vagyonadó

bankadó, eu/imf megállapodás, imf, imf hitel, imf tárgyalás, imf-megállapodás, ingatlanadó, jegybanktörvény, költségvetés 2012, költségvetés 2013, matolcsy györgy, orbán viktor, orbán-kormány, telekom adó, tranzakciós adó, vagyonadó

Így lett az IMF-ből a „mi bankunk”

piac-profit.hu

Megérkezett hazánkba a Nemzetközi Valutalap küldöttsége és ma, nyolc hónapos huzavona után, tárgyalóasztalhoz ülnek az Orbán-kormányt képviselő politikusokkal. Az Orbán-kormány két éves regnálásának egyik legsúlyosabb presztízsveszteségeként értelmezik, hogy a két évvel ezelőtt kiebrudalt IMF most készenléti hitelcsomagról tárgyal Magyarországgal. A Piac&Profit összefoglalójában feltárja, hogyan jutottunk el az „élethalálharctól” a „mi bankunkig”.

Tovább olvasom »
adó 2012, költségcsökkentés, költségvetés, költségvetés 2013, költségvetési tanács, mnb, regisztrációs adó, simor andrás, társasági adó, távközlési adó, telefonadó, telekom adó, tételes adózás, tranzakciós adó, vagyonadó, válságadó, vértes, Vértes András

Bukás a költségvetés, vagy csak rizikós? – Megoszlanak a vélemények

PP/MTI

A Magyar Közgazdasági Társaság hétfői budapesti konferenciáján Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke és Balatoni András, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatási igazgatója ellentétesen ítélte meg mind a jövő évi költségvetést, mind a magyar makrogazdaság helyzetét. Simor András jegybankelnök szerint romlik a költségvetés pozíciója a Munkahelyvédelmi Akcióterv elfogadásával, míg Domokos László, az ÁSZ elnöke szerint a közpénzek elköltésének jobb átláthatóságára, eredményességének növelésére lenne szükség.

Tovább olvasom »
adó, apeh, vagyonadó

Többet nem kell fizetni, most 2,3 milliárdot hozott

MTI

Augusztus 31-ig mintegy nettó 2,389 milliárd forint vagyonadót fizettek be az adózók – közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére. A túlfizetéseket nem utalja ki, illetve nem vezeti át automatikusan más adónemen fennálló tartozásra az APEH, ezt az adózónak kell kérnie.

Tovább olvasom »
vagyonadó

Veszteséges a magyar vagyonadó?

MTI

Egy értékesebb budai ingatlan vételárának megfelelő összeg, 153,6 millió forint folyt be március végéig a repülők, vitorlások, nagy teljesítményű autók után fizetett vagyonadóból – írja a Népszabadság csütörtöki számában.

Tovább olvasom »
adó, vagyonadó

Erős kocsi, nagy hajó: a héten már fizethet is értük!

PP/MTI

Közeledik a vagyonadó első bevallási és befizetési határideje: az egyéni vállalkozóknak, az általános forgalmi adó fizetésre kötelezett magánszemélyeknek, valamint az eva alany egyéni vállalkozóknak és bevételi nyilvántartást vezető eva alany társaságoknak ugyanis február 25-ig kell bevallaniuk és befizetniük a vagyonadót, amely az Alkotmánybíróság határozata nyomán már csak a vízi járműveket, a légi járműveket és a nagy teljesítményű személygépkocsikat terheli.

Tovább olvasom »
autó, vagyonadó

70 ezer kocsi után kéne fizetni, de sok a külföldi rendszám

MTI

Több mint 73 ezer személygépkocsit érint a vagyonadó, de az ettől várt 2,5-4 milliárd forint összegű bevételt veszélyezteti, ha a tulajdonosok külföldön helyezik forgalomba az autókat, és így a költségvetés még az áfa- és a regisztrációs adóbevételektől is elesik a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) szerint.

Tovább olvasom »
apeh, vagyonadó

A nagy kérdés: nekem is fizetnem kell az adót?

piacprofit.hu

Mintegy 150 ezren töltötték le hétfőn reggel öt óráig az APEH honlapján a becsült forgalmi érték kalkulátort, és az ott kapott adatokat mintegy 4 ezren mentették el – közölte az adóhatóság. Az RSM DTM Hungary szerint a kalkulátor nem mindig pontosan számítja ki a forgalmi értéket.

Tovább olvasom »
apeh, vagyonadó

Vagyonadó: kiszámolhatjuk, kell-e fizetnünk

MTI

A vagyonadó kalkulátor már elérhető az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) honlapján és az Ügyfélkapun keresztül is péntek délután óta. Egy leendő Fidesz-kormány az első döntései között eltörli majd az ingatlanadót.

Tovább olvasom »
adó, apeh, vagyonadó

APEH: egyre kevésbé titkolózunk

piacprofit.hu

Javult az adómorál a vagyonosodási vizsgálatoknak köszönhetően – írja hétfői számában a Napi Gazdaság az APEH szaklapjában megjelent elemzés nyomán, amely szerint legalább is nőtt a hatmillió forint feletti összevont jövedelmet vallók köre, miközben a minimálbéreseké látványosan csökkent.

Tovább olvasom »
adó, vagyonadó

Vagyonadó: maradt egy kiskapu

MTI

A Magyar Nemzet egy adószakértőre hivatkozva azt állítja, kijátszható az a passzus, amely szerint a több lakóingatlannal rendelkezőknek valamennyi lakásuk után kell vagyonadót fizetni.

Tovább olvasom »