hirdetés

Mennyivel csökkentsem a lakás hőmérsékletét, amikor nem vagyok otthon

Okos szokások és okos rendszerek a fűtésszámla csökkentéséért.

hirdetés

A fűtés szezon korai kezdetének és a rezsicsökkentés módosításának hatására egyre többen keresik a pénztárcakímélő, minél optimálisabb fűtési megoldásokat. A fűtésszámla csökkentéséhez a mindennapos praktikákon túl az okos rendszerek is nagymértékben hozzájárulhatnak.

Egyszerű szokások, amelyekkel faraghatunk a fűtésszámlán

Mindenekelőtt vegyük sorra azokat az alapvető szempontokat, könnyen kialakítható szokásokat, amelyekkel nagy mértékben járulhatunk hozzá a fűtési költségeink csökkentéséhez. Sokat számít például, hogy a lakás vagy ház egyes helyiségeit mikor fűtjük és milyen melegre fűtjük. Amikor napközben nincs otthon senki, érdemes alacsonyabb fokozatra venni a fűtést, de nem túl alacsonyra, mivel sokkal nagyobb energiaigénnyel jár egy teljesen kihűlt lakás visszafűtése. Ugyancsak érdemes éjszakára is lejjebb venni a fűtést, sokkal egészségesebb, ha a hálószoba hőmérséklete ilyenkor 19-20 fok körül van. Ha lehetőségünk van rá, érdemes a helyiségek hőmérsékletét külön-külön állítani. A konyhában az az optimális, ha 20 fok körül van, a fürdőszobában kicsit melegebb, 23 fok körül, a hálószobában a már említett 19-20 fok, míg az előtérben, ahonnan a legkönnyebben szökik a meleg, mikor a bejárati ajtót nyitjuk, elégséges a 18 fok is.

Végetért az olcsó energia korszaka (Fotó: Hello Future )Végetért az olcsó energia korszaka (Fotó: Hello Future )

A meleg megtartásához nagy mértékben járulnak hozzá a redőnyök és a vastag sötétítőfüggönyök is, amelyeket már kora este érdemes lehúzni és behúzni, hogy szigeteljenek és kint tartsák a hideget. A melegérzetünket és így a komfortérzetünket nagyban növelik továbbá a szőnyegek, amelyek a padló felől érkező hidegtől védik a talpunkat. Érdemes a hideg idővel több szőnyeget lefektetnünk, mint amennyit egyébként nyáron szoktunk.

hirdetés

Véleményvezér

Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo