ingatlanadó

adóelőleg, adózás, ingatlan bérbeadás, ingatlanadó, kiadó iroda, lakásbérlés

Így kell adózni a kiadott lakás után

piacesprofit.hu

Az egyetemi felvételi ponthatárok kihirdetése után, de még a tanév kezdete előtt sok diák keres kiadó lakást, házat. A hosszabb időre szóló ingatlan bérbeadások, azaz hétköznapi értelemben „albérletek” adószabályai eltérnek a rövid, turisztikai jellegű lakás kiadásoktól.

Tovább olvasom »
bankadó, eu/imf megállapodás, imf, imf hitel, imf tárgyalás, imf-megállapodás, ingatlanadó, jegybanktörvény, költségvetés 2012, költségvetés 2013, matolcsy györgy, orbán viktor, orbán-kormány, telekom adó, tranzakciós adó, vagyonadó

Így lett az IMF-ből a „mi bankunk”

piac-profit.hu

Megérkezett hazánkba a Nemzetközi Valutalap küldöttsége és ma, nyolc hónapos huzavona után, tárgyalóasztalhoz ülnek az Orbán-kormányt képviselő politikusokkal. Az Orbán-kormány két éves regnálásának egyik legsúlyosabb presztízsveszteségeként értelmezik, hogy a két évvel ezelőtt kiebrudalt IMF most készenléti hitelcsomagról tárgyal Magyarországgal. A Piac&Profit összefoglalójában feltárja, hogyan jutottunk el az „élethalálharctól” a „mi bankunkig”.

Tovább olvasom »
dugó, dugódíj, ingatlanadó, ingatlanárak, ingatlanpiac, ipari ingatlan

Megéri majd lakást venni a dugódíjas övezetben

PP/MTI

A dugódíj bevezetését követően az érintett városrészekben nőhet az átlagosnál drágább lakások ára a BDO Magyarország szerint. A könyvvizsgáló és tanácsadó cég  elemzése szerint bár a dugódíj végleges feltételeiről szeptember előtt nem várható döntés, továbbra is az egyik legvalószínűbb változat a pesti külső körutak és a budai körút által határolt védett zóna kialakítása.

Tovább olvasom »
adó 2012, adózás, ingatlan, ingatlanadó, ingatlanárak, ingatlanpiac

Csak kósza ötlet az értéknövekedési adó

piac-profit.hu

Nem tartja megfelelőnek az értéknövekedési illeték jelenlegi tervezetét a BDO vezető adótanácsadója. Gerendy Zoltán szerint az új adófajta egyszerűen túl bonyolult, túl sok lehetőséget hagy a jogvitára. Ráadásul nem ez az egyetlen új adónem, amellyel a gazdasági szereplőknek szembe kell néznie.

Tovább olvasom »
ingatlan, ingatlanadó, ingatlanárak, ingatlanpiac, ipari ingatlan

Meg sem moccan az ingatlanpiac

piacesprofit.hu

A gazdasági bizonytalanság hatására stagnál az iroda- és raktárbérleti piac, nem történt nyílt piaci ingatlan befektetési tranzakció és a kiskereskedelmi piacon sem történt említésre méltó változás a tavalyi év trendjeit véve alapul. 

Tovább olvasom »
ingatlanadó

Mégis lesz ingatlanadó?

Sebők Orsolya

Újabb települési adókat vezethetnek be az önkormányzatok 2012-ben a kormányzat október 14-én benyújtott módosító javaslatcsomagja szerint. Mostanáig a helyi adókról szóló hatályos törvény az építményadó, a telekadó és a magánszemélyek kommunális adójának bevezetését tette lehetővé bizonyos határok között. A kivetésről és a mértékről a képviselőtestület döntött eddig is, és fog dönteni ezután is.

Tovább olvasom »
fidesz, ingatlanadó, mádi, választás2010

Nagyott “hibázott” a fideszes politikus, nem is lesz jelölt

piac-profit.hu

Mádi László, a Fidesz lakásügyi szakpolitikusa egy csütörtöki konferencián arról beszélt, hogy a vagyonadót csak rövidtávon kell elfelejteni, a későbbiekben el kell  gondolkozni a bevezetésén. A Fidesz vezetése ezt nem tolerálta, pénteken döntött: Mádi nem indulhat képviselőként a választásokon. A képviselő 1988 óta tagja a pártnak.

Tovább olvasom »
ingatlanadó

Áremelést hozhat az eltörölt ingatlanadó

PP/MTI

Sérti a jogbiztonságot, ezért alkotmányellenessé nyilvánította, és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette az ingatlanadót az Alkotmánybíróság (Ab), ami nagyjából 50 milliárd forint bevételkiesést jelent a költségvetésnek. Elképzelhető, hogy az egy napja még 30 millió forint alatt kínált ingatlanok kínálati ára 30 millió forint fölé emelkedik.

Tovább olvasom »
adó, eu, ingatlan, ingatlanadó

Hogyan adózik Európa az ingatlanok után?

Sebők Orsolya

Bár különböző elveken nyugszik, és más célokat szolgál, Belgiumot, Máltát és Svédországot leszámítva valamennyi uniós ország állampolgára fizet valamilyen formában adót az ingatlana után. Van, ahol jelentős, máshol marginális bevételként jelenik meg, de túlnyomó többségben a helyhatóságok büdzséjét gyarapítja. S mivel általában széles adózói kör viseli a terheket, nincs szükség arra, hogy bárkit túladóztassanak.

Tovább olvasom »
adó, ingatlanadó

Ingatlanok: hogyan változtak az adószabályok?

piacprofit.hu

Amennyiben a jelenleg elfogadott adótörvények rendelkezéseit abból a szempontból tekintjük át, hogy melyik gazdasági ágazatra irányul a legtöbb speciális módosítás, akkor nem kell sokáig töprengenünk: ez az ingatlan szektor. Nemcsak az eredetileg ingatlanadóról szóló törvényként beharangozott, majd több lépcsőben egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvényre átkeresztelt jogszabályra gondolhatunk, fontos változások lépnek életbe a társasági adó és az illetékek tekintetében is.

Tovább olvasom »