Féklámpával, kamerával felszerelt csodasisak védi a bicajost

2018. október 02. kedd - 20:03 / piacesprofit.hu
  •    

Sokrétű kerékpáros sisak jelent meg – kamerákkal, féklámpával és irányjelzővel. A digitális eszközök sokkal biztonságossá teszik a közlekedést.

Páratlanul sokoldalú tulajdonságokkal rendelkező kerékpáros sisak gyártását jelentette be az amerikai Brooklyness cég. Azt ígérik, hogy a Classon nevű új fejvédő digitális eszközeivel sokkal biztonságosabbá teszi a kerékpáron való közlekedést.

Kép: brooklyness.com

Kép: brooklyness.com

Két, a sisakba szerelt kamera gondoskodik arról, hogy a kerékpáros lássa, mi tgörténik mögötte, illetve abbana bizonyos holt szögben. A kamerák képeit processzor értékeli és a helyzetnek megfelelően zöld, illetve piros színnel jelzi a sisak alsó részén a helyzetet.

Két keréken is lehet biztonságosan
Hollandiában a kerékpárosoknak csak 1 százaléka hord sisakot, mégis igen kevés a baleset. Az ok: szinte mindenki jár kerékpáron, általában lassan – és kiváló, leválasztott utakon.

A Classon elektronikája mozdulatra is reagál: a kerákpárosnak kanyarodás előtt ugyan egy pillanatra jelzésre kell emelnie karját, de erre a sisak megfelelő oldalán kigyullad a kanyarodás irányát jelző fény.

Hasonlóan működik a sisakon a kerékpár féklámpája: amint az érzékelő észlali a fékezést, megjelenik hátul a sisakon a figyelmeztető vörös fény. A Classon várhatóan 300 dollár körüli áron kerül majd forgalomba.

(Forrás: Stern)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.