Gasztronómia cikkek

Gasztrotrendek idénre
Az adag helyett a minőség kerül a középpontba, továbbra is hódítanak az ázsiai ízek és egyre népszerűbb a játékos konyha. De a hagyományok sem merülnek feledésbe.

Vitaminbombákkal az ősz ellen!
Menthetetlenül rövidülnek a nappalok, hűvösödnek az éjszakák, közeleg a tél. Ilyenkor a stresszre, nehézségekre érzékenyebben reagálunk, fogékonyabbá válunk a fertőzésekre. Az őszi gyümölcsök és idényzöldségek bővelkednek ásványi anyagokban, nyomelemekben, vitaminokban, amelyekkel felvértezhetjük szervezetünket.

Mit eszünk idén?
A gasztronómiában éppúgy évente változnak a trendek, ahogyan a divatvilág kifutóin. A következő két évben ezen a területen a skandináv bisztró stílusú, az utcai kifőzde jellegű és a japán konyha elemeire épülő slow food éttermeké a jövő.

Az ország legjobb konyhája
A budapesti Onyx étterem nyerte a 2011-es év éttermének járó díjat a Dining Guide étteremkalauz szavazásán. A vidék kedvence a balatonszemesi Kistücsök, Budapesté a Mák Bisztró lett.