hirdetés

Még beszállhat, ha perelni akarja a Volkswagent

Amerikai ügyvédi iroda a Volkswagen dízelbotrányának európai kárvallottjai nevében is perli az autógyártót. A csatlakozás a mintaperhez ingyenes, de siker esetén a kártérítés jó harmada az ügyvédi irodát illeti.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Michael D. Hausfeld amerikai sztárügyvéd annak köszönheti hírnevét, hogy kollektív keresetekben milliárdos kártérítéseket perelt ki megbízóinak egyenjogúsági, környezetszennyezési, emberi jogsértési ügyekben.

Kép: Pixabay

Hausfeld irodája myright.de címen internetes portált működtet Németországban mindazon európai lakosok számára, akiket megkárosítottak a VW-konszern bizonyos dízelmotorjai.

Mint ismeretes, a VW és az Audi nem egy motorjának szoftverét úgy manipulálták, hogy az autó ne teljesítse a környezetvédelmi normát, azok a megengedett káros anyag többszörösét bocsátották ki.

A német kormány milliárdos bírságot szabott ki a konszernre, de az eddig csak arra volt hajlandó, hogy az előírtra állítsa be az érintett kocsik szoftverét. A botrány

Dízelbotrány: titkos csapat dolgozott a csaláson
Házkutatás az Audi főnökének otthonában és vagy egymillió Mercedes kocsit kell visszahívni a dízelbotrány legújabb, aligha utolsó fejezetében.

hatására jelentősen csökkent a használt dízelautók értéke.

Az Egyesült Államokban folyó perek példájára az ügyvédi cég már több, mint 35 ezer német, emellett több ezer érintett holland és szlovén autótulajdonos nevében nyújtott be keresetet német bíróságon.

Azokban azt igénylik, hogy a VW vagy fizessen megfelelő kártérítést a történtekért, vagy vegye vissza megfelelő áron az autókat. Június 30-ig van mód csatlakozni a perekhez az említett weboldalon. Siker esetén a kártérítés 35 százalékát kapja az amerikai ügyvédi iroda.

(Forrás: Warentest.de)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo