Hotel cikkek

hirdetés

Szuper hír, ismét szeretnek minket a külföldiek

Szuper hír, ismét szeretnek minket a külföldiek

A járvány előtti szint fölé ugorhat a vendégéjszakák száma.
Nemzetközi zsűri díjazta a magyar szállodákat, éttermeket - itt a győztesek listája

Nemzetközi zsűri díjazta a magyar szállodákat, éttermeket - itt a győztesek listája

A Klasszis lapcsoport kihirdette a hazai Horeca-szakma területén egyedülálló, a hazai szállodákat, kisebb-nagyobb vendéglátóhelyeket megszólító Klasszis TopDesign szakmai verseny díjazottjait.
Miközben több szálloda bezár, van olyan cég is, amelyik hoteleket vesz

Miközben több szálloda bezár, van olyan cég is, amelyik hoteleket vesz

Októbertől négy vidéki szállodával bővült a Hotel & More Group portfóliója.
11 ezer forint egy éjszaka - mit kínált idén nyáron a hazai turizmus?

11 ezer forint egy éjszaka - mit kínált idén nyáron a hazai turizmus?

Idén nyáron országosan 17,5 százalékkal nőtt a bruttó szobaárbevétel tavalyhoz képest.
Magyar szálloda nyerte Európa legjobb családi hotele címet

Magyar szálloda nyerte Európa legjobb családi hotele címet

Idén több mint hetven ország jelöltjei közül az Avalon Resort & SPA-t választották Európa legjobb családi hotelének.
hirdetés
Magyar hotel lesz Görögországban

Magyar hotel lesz Görögországban

Görögországban terjeszkedik tovább az Indotek Group, amely egy háromcsillagos, 124 szobás szálloda felvásárlásával lép be az athéni ingatlanpiacra. Az Oscar Hotel Athén a cégcsoport első görögországi ingatlanakvizíciója, amellyel több mint hatezer négyzetméternyi területtel bővítette nemzetközi ingatlanportfólióját. A társaság célja, hogy a teljes körű felújítást követően a jelenleg zárva tartó szálloda mielőbb újranyithasson, ezáltal pedig hasznosulhasson. Az Indotek Group az akvizícióval tovább erősíti nemzetközi ingatlanpiaci pozícióját Görögországban és Délkelet-Európában.
Új szálloda érkezik Magyarországra

Új szálloda érkezik Magyarországra

Az Accor csoport a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb ingatlanfejlesztőjével, a Futureallal közösen hozza létre Közép-Európa első TRIBE szállodáját, mintegy 55 milló eurós beruházással Budapesten - közölte a szállodaipari konszern.
Rekordot döntött Kína: világelső szálloda nyílt meg

Rekordot döntött Kína: világelső szálloda nyílt meg

Megnyílt a világ legmagasabb szállodája Sanghajban, a J Hotel a kínai metropolisz üzleti negyedében lévő 632 méter magas, 128 emeletes Sanghaj Tower legfelső emeleteit foglalja el.
Minimálisan ellenőrzött üzleti utazókat szeretettel várnak a szállodák

Minimálisan ellenőrzött üzleti utazókat szeretettel várnak a szállodák

Orbán Viktor szerint a magyarok "okosba" üzleti útnak tüntetik fel az egzotikus nyaralásaikat. Itthon is nyitva van a szállodák fele, ahol például egy újságíró simán megszállhatna munka-ügyben.
Egymilliárd euró érkezik Bezenyére, hirtelen mindenki ingatlanos lett

Egymilliárd euró érkezik Bezenyére, hirtelen mindenki ingatlanos lett

Földterületi botrányoktól hangos mostanában az osztrák és szlovák határnál lévő Bezenye, ahol előkészületben van egy egymilliárd eurós óriásberuházás. Egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsa a lakóparknak kiszemelt területnek és az ipari parki telkeknek.
hirdetés

Örülhetnek a szállásadók - már él a támogatás

Mostantól visszaigényelhetik a november 11. és december 10. közötti foglalásaikra a bevételkiesésük 80 százalékát a szálláshely-szolgáltatók.

Kivárnak a hotelbefektetők - mikor csaphatnak le?

Konganak az ürességtől a budapesti hotelek, míg vidéken úgy-ahogy tartják magukat. Az eladástól korábban mereven elzárkózó tulajdonosok egy része már tárgyalna, de a vevőjelöltek kivárnak: további értékvesztésre számítva csak pár hónap múlva, jóval olcsóbban akarnak vásárolni.

Itt az impact turizmus: a turista, az ökoszisztéma és a helyiek is jól járnak

Az etikus turizmust választó turisták tesznek azért, hogy vendégeskedésükkel ne rombolják az ökológiai kincseket, s az utazási desztináción elköltött pénz segítse a helyi közösség megélhetését és jövőjét is, nemcsak az üdülőparadicsom tulajdonosát.

Ezek a legjobb turisztikai szolgáltatók Magyarországon

Az idén már nyolcadik alkalommal díjazták a legjobb magyarországi üzleti turisztikai szolgáltatókat, a Business Traveller Hungary magazin közönségszavazásán 9 kategóriában hirdettek nyerteseket csütörtökön Budapesten.

Mesterséges Intelligencia = több bevétel

A mesterséges intelligencia is egy üzlet, illetve eszköz a növekedéshez. Mint technológia még fejlődőben van, tehát nagy befektetéseket igényel, ezért igyekeznek a cégek minél hamarabb mérhető anyagi előnyöket learatni az MI-innovációkból.

Mit szeretnek és utálnak az Y-generációs vásárlók? Itt a lista!

Amerikában feltérképezték az 1980 és 1995 között született generáció vásárlási szokásait és márkapreferenciáit. Meglepő és várható eredmények egyaránt kerültek a listába.

Újragondolt üzleti rendezvények – garantált siker!

Aki nem akar lukra futni, annak érdemes szakértő kezekre bíznia üzleti rendezvényeit. A minősített magyarországi konferencia helyszínek, profi szakemberekkel nagyon hamar elkelnek. Az alábbi 3 minősített és díjnyertes szálloda viszont bővítette szolgáltatásait és csapatát, hogy az utolsó pillanatban beesett konferenciák szervezését se kelljen stresszesen megélnie senkinek.

Az apró, de fontos élmények számítanak a vendégnek

A magyarok 74 százaléka többnyire elégedett a belföldi szálláshelyek ágyainak kényelmével, 26 százalékuk, azaz átlagosan minden negyedik vendég azonban nem pihent jól a fizetős szállások fekhelyein az elmúlt évben – derül ki a ClientFirst Consulting Kft. kutatásából.

Lejárt a türelmi idő, le a csillagokkal!

Lejárt a türelmi idő, a Nemzetgazdasági Minisztérium mostantól kampányba kezd, hogy csak azok a szálláshelyek használhassák a minősítő csillagokat, akiknek papírjuk van róla

Az online jelenlét a szállodáknak is segít

A kkv-méretű szállásadók kilenctizede számára a vendégszám növelése a legnagyobb kihívás, ám az innovatív megoldásokat kevesen ismerik. Pedig egy felmérés szerint akár 35 százalékkal is növelheti a konverziót az új technológiák kihasználása.

A legfigyelmesebb szállodák Magyarországon

94 ezer utazó mondott ítéletet, hogy mely magyarországi szálláshelyek voltak a legfigyelmesebbek az 50 vendégszobánál kisebb szállodák közül.   

Vidékre ment a magyar

A hosszú hétvégén 90-100 százalékos előszezoni telítettséggel működtek a balatoni szállodák - mondták el az MTI kérdésére az üzemeltetők. Sokan elégedettek, de több helyen a "siker nem volt teljes."

A wellness a nyerő

Felemás évet tudhat maga mögött a hazai turisztikai piac. Az év egészét tekintve a KSH kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó éves adatai kismértékű visszaesést mutatnak, a belföldi vendégforgalom csökkenését ugyanis nem tudta ellensúlyozni külföldi beutazók számának növekedése. A szállodák - különösen a wellness - viszont jól teljesítettek, miközben a panziók és a kempingek egyre kevesebb vendéget vonzanak.

Egyre kevésbé megy szállodába a magyar

A magyarországi szállodák az idén októberben a közép-kelet-európai országhoz képest közepes teljesítményt nyújtottak - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ).

Mi kell a nyereségességhez?

A hazai szállodapiacon csak a jól átgondolt koncepciót lehet nyereségesen működtetni-állítja Csordás Imre, az Accent Hotel Managament ügyvezető igazgatója. Az elmúlt évek csődjei azt bizonyítják, hogy érdemes szakértő üzemeltetőnek átadni az irányítást, akinek a legelső feladata éppen annak eldöntése, lehet-e gazdaságosan működtetni az adott hotelt.  A szakember szerint néhány nagyon különleges projekt kivételével napjainkban leginkább a budget kategóriás, minimális szolgáltatást nyújtó - és ezért minimális személyzettel működtethető - hotelbe érdemes beruházni, olyanba, amelynek rendkívül jó az elhelyezkedése.

Újracsillagozzák a szállodákat

Jövő nyártól új besorolási rendszer szerint kapnak csillagokat a magyarországi szállodák. Az európai elveket követő új módszer a minőségi szolgáltatásokra helyez kiemelt figyelmet.

Konganak a szlovák szállodák

Tíz éve a legrosszabb kihasználtsági mutatókkal működtek az idei első félévben a szlovák szállodák: átlagos kihasználtságuk mindössze 22 százalék volt.

Budapesten csökkennek, New Yorkban nőnek az árak

New York szállodáiban a legdrágábbak a szobák, júliusban átlagosan 194,49 eurót kellett fizetni, míg Budapesten 70,71 eurót, amellyel a magyar főváros a 27. helyen szerepel a hotel.info szobaár-barométere szerint.

Moszkva iszonyatosan drága

Továbbra is Moszkvában a legdrágábbak a szállodai szobák - állapította meg elemzésében az üzleti utazások szervezésével foglalkozó brit Hogg Robinson csoport (HRG). Moszkva immáron ötödik alkalommal végzett a lista élén.

Tényleg a luxus hiányzik Magyarországnak?

A következő években Lengyelország és Románia tervez komolyabb hotelberuházásokat a régióban, bár a jelenlegi gazdasági válság még átírhatja a forgatókönyveket. A KPMG Ingatlan, szabadidős és turisztikai tanácsadással foglalkozó csoportja által készített legújabb, a közép- és kelet-európai térség hotelfejlesztési költségeit vizsgáló felméréséből kiderül, hogy bár az iparág régiónkban is megsínyli a válságot, a fejlesztési lehetőségek térségünkben továbbra is jelentősebbek, mint a jóval fejlettebb nyugat-európai államokban.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Még egy esélyt kapnak a lakásfelújítási támogatást elbukók

Még egy esélyt kapnak a lakásfelújítási támogatást elbukók

Az elutasított otthonfelújítási támogatást igénylőknek sem biztos, hogy el kell búcsúzniuk a pénztől – derült ki egy friss törvénytervezetből.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Rengeteg cégnek kell színt vallani az EU felé

Rengeteg cégnek kell színt vallani az EU felé

Több mint ezer magyar cégnek kell majd beszámolnia a fenntartható működéséről az uniónak.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo