Idén a Paksi Atomerőmű nyert

2010. március 26-án vehették át a XVIII. Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseit a díjazottak, az Országházban.  A beérkező 35 nevezés közül a bizottság 7 pályázatot innovációs díjban, míg további 6 innovációs teljesítményt kiemelt elismerésben részesített.

Az innováció területét felügyelő miniszter vezetésével működő bírálóbizottság többek között az újszerűség, társadalmi hasznosulás és a termékek által elért többleteredmény vagy többlet árbevétel alapján értékelte a pályázatokat. Az értékelés során a bizottság mind a 35 pályázatot eredményes és sikeres innovációnak minősítette.

Paksi Atomerőmő, Gant Engineering, Fux, IKR, Richter, Teva, Electrolux, Hedz

A 2009. évi Innovációs Nagydíj nyertese a Paksi Atomerőmű Zrt., amelyet az erőmű három nukleáris reaktora hőteljesítményének 8%-os növelésével érdemelt ki. A környezetvédelmi szempontokat előtérbe helyező fejlesztés jóvoltából, az erőmű működtetése „megtakarítja" az összes magyarországi erdők által kibocsát oxigénmennyiség 6%-át.

Ipari Innovációs Nagydíjjal vehetett át a Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. teljes mértékben hazai gépészeti újdonságáért, az új típusú hegesztettházú kettősbeömlésű szivattyú megalkotásáért.  Környezetvédelmi díjban részesült a FUX Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. a kompenzált mágneses terű energiatakarékos vezető sodronyok kifejlesztéséért és gyártásáért. Az agrárágazat innovációs díját az IKR Termelésfejlesztési és Kereskedelmi Zrt. által kifejlesztett energiatakarékos és környezetbarát B1-15 és B2-15 típusú szárítóberendezések felújítására alkalmazható IKR-F3 energiatakarékos adaptere nyerte el. A technológiai innovációk közül a Richter Gedeon vérnyomáscsökkentő PORTIRON® Termékcsaládja részesült kitűntetésben. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díját a Teva Gyógyszergyár Zrt. által kifejlesztett és gyártott generikus pravastatin hatóanyag érdemelte ki. Az Electrolux Lehel Kft. az ultra one - a valaha épített legjobb porszívó és tartozékrendszerért vehette át a Magyar Szabadalmi Hivatal és az Iparfejlesztési Közalapítvány díjait.   Innovációs különdíjban részesült a Hedz Magyarország Kft. az "iziSHOPÒ mTicket és eTicket elektronikus menetjegy" elnevezésű termékcsalád kifejlesztéséért.

Tesco, Alfasol, Montana, Wienerberger, OncoTherm, BME-SEED-IMEX

 Az egyes ágazatok innovációs díjai mellett további 6 innováció kiemelt dicséretben részesült: a TESCO Global Áruházak Zrt., az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület és az  Alfasol Kft. "Napenergia hasznosítása hűtésre és fűtésre" című közös projektje; a MONTANA kft. európai bűnüldözést segítő keresőrendszere; az  Intellio Kft. intelligens kamerarendszere; a Porotherm Profi termékcsalád és a hozzátartozó Dryfix építési technológiáért a Wienerberger Téglaipari Zrt.; rákgyógyászati fejlesztéseiért az OncoTherm Innovációs és Kereskedelmi Kft.; valamint környezetorientált talajművelési technológia kidolgozásáért a BME- SEED-IMEX Kft- SOKORÓ Ipari és Kereskedelmi Kft.

 

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo