Károsanyag cikkek

hirdetés

Az autópálya "villamosításával" kísérletezik a kamionos nagyágyú

Az autópálya "villamosításával" kísérletezik a kamionos nagyágyú

A németországi Hessen tartomány déli részén, az 5. számú autópályán utazók csodálkoznak: a szélső sávban mindkét irányban elektromos vezeték húzódik a pálya felett.
Már az autógyártóknak is sok, amit Trump megengedne

Már az autógyártóknak is sok, amit Trump megengedne

Nagy amerikai autógyártók Kalifornia állammal összefogva szigorúbb üzemanyag-fogyasztási normákban állapodtak meg, mint amilyeneket Donald Trump engedélyezne.
A Bosch adna esélyt a robbanómotornak

A Bosch adna esélyt a robbanómotornak

A Bosch főnöke a német kormányhoz fordult kérésével: ne csak az autók nitrogén-oxid-, hanem szén-dioxid-kibocsátását is utcai forgalomban, ne pedig csak tesztpadon mérjék.
Tovább drágulnak az autók a környezetvédelmi előírások miatt

Tovább drágulnak az autók a környezetvédelmi előírások miatt

Tovább emelkednek az autóárak: a Volkswagen kocsijainál például a következő években a dízeleknél legalább 2000-2500, a benzinmotorosoknál 1000-1500 euróval magasabb árakkal kell számolni.
Hiába a büntetés, a gyártókat nem érdekli a teherautók szennyezése

Hiába a büntetés, a gyártókat nem érdekli a teherautók szennyezése

Kemény viták folynak az Európai Unióban a tehergépkocsik széndioxid-kibocsátásának szabályozásáról. A román elnökségen a sor, hogy még az uniós választások előtt tető alá hozzon egy megállapodást.
hirdetés
Úgy tűnik, a németek száguldozhatnak tovább

Úgy tűnik, a németek száguldozhatnak tovább

A német konzervatívok ellenzik a sebesség korlátozását az autópályákon, sőt enyhítenének a károsanyag-határokon. A Zöldek a tüdőgyógyászokra hivatkozva veszélyesnek tartják a terveket.
Gigabírságok várnak az autógyártókra

Gigabírságok várnak az autógyártókra

Az EU 2021-re szigorú határértékeket vezetett be az autók károsanyag-kibocsátására. Sok gyártót óriási bírságok fenyegetnek, mert nem fogják tudni tartani a megszabott értékeket.
Mikrohullámmal csökkentenék a károsanyag-kibocsátást

Mikrohullámmal csökkentenék a károsanyag-kibocsátást

A robbanómotor megmentését jelentheti egy német találmány: a mikrohullámok által kiváltott gyújtás 30 százalékkal csökkenti a fogyasztást, jelentősen a károsanyag-kibocsátást.
A dízel végórái

A dízel végórái

Európa valamennyi országában kevesebb dízel-autót adtak el az első félévben, mint egy évvel korábban és a nagyvárosok dízel-tilalma e motorok halálát jelentheti.
Túl jól irt a gyomirtó

Túl jól irt a gyomirtó

A gyomirtó szerek előző generációja a glifozátra alapult. Csakhogy glifozátrezisztenciát alakítottak ki a gyomok Amerikában, ezért a Monsanto Roundup gyomirtója és Roundup Ready vetőmagjai már finoman szólva nem elég hatékonyak. „Utódként” a dikamba-alapú gyomirtót és az Xtend szójavetőmagokat dobta piacra a multi, de ez válságméretű növénypusztulást okozott. Olyan hatékony lett a gyomirtó, hogy a szomszédok növényeit is kiirtotta. A Monsanto be van rezelve, októberben jár ugyanis le gyomirtójának állami engedélye az USA-ban. Meghosszabbítja-e a Környezetvédelmi Hivatal?
hirdetés

Még beszállhat, ha perelni akarja a Volkswagent

Amerikai ügyvédi iroda a Volkswagen dízelbotrányának európai kárvallottjai nevében is perli az autógyártót. A csatlakozás a mintaperhez ingyenes, de siker esetén a kártérítés jó harmada az ügyvédi irodát illeti.

Folyik a Daimler-Renault meccs, megy az egymásra mutogatás

Miután a kormányhatóság visszahívatta a Daimler Vito-modelljét, a gyár azzal védekezik: nem ők felelnek a nagyobb károsanyag-kibocsátásért, hanem a kocsijukban lévő motor gyártója, a Renault. Az viszont a Daimlerre mutogat…

Dől a pénz a lakossághoz, hogy vegyen e-autót

2017-ben először haladta meg az egy milliót a világon eladott elektromos autók száma. Az adat mögött főként Kína áll, ott a villanyautók piaca már nagyobb, mint az amerikai és az európai összesen.

Egymillió repülőút károsanyag-kibocsátását spórolták meg a hazai légtérben

A Magyarország felett átrepülő légi járatok útvonala 4,5 millió kilométerrel csökkent azóta, hogy a HungaroControl Zrt. Európában elsőként, három éve bevezette a repülőgépek korlátozások nélküli szabad légtérhasználatát.

Kipróbálták: hidrogén hajtotta a vonatot

A Wiesbadenből Majna-Frankfurtba tartó kísérleti vonat nem bocsátott ki semmiféle károsanyagot, még port sem – csak gőzt: az Alstom szerelvényét a hidrogén felhasználásával az elektromotorba jutó energia hajtotta.

Tömegesen jöhetnek a máshonnan kitiltott autók

Bár a magyar autópiac folyamatosan bővül, tavaly 116 ezer új autó talált gazdára, viszont a külföldről behozott 156 ezer használt autó több, mint 30 százaléka 15-20 éves, korszerűtlen, magas károsanyag kibocsátású gépkocsi.

Nem kispályáznak – 2025-re egymilliárdan repülnének bioüzemanyaggal

Egymilliárd utast vinne bioüzemanyaggal a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) 2025-ig, de ehhez a kormányok támogatását is szeretnék megnyerni. A szervezet az első, bioüzemanyaggal is üzemelő járat elindulásának 10 éves évfordulóján tűzte ki magának az újabb célt, az egymilliárd utast – olvasható a szervezet tanulmányában.

Az otthoni kencék károsabbak, mint egy városnyi autó

A sampon, a dezodor, a tűzhelytisztító hasonló mértékben szennyezi a levegőt, mint a kipufogógázok. A háztartási vegyszerek is nagyobbrészt olajszármazékok és még több károsanyag kerül belőlük a légkörbe, mint a korszerű motorokban jól elégetett benzinből.

Nincs szaga, és nem károsítja a környezetet

Sz...-ból aranyat bizonyosan nem lehet csinálni – de fűtőanyagot igen. Izraeli kutatók szerint szárnyas állatok ürülékéből az ország szénfogyasztásának 10 százalékát lehet kiváltani.

Az akkumulátoroktól függ a jövő

2030-tól az Európában gyártott autók legalább 15 százalékának elektromos, vagy más, szennyezéssel nem járó meghajtással kell rendelkeznie, tervezi az EU. Ettől függetlenül az autógyártókat kötelezni kívánják, hogy 2021-2030 között egyharmaddal csökkentsék a járművek  széndioxid kibocsátását.

112 milliárd euróval támogatják a károsanyag-kibocsátást

Egy most nyilvánosságra hozott jelentés szerint az EU és az európai kormányok évente több mint 112 milliárd euróval támogatják a legnagyobb károsanyag-kibocsátással járó (fosszilis) energia termelését és felhasználását. Ez szembemegy azzal a vállalással, miszerint 2020-ig megszüntetik ezeket a káros támogatási rendszereket - írja a WWF Magyarország.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Európában és Magyarországon is egyre népszerűbbek az elektronikus fizetési lehetőségek a vásárlók körében.

Pénzszerzés

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

A magyar agrárfinanszírozás az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo