hirdetés

Értékesíteni csak frappánsan, odafigyeléssel és módszeresen lehet

Napjainkban már nem lehet mindenkit célközönségnek tekinteni, mert akkor szétforgácsolnánk a cég értékesítési részlegét, mint erőforrást. Szegmentálódott a fogyasztóközönség, tudatosan és alapos tervezéssel kell elérni az ügyfelet és a fogyasztót.
hirdetés

Jagodics Tamás, a Cégmenedzser Kft. ügyvezetője szerint logikus, hogy a sales funkciókat betöltő embereknek pörögniük kell, tárgyalni menni, társasági eseményeken smúzolni, s ebbe az üzemmódba csak minimális adminisztrációs teher fér bele. Ilyenkor kell megtámogatni az értékesítési munkatársakat pedáns asszisztensekkel, akik leveszik az adminisztrációs kötelezettségeket a vállaikról.

Az udvariasság alapvető, de egyáltalán nem elég. Kép:Pixabay

Osztatlan figyelem

Tudni kell az odafigyelés érzetét keltve megkörnyékezni a potenciális ügyfeleket. Ennek trükkjeit fejtegette Földi Miklós Dániel, reklám- és gazdaságpszichológus.  Ha telefonon hívjuk fel az illetőt, mindig mutatkozzunk be név szerint. Jelezzük, hogy mikor beszéltünk utoljára és miről. Ettől az az érzete lesz a másik embernek, hogy íme, itt egy figyelmes értékesítő, aki igazán oda figyel rá, hogy mit mondtam legutóbb. Persze ezt puskázzuk, mert a számítógépbe beírtuk a fájlba az előző telefonhívás témáját, időpontját stb.

A résben van a kkv-k nagy lehetősége
Ha egy cégben nincs értékesítési stratégia, akkor a bevétel csak véletlenszerűen csordogálhat be. Ennél már csak egy rosszabb eset létezik, ha van stratégiánk, de rossz. Szakértőnk segítségével bemutatjuk, hogy milyen sales stratégiák léteznek és mi az, amelyet érdemes követnie a kis- és középvállalkozásoknak.
Megtervezni az eladást

Jagodics ismer olyan ablakredőnyös céget, mely az átgondolt értékesítési folyamattal 30 százalékos árbevételi növekedést ért el. Véleménye szerint a gondosan eltervezett és végrehajtott értékesítési folyamat ezekből a fázisokból áll:

1. Ideális folyamat meghatározása (amit eddig legsikeresebben konvertáltál). 2. Sales ciklus beállítása. 3. Kollégáknak prezentálás, együttötletelés. 4. Eszközök meghatározása. 5. Munkatársak betanítása. 6. IT-rendszer beüzemelése. 7. Konverzió-elemzés. 8. Kontrolling rendszer beüzemelése, rendszer működtetése.

Adat, mint tőke

"Az adat az új olaj", idézte Clive Humby mondását Barcza Enikő, a Research Center Consulting general managere. De mivel fuldoklunk az adatokban, minden cégnek képben kell lennie a tekintetben, hogy milyen adatokkal rendelkezik. Ehhez elengedhetetlen az adatforrások feltérképezése, strukturálása, megnézni, hogy érdemes-e feldolgozni, aztán tagelni, konvertálni. Segít az eligazodásban az adatavizualizáció.

Angliában a Strategic Communications Labs 110 ezerféle migránsellenes hirdetést nyomott az interneten, s azért tudta ezt megtenni, mert jól használták a célközönségről szóló adatokat.

Neuromarketing: merjünk az agyukra menni
Mi rejlik a mostanában egyre gyakrabban hallott kifejezés mögött? Szakértőnk most induló cikksorozatában megismerheted a neuromarketing alapjait, és megtudhatod, hogy hogyan segíthet költségeid csökkentésében, és a vállalkozások profitjának drasztikus növeléséhez.
hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo