkább a juttatás intenzív használatához. A következő hónapokban is folytatódhat a növekedés, hiszen jellemzően júliusban és augusztusban a legnagyobb a SZÉP-kártya forgalom, a nyári szabadságoknak köszönhetően.

Ma és holnap megrohamozhatják a boltokat a magyarok

Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára a boltokban. Ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár.

Rekordot dönt a SZÉP-kártya

Áprilisban megugrott a SZÉP-kártya költések értéke, az idén rekordot várnak a kártyakibocsátók, amihez a juttatások élelmiszerüzletekben történő felhasználásának július elsejéig történt meghosszabbítása is hozzájárul - közölték a kártyakibocsátók.

Így használják a magyarok a SZÉP-kártyát

Áprilisban tovább növekedett az élelmiszerboltokban a K&H SZÉP kártya használat: a költések közel harmadát itt használták fel. A lehetőség továbbra is adott, ugyanis július 1-jéig meghosszabbították a rendelkezést, miszerint élelmiszerüzletekben is felhasználható a juttatás. A boltok is nyitottak az új fizetési eszközre.

Dübörögnek a Szép Kártyák

Az első három hónapban 84,4 milliárd forint áramlott a vállalkozásokhoz a SZÉP Kártyának köszönhetően, ami az egy évvel ezelőtti 46,6 milliárd forinthoz képest 81 százalékos emelkedést jelent. A legtöbbet a vendéglátóhelyeken költötték a felhasználók.

Mennyire jött be, hogy élelmiszert is vehetünk SZÉP-kártyával?

Február óta él az a rendelkezés, miszerint a SZÉP-kártyára kapott pénzből élelmiszert is vásárolhatunk.

Nagyon fog fájni a vendéglátóknak, hogy a SZÉP-kártyával élelmiszert is vehetnek már a munkavállalók

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint a SZÉP-kártyával a kereskedelmi szálláshelyeken tizenhárom és félszeresével többet, összességében 1,7 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok decemberben. Ez azt mutatja, hogy a szektor teljesítménye a járvány miatt nagyban függ ettől a fizetési módtól. A SZÉP-kártya 2022. február 1. és 2022. május 31. között élelmiszer vásárlására is felhasználható évi 150 ezer forintig.

Gigarekord, 306 milliárd forintot költöttünk SZÉP kártyáról

A járványban különösen súlyos csapásokat elszenvedett hazai turizmusnak és vendéglátásnak mentőövet jelentett az OTP SZÉP kártya. A kártyatulajdonosok 2021-ben 306 milliárd forintot költöttek, ami 60 százalékkal magasabb az előző évhez képest. A termék növekvő népszerűségét jelzi, hogy az OTP Pénztárszolgáltató adatai szerint az elmúlt évben az új ügyfelek és elfogadóhelyek száma, a feltöltések és költések összege egyaránt dinamikusan emelkedett.

Nagy változás jön a SZÉP-kártyáknál - Orbán Viktor jelentette be

Februártól már a boltokban is használhatjuk a kártyát.

Jó hírt kaptak a SZÉP-kártyások: tovább lehet felhasználni a pénzeket

Ahogy az lenni szokott, beragadtak pénzek a SZÉP-kártyák alszámláin, és ezeket az eredeti szabályok szerint csak idén december 31-ig lehetett volna alszámláktól függetlenül, szabadon elkölteni.

Kezd magára találni a belföldi turizmus

A vendégéjszakák száma 70 százalékkal nőtt tavaly szeptemberhez viszonytva.

Két kézzel szórják a pénzt erről a kártyáról a magyarok

A feltöltést és a költéseket tekintve is rekord eredményeket ért ez júliusban a turizmus motorjának számító Szép-kártya, amely a korábbiakhoz hasonlóan ismét komoly segítség a belföldi forgalom élénkítésében, és hozzájárul ahhoz, hogy túlszárnyalja a tavalyi, rendkívül erős nyári szezont - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Beindult a turizmus - a cégek is ráharaptak a SZÉP-kártyára

Jelentősen megnőtt a Szép-kártya feltöltések és a költések értéke idén az első fél évben a kártyakibocsátók adatai szerint.

Meddig maradnak átjárhatók a Szép-kártya zsebei?

A Szép-kártya kedvező szabályai több mint 50 milliárd forintot hagyhatnak az érintetteknél az idén.

Megugrottak a Szép-kártya feltöltések

Jelentősen nőttek a Szép-kártya feltöltések a szolgáltatók adatai alapján, az OTP-nél az előző évi másfélszeresére ugrottak a befizetések májusig, a K&H Banknál pedig csaknem 30 százalékkal.

Fontos változás lépett életbe a Szép-kártyánál - 1 millió munkavállalót érint

Vasárnaptól átjárhatóak az alszámlák.

Mennyire biztonságos a SZÉP kártya lekérdezés?

A SZÉP kártya lekérdezésre többféle lehetőségünk is van, akármelyik pénzintézet bocsájtotta is ki a SZÉP kártyánkat. Mindegyik SZÉP kártyához használhatunk online felületet, telefonos lehetőséget, de még fizetéskor is értesülhetünk az egyenlegünk aktuális állásáról. Az OTP Bank esetén még mobil applikációra is van lehetőség. De mivel a kártyák PIN kódjai senki előtt nem titkosak, hiszen az egyes alszámláknak egységes a kódjuk, érdekes kérdés, hogy a SZÉP kártya valójában mennyire biztonságos, és hogyan tudjunk megvédeni a rajta lévő összeget, ha eltulajdonítják tőlünk.

SZÉP-kártya: idén még kedvezőbb feltételekkel motiválhatja dolgozóit

Továbbra is a SZÉP-kártya vezet a hazai munkaadók körében a cafeteria juttatások között – ráadásul idén még több érv szól a dolgozói pihenőkártyák mielőbbi feltöltése mellett.

Szép-kártya: 35 milliárd forint maradhat a cégeknél

Fennmarad az adócsökkentés a Széchenyi Pihenő Kártyánál 2021. június 30-ig, ha a parlament megszavazza a javaslatot, így jövőre csak 15 százalékos közterhet kell fizetni a Szép-kártyára utalt összegek után.

Fontos változás a SZÉP-kártyánál

Ismételten meghosszabbodhat, 2021. június 30-ig a Széchenyi Pihenő Kártyára (SZÉP-kártya) utalt összeg szociálishozzájárulásiadó-mentessége.

SZÉP-kártya: kedvező juttatási forma a munkaadóknak, plusz bevételi forrás a vendéglátóhelyeknek

Töretlen a SZÉP-kártya népszerűsége a hazai munkaadók körében, ráadásul idén még kedvezőbb feltételekkel alakíthatnak ki vonzó cafeteria-csomagot dolgozóiknak a vállalkozások.

Minden eddiginél kedvezőbb béren kívüli juttatások SZÉP-kártyával

A megnövekedett keretösszeg és a csökkentett terhek idén még vonzóbbá teszik a dolgozói pihenőkártyát mind a cégek, mind a munkavállalók számára.

SZÉP-kártya: most jelentős megtakarítás mellett töltheti fel

Kétszer ad, ki gyorsan ad, tartja a mondás, és ez most különösen igaz azokra a munkaadókra, akik június 30-ig töltik fel dolgozóik SZÉP-kártyáját. A megnövekedett keretösszeg és a csökkentett terhekmind a béren kívüli juttatások gyors odaítélése mellett szólnak.

Dobogós maradt a SZÉP-kártya és a készpénz

Noha a munkáltatók többsége idén is megtartotta az előző évben kínált cafeteria-elemeket, az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe került SZÉP-kártya, illetve a pénzkifizetés teszi ki a teljes cafeteria-juttatások 94 százalékát – derül ki a BDO Magyarország adataiból.

SZÉP kártya: új év, új adózás

Hogy változik a SZÉP kártyák adózása jövőre? A 2019-es adóévtől nem csak az adózása változik a SZÉP kártyának, hanem új szabályok is vonatkoznak majd rá - olvasható Reggeli egyperces összefoglalónkban.

Cafetria 2019: van, ami jövőre még adómentes marad

Az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe kerülő SZÉP-kártya mellett jövőre várhatóan az immár bérként adózó Erzsébet-utalvány, eközben a még idén megkötött kockázati biztosítások a jövő év végéig megtartják adómentességüket – írja a BDO Magyarország.

Így nyaraltunk idén

Az 1-2 éjszakás üdülés volt a legnépszerűbb a harmadik negyedévben, a foglalások több mint fele ilyen rövid időtartamra szólt – derül ki a Szallas.hu friss elemzéséből. Átlagosan 57 211 forintot költöttünk szálláshelyre. Belföldi úti célok közül Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest tündököltek, míg a külföldiek közül Zakopane, Vir és Crikvenica vitték a prímet. A szállásfoglaló portál becslése szerint a turizmus 12,5 százalékkal bővült.

Fontos levelet kapnak a SZÉP kártyások

Jogszabályváltozás miatt a SZÉP-kártya kibocsátóknak szerződést kell kötniük minden kártyabirtokosukkal. Ezért idén ősszel valamennyi SZÉP kártyabirtokos megkapja szerződését elektronikus vagy postai úton.

Értékesebb lehet a SZÉP kártya

Duo Card és Duo Card Expert néven nemrég új kedvezménykártya-rendszer mutatkozott be Magyarországon, amelyek juttatásként is adhatók, de céges szolgáltatásokat is kedvezményesen vehetünk vele igénybe.

Két hétig még dőzsölhetünk a Szép-kártyából

Két héttel a lejárat előtt a tavalyi 2 milliárdnál jóval magasabb, mintegy 3,5 milliárd forintnyi összeg vár még elköltésre a munkavállalók 2016-os SZÉP-kártyás juttatásaiból. A határidőt követően a kártyakibocsátó cégek a fennmaradó összegeket a munkáltatóknak utalják vissza.

Fontos változások jönnek a SZÉP Kártyáknál

A SZÉP Kártya új rendszerében a két éven belül fel nem használt összegek továbbra is hozzáférhetővé válnak a munkavállalók számára. Alapvető technikai változás, hogy a szolgáltatók a SZÉP kártya zsebeinek egyenlegét pénzforgalmi számlán kezelik.

Új szabályozás a SZÉP Kártyáknál

Havi 3 százalékos díjat számolhat fel a SZÉP Kártya kibocsátója a fel nem használt pénzek után a fizetőeszközről szóló új, májusban hatályba lépő kormányrendelet szerint - írja a turizmus.com.

Pár milliárdot még elkölthetnek a dolgozók május végéig

Több mint 4,3 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2016-ban kapott juttatás van még a Széchenyi Pihenőkártyákon. A fel nem használt pénzek automatikusan visszakerülnek a befizető munkáltatók bankszámláira.

Ezek a juttatások kapták a kétharmadot

A munkavállalók a SZÉP-kártya, a készpénzfizetés és az Erzsébet-utalvány mellett döntöttek, amikor a cafeteria-juttatások közül választottak – derül ki a BDO Magyarország adataiból.

A cafeteria segíthet megtartani a munkaerőt

A juttatásokat terhelő közterhek az egyes meghatározott juttatásoknál csökkentek, emellett az elmúlt évben megjelent több új adómentes juttatási elem (mobilitási célú lakhatási támogatás, diákhitel támogatása). Ezek mentén továbbra is növekszik cafeteria iránti munkáltatói érdeklődés.Ez derül ki Szent István Egyetem Menedzsment és HR Kutató Központja kutatóinak a Cafeteria TREND Magazin, az Országos Humánmenedzsment Egyesület, a Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a BKIK támogatásával elkészített felméréséből. A kutatásban 683 cég  és intézmény vett részt, amelyek közül több mint 50 százalékuk a szolgáltatások és 34 százalékuk pedig az ipar  területén működik.

Attrakciók kellenek

Minden eddiginél jobb évet zárhat a magyar turizmus, akár a vendégéjszakák számát, akár az árbevételt tekintjük, azonban már most komoly gond van az ágazatban: szakmánként több ezer munkavállaló hiányzik. Ezt a helyzetet azonnal kezelni kell – mondta lapunknak Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, akivel az ágazat előtt álló lehetőségekről, kihívásokról, és tennivalókról beszélgettünk.

Cafeteriában egyre népszerűbb a nyaralás

Egyre népszerűbb a Széchenyi Pihenőkártya a munkáltatók és a munkavállalók körében, a kártyák száma, a feltöltött és a felhasznált összeg is emelkedik.

Idén nem várhatnak pünkösdig a SZÉP-kártyások

Két héttel a lejárat előtt még mintegy 2,3 milliárd forint 2015-ös juttatás várt felhasználásra a Széchenyi Pihenőkártyákon - derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából. Ennek megfelelően hajráznak a SZÉP-kártyások, az OTP bankosok naponta átlagosan mintegy 30 millió forintnyi juttatást költenek lejáró egyenlegükből.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Még egy esélyt kapnak a lakásfelújítási támogatást elbukók

Még egy esélyt kapnak a lakásfelújítási támogatást elbukók

Az elutasított otthonfelújítási támogatást igénylőknek sem biztos, hogy el kell búcsúzniuk a pénztől – derült ki egy friss törvénytervezetből.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Rengeteg cégnek kell színt vallani az EU felé

Rengeteg cégnek kell színt vallani az EU felé

Több mint ezer magyar cégnek kell majd beszámolnia a fenntartható működéséről az uniónak.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo