jutalom

beosztott, bizalom, borbély lászló, coaching, csapatépítés, egyéniség, értékelés, főnök, generáció, hr, influencer, jutalom, koroszotály, korosztály, mentor, motiváció, motiválás, munkahely, munkavállaló, pályakezdő, személyiség, szervezetfejlesztés, visszajelzés, x generáció, y generáció, z-generáció

Elsősorban egyéniség vagy, nem típus

Kriston László

Mindenki elsősorban egyén, megismételhetetlen elegye különféle személyiségjegyeknek és csak másodsorban képviselője egy típusnak vagy generációnak. Ennek értelmében nincsenek univerzális receptek arra sem, hogy kit hogyan motiváljunk, terheljünk feladatokkal, kérjünk számon és jutalmazzunk. A generációs különbségekről is sok szó esett a Piac & Profit Csapatépítési trendek – 2019 című konferenciáján.

Tovább olvasom »
céges ajándék, jutalom, motiváció

Mire vágyunk karácsonykor? Wellness és készpénz a válasz

piacesprofit.hu

Ha választhatnának év végi munkahelyi ajándékot, a pénznek és a wellnessutalványnak örülnének a legjobban a magyarok – derül ki a NaturMed Hotel Carbona reprezentatív kutatásából. Az országos felmérés szerint a válaszadók alig ötöde kap minden évben meglepetést munkahelyétől vagy céges partnerétől. Az ajándékozók körében legnépszerűbb ünnepi ajándék a virág, az édesség és a könyv.

Tovább olvasom »
jogi kisokos, jutalom, talált tárgy

Mihez van joga annak, aki „kincset” talál?

piacesprofit.hu

Előfordulhat, hogy valaki olyan dolgot talál, aminek nem ismert a tulajdonosa. Ilyenkor természetesen felmerül a kérdés, hogy a találó megtarthatja-e a dolgot, esetleg meg kell keresnie-e a tulajdonosát. Külön érdekesség lehet, hogy mi a helyzet abban az esetben, ha a talált dolog értéket képvisel, esetleg muzeális értékű. Értékes dolog megtalálása esetén kit illet a tulajdonjog, és tarthat-e igényt díjazásra a megtaláló?

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, jutalom, motiváció

Karácsonyi jutalom: mi lesz a borítékban?

piacesprofit.hu

Az év végi értékelésnek és jutalmazási rendszereknek mély kultúrája van az angolszász üzleti világban, a német és osztrák tulajdonú cégeknél. A 13. és 14. havi fizetések sok esetben szinte garantáltak.  A magyar cégek túlnyomó többségében is létezik valamilyen jutalmazás rendszer, de sokszor hiányzik a stratégiai személet – csupán a magyar vezetők 5%-a hisz a jutalmazás motivációs erejében.

Tovább olvasom »
jutalom, karrier, motiváció

Minden második dolgozót megjutalmaz a főnöke

piacesprofit.hu

A férfiak és fiatalabbak nagyobb eséllyel kapnak valamilyen jutalmat vagy bónuszt munkáltatójuktól, de ezek is szinte mindig magas teljesítményhez köthetők. Legtöbben Erzsébet-utalványt kapnak béren kívüli juttatásként, de a SZÉP kártya a legnépszerűbb, derül ki a Profession.hu kutatásából.

Tovább olvasom »
béren kívüli juttatás, cafeteria, elkötelezett munkavállaló, jutalom, munkahelyi motiváció, munkáltatói márka, prémium

Év végén jutalmaznak bőkezűbben a cégek

piacesprofit.hu

Az év végi időszakban különösen fontos a munkavállalók elismerése, megbecsülése – állítják magyarországi kis- és középvállalkozások és nagyvállalatok vezetői. De milyen más alkalmakkor, milyen formában és mennyire tudatosan ismerik el a vállalatok a dolgozók munkáját napjainkban? A Sodexo 2015 novemberében végzett friss kutatása ezekre a kérdésekre ad válaszokat.

Tovább olvasom »
jutalom, motiváció, ösztönzés, prémium

Prémium vagy jutalom – Mi a különbség?

piacesprofit.hu

A munkáltató a dolgozók motiválására és jutalmazására a rendes munkabéren felül is teljesíthet kifizetéseket. E kifizetések leggyakrabban előforduló formái a prémium és a jutalom. A hétköznapi szóhasználatban a kettőt gyakran összekeverik, azonban a munkajogban egyértelmű különbségek vannak a kettő között. Mit takar e két kifejezés, és mi a különbség a kettő között? Szakértőnk segít!

Tovább olvasom »
jutalom, motiváció, munka törvénykönyve

Jár a jutalom? És mennyi?

piacesprofit.hu

Kevés pozitívabb csengésű szó van egy munkahelyen a jutalomnál, ami mégis sok konfliktus forrása lehet. Mikor jár kötelezően és mikor csak adható? Mi határozza meg, mennyit kell adni? Útmutató jutalmazóknak és jutalmazottaknak.

Tovább olvasom »
béren kívüli juttatás, jutalom, motiváció

A legextrémebb bónuszok

Timár Gigi

De mit adtak nekünk a rómaiak? – hangzik a kérdés a Monthy Python társulat kultikus filmjében. Hasonlóan hosszú felsorolás következhet arra a felvetésre, hogy mit ad a munkáltató. A béren kívüli juttatások között néhány extrém példa is van.

Tovább olvasom »
autóipar, bérkompenzáció, jutalom

Ahol nyolcvan százalék feletti bónuszt adnak

Privátbankár

Soha nem zárt olyan jól a Volkswagen, mint 2011-ben, a német munkavállalók ezt a zsebükön is erősen meg fogják érezni. Európa legnagyobb autógyára többet költ 97 ezer német munkavállalójának bónuszára, mint amennyit a magyar állam fordít idén 870 ezer ember bérkompenzációjára.

Tovább olvasom »