adóparadicsom

adóamnesztia, adóegyezmény, adóoptimalizálás, adóparadicsom, adózás, adózás 2017, offshore, osztalék, szja, tao, társasági adó

Úgy tűnik, könnyebb lesz offshore-ozni idéntől

piacesprofit.hu

2016 utolsó ülésnapján fogadta el az Országgyűlés az új adóamnesztiát, és egyben módosítja a magyar magánszemélyek tulajdonában álló offshore társaságokra irányadó szabályozást. Bár azt várnánk, hogy emiatt az adóparadicsomokban bejegyzett cégekre vonatkozó szabályozás szigorodik, mégis úgy tűnik, hogy könnyebb lesz „offshoreozni” 2017-től.

Tovább olvasom »
adóparadicsom, adózás 2017, társasági adó, társasági adó csökkentés

A multiknak leszünk adóparadicsom

PP/MTI

A nagyvállalatok versenyképességét javítja elsősorban a tegnap bejelentett társasági adó csökkentés az MTI által megkérdezett szakértők szerint. A kisebb vállalatoknak, amelyek eddig 10 százalékkal adóztak, az 1 százalékpontos csökkentés nem jelent érzékelhető tehermérséklést, számukra a piaci hatások változása ennél dominánsabb az eredményre.

Tovább olvasom »
adóelkerülés, adóparadicsom, adózás, offshore

Minden offshore-tulaj rosszban sántikál?

piacesprofit.hu

Adócsalás. Panama. Offshore. Korrupció. Ciprus. Ezek a fogalmak egymás szinonimájaként kerülnek említésre. És valószínűleg nem is alaptalanul – vélekedik Jalsovszky Pál, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda alapítója, aki szerint a szigorú, egyértelmű szabályozással sokat lehetne javítani a helyzeten.

Tovább olvasom »
adóparadicsom, adózás, társasági adó, uniós szabályozás

Maradjunk adóparadicsom?

piacesprofit.hu

Tornyosuló kihívásokkal és ambiciózus javaslatokkal indulnak nyári szünetre az európai intézmények. Miközben mindenki próbálja levonni a Luxleaks-botrány konzekvenciáit, az Európai Bizottság már nemcsak (ismét) pedzegeti a közös konszolidált társasági adóalap ügyét, hanem menetrendet is felvázolt a bevezetésére. Csakhogy a harmonizáció nem lesz egyszerű, mert az számos tagállamnak nem érdeke. Éppen Magyarország lehet az egyik ellenálló.

Tovább olvasom »
adóelkerülés, adóparadicsom, adótervezés, adózás, offshore, uniós szabályozás

Adóparadicsomok a pokol kapujában?

piacesprofit.hu

Az Európai Bizottság négy olyan állami támogatási vizsgálatot is indított, amelyek az adózás és a versenyjog határterületeit érintik. Az ezen ügyekben hozott döntések akár jelentősen is átrajzolhatják a társasági adózás szempontjából eddig paradicsomi vagy ahhoz közeli állapotokat fenntartó EU tagállamok e területre vonatkozó szabályait.

Tovább olvasom »
adóparadicsom, adózás 2014, offshore

Fogynak az offshore-menedékek

piacesprofit.hu

Aktivizálódott a magyar adóügyi diplomácia, egyre több korábbi adóparadicsommal kötünk egyezményeket. Ez elsősorban azokra jelent veszélyt, akik idehaza eltitkolt jövedelmeiket külföldi bankszámlákon, vagy cégekben parkoltatják.

Tovább olvasom »
adóamnesztia, adócsalás, adóelkerülés, adóparadicsom, adótervezés, offshore

Szorul a hurok a az adóelkerülők nyaka körül

kfarkas

Bizony lassan a végükhöz közelednek azok az idők, amikor még el lehetett dugni az adómentesen „szerzett” jövedelmet egy svájci számlán, vagy egy ciprusi garázsba bejelentett cégen keresztül lehetett milliárdokat tisztára mosni. Egyre fokozódik ugyanis a nyomás az adóparadicsomként számon tartott országokon, hogy lazítsanak a banktitok szent tehénként kezelt intézményén és sorra adják be a derekukat még olyan legendásan renitens területek is, mint a Kajmán-szigetek, Lichtenstein, vagy a Virgin-szigetek.

Tovább olvasom »
adóelkerülés, adóhatóság, adóminimalizálás, adóparadicsom, adózás, offshore

Napfényre kerülhetnek az offshore-pénzek

piac-profit.hu

Az OECD módosította a kettős adóztatás elkerüléséről szóló modellegyezményének információcsere cikkét és a hozzá tartozó kommentárt. Ez a változás azért jelentős, mert így a magyar adóhatóság is hatékonyabban léphet fel azokkal szemben, akik külföldön próbálják eltitkolni jövedelmüket.

Tovább olvasom »
adó 2012, adó-visszaigénylés, adóbírság, adócsalás, adóellenőrzés, adóparadicsom, adószakértő, adótörvény módosítások, adózás

A magyar GDP tízszerese tűnik el évente

piac-profit.hu

A becslések szerint az adóelkerülés uniós szintje meghaladja az évi 1000 milliárd eurót, ami nagyságrendileg tízszerese a magyar GDP-nek. A gazdasági válság miatt egyre nagyobb érdek fűződik az adóbevételek növeléséhez, így most az Unió is egy komplex javaslatcsomaggal állt elő a probléma kezelésére.

Tovább olvasom »