hirdetés

Hatalmas bukfencek Orbán évadnyitó beszédében

Orbán Viktor minden ellenkező híreszteléssel szemben nagyon átgondolja beszédeit. Már a rendszerváltás idején is a csillárokon lógtak az emberek, hogy meghallgathassák. Ezzel akkortájt egyetlen más politikus sem büszkélkedhetett. A Magyar Országgyűlés évadnyitó ülése hagyományosan kiemelt fontosságú számára. Ahogy fogalmazott, alkotmányos szokásaink szerint jelentést tett a kormány döntéseiről, melyeket a két ülésszak között hoztak.

hirdetés

Orbán régi fényének megfelelően tűpontos diagnózissal indította beszédét.

Ukrajna és Oroszország háborúja lokális háború – lenne. A nyugati gazdasági szankciók azonban globális gazdasági háborúvá változtatták. Ezért ma egy lokális fegyveres háborúval és egy globális gazdasági háborúval állunk egyszerre szemben.

A kiváló diagnózist követően azonban hajmeresztő állítások is jöttek.

A Nyugat ma a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán.

Ez a szlogen valószínűleg a választási kampány idejéből maradhatott meg a miniszterelnök fejében, amikor ugyanezzel a váddal nem a Nyugatot, hanem az ellenzéket illette. Akkor ez egy zseniális trükk volt, hiszen ki az az őrült szavazó, aki háborúzni szeretne. A Nyugatot viszont így nagy általánosságban háborúpártinak nevezni az olyan mértékű elszakadás a valóságtól, ami mindenképpen figyelemreméltó.

Fergeteges évadnyitó beszéd, volt aztán minden benne (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)Fergeteges évadnyitó beszéd, volt aztán minden benne (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Először is ahhoz, hogy valaki háborúpárti legyen, minimum tudnia kellene arról, hogy háborúzni fog. Ehhez képest az egész Nyugatnak fogalma nem volt arról, hogy Putyin támadni fog. A világ legjobb titkosszolgálatai úgy sültek fel, ahogy egy szilveszteri malachoz illik. Egyedül az amerikai hírszerzők jelezték jól Moszkva valódi szándékát, vélhetőleg első osztályú műholdfelvételeiknek köszönhetően. Az orosz seregben ugyanis szokatlan járműveket vettek észre, városi torlaszok áttörésére alkalmas páncélosokat, ami nem jellemző résztvevője egy Ukrajna határánál készülő hadgyakorlatnak.

hirdetés

Véleményvezér

Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo