aratás

aratás, gabonapiac, mezőgazdaság

Nem tett jót a búzának az eső

piacesprofit.hu

A meleg és csapadékos nyári időjárás eltérően érintette a növényi kultúrákat, az őszi búzára kedvezőtlen, míg a kukoricára és a napraforgóra kedvező hatással volt. A búzatermés többsége csak takarmánynak jó, volt olyan megye, ahol majdnem felére csökkent a termésátlag.

Tovább olvasom »
állatenyésztés, aratás, élelmiszerár, gabonatermesztés, mezőgazdaság, mezőgazdasági árak

Aratás: a vártnál kevesebb gabona termett

PP/MTI

Befejeződött az idei aratás, az előzetesen várt 4 millió tonna őszi búza már a magtárakban van. A termés minősége jó, illetve kiváló – mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára.

Tovább olvasom »
agrár, aratás, gabonatermesztés, mezőgazdaság, mezőgazdasági árak, takarmány

Aratás – Nagy baj már nem lehet

piac-profit.hu

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Földművelésügyi Igazgatóság összesítése alapján 2012. július 17-ig a betakarítandó őszi és tavaszi kalászos gabona, valamint az őszi káposztarepce terület 81 %-án, 1.410 ezer hektáron végeztek a betakarítással mintegy 4.945 ezer tonna terméssel.

Tovább olvasom »
agrár, aratás, búzatermés, gabonatermesztés, mezőgazdaság, mezőgazdasági árak

A kenyérnekvaló idén is megterem

PP/MTI

Néhány nap múlva befejeződhet az őszi búza aratása, mivel a gazdálkodók már a betakarítás több mint 60 százalékával végeztek az országban – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter karcagi határszemléjét követően .

Tovább olvasom »
aratás, búzatermés, gabonatermesztés, mezőgazdaság, mezőgazdasági árak

Kevesebb búza lesz az idén

Erste-elemzés

A Magyar Agrárkamara felmérése szerint ez idáig az őszi árpa termőterületének 70-80 %-án végeztek a betakarítási munkálatokkal, míg az őszi búza esetén a terület 20-30 százalékát aratták le. A tavalyinál 100-200 ezer tonnával kevesebb, 3,7-3,8 millió tonnás búzatermés várható.

Tovább olvasom »