hirdetés

Hogyan készülnek a jövő évre a cégek?

Most komoly versenyelőnyhöz juthatnak a gondoskodó vállalatok.

hirdetés

„A következő időszakban hősökre van szükség. Azokra a gondoskodó, megértő, biztonságot adó és erős jövőképpel rendelkező vállalkozásokra, akik nem feltétlen a piacon elérhető legmagasabb fizetést adják, de empatikusan és felelősen viselkednek: biztos hátteret nyújtanak munkavállalóiknak” – vallja Gyulai Krisztina, a precíziós szállítmányozással foglalkozó INCON-Logistic Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Általánosan igaz, hogy a Covid-időszakot leszámítva a cégek folyamatosan tudtak növekedni, tartalékot képezni, beruházni és bért emelni. 2023-ra viszont hosszú évek óta először nagyon óvatos tervet kell készítenie a vállalkozásoknak. Ráadásul az energiaválság miatt olyan költségelemekkel is számolni kell, amelyek aránya és mértéke a múltban szinte elhanyagolható volt. 

Rezsitámogatást karácsonyra 

Gyulai Krisztina úgy látja, hogy a munkáltatók gondolkodásának változnia kell, hiszen ők felelnek a vállalkozás hatékonyságáért, gyarapodásáért, azért, hogy a cég stabil maradjon a piacon, egy válság ne döntse be azt. 

„Azok a munkáltatók és munkavállalók, akik nem akarnak változtatni, most nagyon nehéz időszak elé néznek. Most az az idő jön, amikor hősökre van szükség: azokra a gondoskodó, megértő, biztonságot adó, erős jövőképpel rendelkező vállalkozásokra, akik nem biztos, hogy a piacon elérhető legmagasabb fizetést adják, de képesek arra, hogy biztos hátteret nyújtsanak. A munkabér mellett felértékelődnek azok a pénzben nem mérhető ismérvek, mint hogy a munkáltató legyen gondoskodó, a munkahely kiszámítható és a kommunikáció legyen világos és kölcsönös. A mindenki egyért, egy mindenkiért elvet kell alkalmaznunk. A munkavállalók részéről pedig az lesz a fontos az elkövetkező egy évben, hogy hatékonyan támogassák munkáltatójukat üzleti céljaik elérésében.” 

hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo