Az akkumulátoroktól függ a jövő

2030-tól az Európában gyártott autók legalább 15 százalékának elektromos, vagy más, szennyezéssel nem járó meghajtással kell rendelkeznie, tervezi az EU. Ettől függetlenül az autógyártókat kötelezni kívánják, hogy 2021-2030 között egyharmaddal csökkentsék a járművek  széndioxid kibocsátását.

Maros Sevcovic, az Unió energiaügyi biztosa a napokban tárgyalt Brüsszelben Matthias Machnig német gazdasági államtitkárral és más EU-országok képviselőivel arról a törekvésről, hogy a jövő év februárjáig közös stratégiát dolgozzanak az elektromos autók, ezen belül azok akkumulátorainak gyártására. A biztos már novemberre várja a konkrét javaslatokat.

Kép: Pixabay

Kijelentései arra utalnak, hogy az Unió kötelező, 15 százalékos elektromos (vagy hibrid) kvóta bevezetését készíti elő az autógyártásban - követve a kínai példát. A tervek szerint a kötelező norma minden gyártóra vonatkozna, az alól nem lehetne kibújni, úgy sem, ha e-kocsikat készítő partnerrel működnek együtt. Abból indulnak ki, hogy az elektromos autók aránya 2025-re az Unióban eléri a 25 százalékot.

Egyúttal premizálnák azokat a gyártókat, akik kisebb szennyezést okozó motorokat állítanak elő és kitűzik a célt, hogy 2021-ig átlagban kilométerenként 95 grammra csökkentsék a robbanómotoros autók által kibocsátott széndioxidot. Ez 4 l-es átlagfogyasztásnak felel meg, és nem kis kihívás elé állítja a gyártókat, mivel a visszaélések okozta botrány miatt éppen a kis fogyasztású dízelmotoros kocsik eladásai estek vissza.

Egyedül az akkuk gyártása 2025-ig 250 milliárdos piacot jelent, “ezért nem vagyok hajlandó ezt a nyereséges piacot vetélytársainknak átengedni” - jelentette ki Sevcovic.

Kína ebbe is belehúzott
Az óriási állami támogatások és az olcsó munkaerő segítségével a kínai elektromos autógyártás globális vezető szerepre törekszik. Idén már 295.000 elektromos autót adnak el Kínában – és csak 287.000-et összesen a világ többi országában, miközben Peking a legjobb külföldi szakembereket is megvásárolva tör az élre.
Uniós forrásokból 2.2 milliárd eurót lehet az akkumulátor-technika kutatására és az elektromos mobilitás területére általában fordítani. Van már támogatása az elgondolásnak, hogy - a nemzetközi együttműködéssel készülő Airbus példájára - hasonló kooperációt építsenek ki az akkuk gyártására uniós országok között.

A német államtitkár konkrét lépéseket, világos stratégiát igényelt az e-autók ügyében, mivel Európa már késésben van. Sürgette, hogy rögzítsék a robbanómotorok károsanyag-kibocsátásának pontos, hiteles adatait s ő is aláhúzta, mennyire fontos akku-üzemek telepítése Németországban és az Unió más államában. (FAZ)

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo