Fellendülés cikkek


A külföldi piactól várják a fellendülést a nagyvállalatok

A külföldi piactól várják a fellendülést a nagyvállalatok 

Az előző negyedévi mélyponthoz képest jelentősen javultak a hazai vállalatok következő egy évre vonatkozó árbevétel- és eredményvárakozásai, de még ezzel együtt is szerény bővülést várnak a cégek idén – jelzi a K&H nagyvállalati növekedési index.
A jó kereskedő értékesít, nem csak kiszolgál

A jó kereskedő értékesít, nem csak kiszolgál 

A legtöbb építőanyag kereskedő nem képes kihasználni a lendületet, mert nem készült fel rá. Az állandósult szakemberhiány, a gyártók kapacitáshiánya és a megnövekedett kereslet miatt sokan csak sodródnak az árral, ahelyett, hogy úsznának – hangzott el egy szakmai konferencián.
Vége a fellendülésnek, India előzheti a mezőnyt

Vége a fellendülésnek, India előzheti a mezőnyt 

A PwC Global Economy Watch előrejelzése szerint a világgazdaság egésze lassulni fog 2019-ben azáltal, hogy a G7 országokban hosszú távon visszaáll az átlagos növekedési ütem. Várhatóan mérséklődik Amerika és Kína növekedése, a fejlett gazdaságok munkaerőpiacai továbbra is szűkülnek, India pedig a következő évtizedekben tovább javíthatja helyezését a globális GDP-tabellán.
Nehezményezik az állami hátszelet a német gyáriparosok

Nehezményezik az állami hátszelet a német gyáriparosok 

Kína nem a piacgazdaság, a liberalizmus, hanem a gazdaság növekvő állami irányítása felé fejlődik, ez versenytorzító, állapítja meg a Német Gyáriparosok Szövetségének állásfoglalása.
Milliárdosok milliói - a gyógyszeriparban kerestek a legjobban

Milliárdosok milliói - a gyógyszeriparban kerestek a legjobban 

A legnagyobb amerikai cégek vezetői átlag 12.1 millió dollárt kerestek tavaly. Legtöbbjük javadalmazása a gazdasági fellendülésnek köszönhetően majd 10 százalékkal nőtt az elmúlt évben.
Csúcson az európai gazdaság

Csúcson az európai gazdaság 

A gazdasági növekedés üteme tavaly felülmúlta a várakozásokat az EU-ban: 2,4%-kal tízéves csúcsot ért el. Az erőteljes növekedés elősegíti a költségvetési hiány és az adósságszint további csökkentését, valamint a munkaerőpiaci feltételek javulását. 
A fellendülés is lehet jó befektetés

A fellendülés is lehet jó befektetés 

Az ingatlanpiaci fellendülés az eladói oldal mellett a piachoz kapcsolódó vállalkozások számára is számtalan előnyt biztosít. Az általános vállalkozói kedv növekedésével párhuzamosan az ingatlanpiachoz kapcsolódó szolgáltatásokkal is egyre többen szeretnének foglalkozni.
Mindenki ráugrik az építőiparra

Mindenki ráugrik az építőiparra 

A kimagasló 2017 után 2018 első hónapjaiban is tovább tart az építőipar lendülete. „Egy hónap alatt 472 cég jött létre az ágazatban, ami felülmúlja a korábbi évek szintén kimagasló értékeit” – mondja Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója.
Rég látott lendületbe jöttek a hotelek

Rég látott lendületbe jöttek a hotelek 

Rég tapasztalt szintre került a magyarországi szállodai fejlesztésekbe vetett üzleti és piaci bizalom. Csak Budapesten mintegy 600-800 ötcsillagos és egy-két ezer négycsillagos vagy annál alacsonyabb kategóriájú szobakapacitást előirányzó projekt előkészítése vagy megvalósítása zajlik, melynek nyomán már a következő 1-2 évben 5-10 százalékkal bővülhet a jelenlegi mintegy 19 ezer szobás kapacitás. Eközben vidéken is több új, nagyobb léptékű projekt megvalósulása is várható, ugyanakkor egyre több szálloda küzd a munkaerő-elvándorlás következményeivel, és továbbra is kevés az eszközpótlásra és termékfejlesztésre elhatárolható forrás.
India az új Kína?

India az új Kína? 

„Akinek az elmúlt hónapokban a kínai lassulás elvette a kedvét a feltörekvő piacoktól, annak érdemes újra figyelni. Rohamosan fejlődésének köszönhetően India gazdasági növekedése rövid és hosszú távon egyaránt ígéretes, és hamarosan a világ harmadik legnagyobb gazdaságává válhat, így az ázsiai régió továbbra is ígéretes befektetési szempontból” - tanácsolja Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

Ilyen jól nagyon régen nem ment az ingatlanpiacnak 

A globális kereskedelmi ingatlanbefektetési piac 407 milliárd dollár forgalmat regisztrált 2015 első félévében, ami 14 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A globális ingatlanbefektetési piac legjobb félévét zárta 2007 óta – derül ki a CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó legfrissebb kutatásából.

Felpörgünk 

Csaknem két éve folyamatos bővülést mutat a magyar gazdaság. Az MLBKT havi jelentése alapján a trend májusban sem tört meg, az export 18 hónapja növekedést mutat, a foglalkoztatási szándék 1995 óta nem volt ilyen magas.

Ugorhat is, botolhat is a pannon puma 

Az idén a bruttó hazai termék (GDP) 2,5-3,3 százalék körüli növekedésére számítanak a makrogazdasági elemzők. Kockázatot jelenthet a német gazdaság gyengélkedése és azt sem tudni a mezőgazdaság hogyan teljesít majd.

A fogyasztás és az export erősíti a növekedést 

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint – bár 2014-ben átmenetileg kiugróan gyors, 3,6%-os volt a növekedés – a magyar gazdaság mégsem került a régióhoz mérten tartós felzárkózást biztosító pályára. Az idei kilátások ennél jóval kisebb ütemű, 2% körüli növekedést valószínűsítenek.

Már a luxuslakásokat is viszik, mint a cukrot 

Az ingatlanpiac fellendülésével egyre nagyobb igény mutatkozik a prémiumminőségű, nagy értékű ingatlanokra is. Az 50 millió forint feletti ingatlanok forgalma már új piacot generált.

Visszakapaszkodtunk a 2008-as szintre 

Megtorpanóban van a gazdasági lendület: a növekedési kilátások bizonytalanok, az üzleti környezet kiszámíthatatlannak tűnik, a pénzügyi szektor teljesítménye érezhetően csökkenni fog a Policy Agenda felmérése szerint.

Nem érezzük a fellendülést 

Habár az elemzők szerint a világgazdaság – és Magyarország – kezd kilábalni a válságból, az emberek hangulatában ez nem tükröződik. Habár a magyarok hangulata javult az elmúlt években, még messze vagyunk attól, hogy érezzük a fellendülést.

Egyre többen dobják be a törülközőt 

Tavaly Magyarországon 6587 cég szűnt meg az építőiparban, több, mint bármikor korábban. Az utolsó két negyedévben különösen sok céget törölt a cégbíróság, és várható, hogy 2015 sem lesz rózsás az ágazat szempontjából. Egyre többen vélik úgy, hogy idén megtorpan a két éve tartó építőipari növekedés, ami eddig sem ért le a mikro- és kisvállalkozások szintjére.

Vészjósló jelek az építőiparban 

Két egymást követő hónapban rekordszintre emelkedett az egy hónapon belül megszűnő cégek száma Magyarországon, és az éves adat is jelentős növekedést mutat, ami nem fest jó képet az idei kilátásokról.

Egyre optimistább a régiónk 

A cégvezetők négyötöde szerint stabilizálódik vagy javul országuk gazdasági helyzete. A vállalatok 37 százaléka tervez akvizíciót a következő egy évben, míg közel felük bővítené munkatársai számát.

Nem aggódnak a vállalkozások a kamara szerint 

A vállalkozások további javulásra számítanak a következő fél évben, amit mutat az is, hogy a kamara konjunktúra indexe az áprilisi plusz 30 pontról októberre plusz 34 pontra emelkedett. A versenyszféra jelentős kapacitásbővítésben gondolkodik.

Több mint egy éve tart a bővülés 

Továbbra is kedvező folyamatokról számolnak be a gazdasági szereplők. A Beszerzési Menedzser Index immáron 14 hónapja bővülést mutat a magyar gazdaságban, az elmúlt egy évben egyszer sem volt 50,0 pont alatt az index.

Még fényesebb a magyar jövő 

Tovább javultak a gazdasági kilátások Magyarországon, a három százalékot is meghaladhatja a GDP-növekedés idén hazánkban. Az eurózónában lassúbb felfutás várható, az éves bővülés egy százalék alatt marad 2014-ben – derül ki az EY legfrissebb negyedéves Eurózóna Előrejelzéséből.

Újra menő a nagy iroda 

Megduplázódott a tranzakciók száma, megháromszorozódott a kivett terület mérete. Most már viszont egyre nehezebb Budapesten 2000 négyzetméternél nagyobb összefüggő irodaterületet találni.

Újra biztatóak a globális növekedési kilátások 

A világgazdaságnak az utóbbi időben meg kellett küzdenie a kínai gazdaság szándékos lassításával, az Ukrajnában és Gázában zajló geopolitikai szempontból is kritikus eseményekkel és a kedvezőtlen amerikai időjárással.

Fellendülésre számíthatunk 

A teljes közép-kelet-európai régióban fellendülésre számítanak a vállalatok az idei évben. A német külkereskedelmi kamarák felmérése szerint a régió minden országában javult az üzleti hangulat, a német cégeket még mindig az olcsó, képzett munkaerő vonzza.

Fellendülés a láthatáron? 

Immáron hetedik hónapja jelez bővülést a gazdaságban a Beszerzési Menedzser Index (BMI). Az index szezonálisan kiigazított februári értéke: 54,3. 2013 áprilisától kezdve augusztusig az index értéke folyamatosan ingadozott 50 pont körül, nem mutatva semmilyen határozott trendet, most azonban hét hónapja tart már a bővülés.

Ilyen is van: egy magyarországi sikertörténet 

A hazánkban működő szolgáltató központok kétharmada bővítést tervez Magyarországon. A cégek többsége szerint a képzett munkaerő az ország legnagyobb erőssége.

Brüsszel szerint kezdjük összeszedni magunkat 

Fellendülést jósol Magyarország számára az Európai Bizottság, ugyanakkor Brüsszel szerint komoly veszélyt jelenthet a magyar költségvetési hiányra a devizahitelesek megmentése és a hús áfájának csökkentése, a foglalkoztatást csak a közmunkaprogram növeli, a vállalati beruházások sem állnak valami fényesen.

Felpörögnek a csarnoképítők 

Magyarországon újra építtetnek gyártócsarnokokat a hazai vállalatok, bár a fejlesztések motorját az uniós pályázati források adják. Szakértők szerint megkezdődött a kilábalás, a piac egy-másfél éven belül a 2007–2008-as volumen 70-75 százalékán stabilizálódhat. A KSH legfrissebb adatai szerint jelentősen nőtt az építőipari termelés.

Nekünk is jól jön: brutális bővülés a szolgáltató központok piacán 

Rendkívüli mértékben, évi tízezer milliárd dollárral bővülhet a szolgáltató központok piaca a következő három évben. A bevétel növekedése mellett szolgáltatásaik köre és minősége is fejlődik, a szervezetek pedig minden korábbinál jobban globalizálódnak majd – mutat rá az Ernst & Young legfrissebb iparági jelentése. Magyarország egyre növekvő szerepet játszik a szolgáltató központok világában.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Pénzszerzés

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot!

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot! 

Itt az év vége, így most kell résen lenniük azoknak, akik szeretnének élni a nyugdíj- és egészségpénztári tagság után igénybe vehető 20 százalékos személyijövedelemadó-visszatérítés lehetőségével.

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Cégblog

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők 

A napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Klímablog

Ebben is beelőztek a románok

Ebben is beelőztek a románok  

Elindult Romániában az italcsomagolásra használt műanyagflakonok, üvegpalackok és fémdobozok visszaváltását ösztönző betétdíjas rendszer.

Gazdaság

Indul a téli razzia

Indul a téli razzia  

A csaknem egyhónapos mustra célkitűzése a téli ünnepi időszak legnépszerűbb termékeinek és vendéglátóhelyeinek ellenőrzése.

Társadalom

Elszabadultak a politikusok

Elszabadultak a politikusok 

Új dimenzióba került a világ. Az eddigi helyi összecsapásokon túl immár három nagy ország áll valóságos háborúban. Kettő közülük atomnagyhatalom. Az egyik Európát is megfenyegette atomcsapásokkal. Mi történt, mi változott, ami olyan mértékben felturbózta a hadviselést, hogy bár a fegyvergyárak csúcsüzemben termelnek, mégis egyes frontokon lőszerhiány van.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo