paks

kötelezettségszegési eljárás, közbeszerzés, paks

Súlyos pénzbüntetés lehet a paksi bővítés ára

PP/MTI

Brüsszel jelentős csapást mért a 12,5 milliárd euró értékű magyar nukleáris beruházásra – értékelte pénteken a Financial Times brit gazdasági, politikai napilap internetes kiadása, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzés mellőzése miatt a paksi bővítésben – közölte az MTI.

Tovább olvasom »
atomenergia, energiafogyasztás, magyarország, paks, törvény

Drágább lesz az energia, ha bővítik a paksi erőművet?

Sajtóközlemény

“Eladják a jövőnket a nukleáris iparnak “. “A negyven éves szovjet atomtechnika üzemidő-hosszabbítása helyett megújulókat!” – így szólnak a Greenpeace tiltakozó szlogenjei. Az Országgyűlés június 14-i ülését 13 órakor megzavarták a zöld aktivisták:  egy “Nincs biztonságos atomenergia – Támogasd az energiaforradalmat!” feliratú, 7 x 4 méteres transzparenst eresztettek le az ülésterem karzatáról, arról nem szól a fáma, hogyan jutottak be vele. Mindenesetre így tiltakoztak az ellen, hogy a magyar kormány az atomtörvény módosításával és az új energiastratégiával fél évszázadra függővé tenné az egész országot a nukleáris ipartól, bebetonozva energiafüggőségünket és az atomenergiával járó halálos kockázatokat, véli a Greenpeace.

Tovább olvasom »
atomenergia, innováció, k+f, paks

Idén a Paksi Atomerőmű nyert

klímablog

2010. március 26-án vehették át a XVIII. Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseit a díjazottak, az Országházban.  A beérkező 35 nevezés közül a bizottság 7 pályázatot innovációs díjban, míg további 6 innovációs teljesítményt kiemelt elismerésben részesített.

Tovább olvasom »
atomenergia, energia, paks

Paks csúcsra jár

klímablog/MTI

Elérte a 108 százalékosos teljesítményt a paksi atomerőmű 3-as blokkja. Ezzel már mind a négy paksi blokk 500 Mw-os teljesítményen üzemel, vagyis a paksi atomerőmű névleges teljesítménye eléri a 2000 MW-ot – közölte Mittler István, a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.

Tovább olvasom »
atomenergia, hulladékkezelés, paks

Hova kerül a paksi radioaktív-hulladék?

MTI

A paksi atomerőmű üzemidő-hosszabbítása és új blokkok építése új feladatok elé állítja a Radioaktív Hulladékkezelő (RHK) Nonprofit Kft.-t, ezért az atomerőmű, a tudományos intézmények és a hatóság közreműködésével új hulladékelhelyezési programot dolgoznak ki; egyebek között erről beszéltek az RHK képviselői a Baranya megyei Bodán szombaton.

Tovább olvasom »
atomenergia, energia, paks

Indul a magyar atomprojekt

klímablog

A Magyar Villamos Művek Társaságcsoport az Országgyűlés 2009. március 30-i határozatát követően – a cégcsoport legjelentősebb tagvállalatai, kiemelten a Paksi Atomerőmű Zrt. részvételével – 2009. július 8-án megalapította a Lévai Projektet a paksi atomerőmű bővítésének előkészítése érdekében.

Tovább olvasom »
atomenergia, energia, paks

“Hurrá! Megduplázzák Paks teljesítményét!”

piacesprofit.hu

Az MSZP Tudományos és Felsőoktatási Tagozatai, Ésszerűség és Felelősség Platformja valamint Herczog Edit, az MSZP országos elnökségének tagja, az Európai Parlament “Fórum a Nukleáris Jövőért” képviselőcsoportjának elnöke üdvözlik a kormány arra vonatkozó kezdeményezését, hogy a paksi atomerőmű kapacitását a jelenlegi teljesítmény kétszeresére bővítsék.

Tovább olvasom »