hirdetés

Bankjelmezben támadnak a csalók

Az utóbbi időszakban megszaporodtak az MKB Bank ügyfeleit célzó adathalász kísérletek, amelyek során a csalók személyes adatokat próbálnak megszerezni. Az adathalászok legújabb módszere, hogy a Google keresőjében hirdetik csaló oldalaikat. 

hirdetés

Az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett az MKB Bankhoz, amely szerint adathalász linkre kattintottak a Google keresőjéből.

A bankcsoport részletes tájékoztatást nyújt a csalók elleni védekezéshez (Fotó: MTI)A bankcsoport részletes tájékoztatást nyújt a csalók elleni védekezéshez (Fotó: MTI)

A bank szakemberei a következőket javasolják az ügyfeleknek biztonságuk érdekében:

•             Soha ne a böngésző keresőjén keresztül keressenek rá a bank vagy bankjuk internetbankjának oldalára (pl. Google). Minden esetben a bank hivatalos honlapjáról nyissák meg az internetbankot.

•             Ellenőrizzék a böngésző címsorában szereplő címet, és amennyiben nem a https://login-online.mkb.hu/ vagy a https://www.mkbnetbankar.hu/ cím szerepel, vagy nem „.hu”-ra végződik a cím, azonnal zárják be a böngészőt.

•             Minden esetben olvassák el az SMS-ben kapott jóváhagyó kódot tartalmazó üzenetet, ellenőrizve, mihez adják jóváhagyásukat.

•             A bank applikációjával történő jóváhagyás esetén mindig ellenőrizzék az aláírandó tranzakciót vagy módosítást jóváhagyás előtt.

•             Amennyiben bizonytalanok az MKB Banktól kapott üzeneteket illetően (pl. nem ők indították a tranzakciót vagy applikáció telepítést), azonnal hívják a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Amennyiben megnyitották a hivatkozást és megadták az adataikat, azonnal keressék fel a bank ügyfélszolgálatát és függesszék fel netbank jogosultságukat!

hirdetés

Véleményvezér

Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo