hirdetés

Amikor kivételesen Szijjártó Péternek van igaza

Az egyik influencer Facebook oldal, a Diétás Magyar Múzsa szerint külügyminiszterünk rosszat mondott, amikor jelezte, hogy Ukrajnában ellehetetlenítik a magyar cégeket. Sajnos igaz.

hirdetés

Szijjártó Péter ezúttal félig tökéletesen írta le a helyzetet. Az ukrán piac valószínűleg befellegzett Magyarországnak. Köszönhetően leginkább a Szijjártó Péter által képviselt külpolitikának. Szomszédunknál ugyanis jelenleg hadi gazdálkodás folyik és a kormány erőteljesen befolyásolja a piac működését. Nagyvállalataink vezetői, ha tárgyalni mennek Ukrajnába, akkor az illetékes miniszterhelyettesek katonaruhában ülnek az asztalhoz és párbeszéd helyett inkább csak ismertetik a legújabb elvárásokat.

Szijjártó úgy látja, mindig más a hibás (Fotó: Facebook)
Szijjártó úgy látja, mindig más a hibás (Fotó: Facebook)

Szijjártó Péter az MTI beszámolója szerint elfogadhatatlannak nevezte Brüsszelben, hogy miközben Magyarország mindent megtesz Ukrajna támogatása érdekében, több magyar vállalatot is ellehetetlenítenek a szomszédos országban pusztán azért, mert Oroszországban is jelen vannak.

A tárcavezető a kereskedelmi ügyekkel foglalkozó európai uniós miniszterek tanácsülését követő sajtótájékoztatóján sérelmezte, hogy a Richternek számos termékét kitiltották az ukrán piacról, az Egis esetében is megindították ezt az eljárást, valamint egyesek bojkottra szólítottak fel a Mollal szemben.

Ezek a cégek teljesen törvényesen működnek, semmifajta jogszabályt nem sértettek meg, működésük szabályos, egyetlen 'bűnük', hogy mivel nemzetközi vállalatok, ezért Oroszországban is van jelenlétük - hangsúlyozta.

Szijjártó Péter Brüsszelben elmondott legjobb gondolata, miszerint Magyarország mindent megtesz Ukrajna támogatása érdekében. Tényleg nem vette észre külgazdasági és külügyminiszterünk, hogy a háború kitörése óta vagy nyolcszor utazott Oroszországba és egyszer se Ukrajnába? Milyen diplomáciai képviseletünk lehet így a szomszédunknál? Szijjártó Péter tényleg nem tud róla, hogy mi vagyunk az egyetlen NATO ország, amely nem enged át területén fegyvereket Ukrajnába? Törökország eközben nemhogy átengedi a fegyvereket területén, hanem még a legkorszerűbb drónjait el is adja Ukrajnának. Emellett Erdogan elnök kiváló kapcsolatokat tud ápolni Putyinnal. Mintha valami ilyesmit neveznének diplomáciának. Szijjártó Péter tényleg nem tud róla, hogy épp most ezerrel fúrjuk a tervezett EU hitelt, amit Ukrajnának szánnának az uniós országok? Szijjártó Péter tényleg nem tud róla, hogy a hadiállapotban lévő országban minket ellenségnek gondolnak, Putyin szövetségesének? Miért kellene mást gondolniuk, ha Szijjártó Péter állandóan az oroszokhoz jár?

hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo