Munkahelyteremtés cikkek

hirdetés

Szijjártó Péter bejelentett 900 új munkahelyet

Szijjártó Péter bejelentett 900 új munkahelyet  

520 milliárd forintos óriásberuházást hoz a kínai Huayou Cobalt.
Szijjártó Péter bejelentett 300 munkahelyet

Szijjártó Péter bejelentett 300 munkahelyet  

 A Magna kanadai autóalkatrész-beszállíó épít üzemet.
Több száz munkahelyet hoz a Siemens Energy gigaberuházása

Több száz munkahelyet hoz a Siemens Energy gigaberuházása  

Lerakták a budapesti gyártócsarnok alapkövét.
Plusz 5 milliárd a kkv-knak

Plusz 5 milliárd a kkv-knak 

Közel nyolcszáz vidéki kis- és középvállalkozás vehet fel összesen 5600 munkavállalót a KKV kapacitásbővítő támogatásnak köszönhetően – jelentette be Bodó Sándor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hozzátette, az eredeti 15-ről mintegy 20 milliárd forintra megemelt forráskeret hozzájárul az álláskeresők számának csökkentéséhez, a gazdaság élénkítéséhez.
Szijjártó Péter bejelentett 610 új munkahelyet

Szijjártó Péter bejelentett 610 új munkahelyet 

Két beruházás is indul Kaposváron.
hirdetés
Így áll a kormány munkahelyteremtő programja

Így áll a kormány munkahelyteremtő programja 

Mostanáig több mint 10 ezer 25 év alatti regisztrált álláskereső elhelyezkedéséhez igényeltek segítséget a Vállalkozások munkaerő támogatása programban – közölte Bodó Sándor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta, eddig összesen 19 ezer munkavállaló felvételéhez kértek mintegy 10 milliárd forint támogatást a cégek.
Populista szemfényvesztés lenne? Ennyi munkahely megvédésénél tart a kormány

Populista szemfényvesztés lenne? Ennyi munkahely megvédésénél tart a kormány 

Augusztus végéig jelentkezhettek a cégek három munkahelyvédelmi programra, bár igény lett volna rá, nem hosszabbították meg a pályázatokat. Az elmúlt egy hónapban alig 11 ezer dolgozó állását sikerült megmenteni – legalábbis ez olvasható ki a számokból.
800 új munkahelyet hoz létre egy magyar cég beruházása

800 új munkahelyet hoz létre egy magyar cég beruházása 

A magyar tulajdonú Wellis Magyarország Zrt. 8,5 milliárd forint beruházás hajt végre Ózdon, 800 új munkahelyet hoz létre a városban és környékén, a családoknak kiszámítható jövőt ad, ehhez a kormány 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Ezer új munkahelyet hoznak Magyarországra az indiaiak

Ezer új munkahelyet hoznak Magyarországra az indiaiak 

A kormány a következő két hónapban ezer olyan új, magyarországi munkahely létrehozását jelenti be, amelyeket a legmodernebb technológiát alkalmazó indiai cégek hoznak létre - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel Mumbaiból.
2,4 milliárd forint támogatást nyert 150 kkv munkahelyteremtésre

2,4 milliárd forint támogatást nyert 150 kkv munkahelyteremtésre 

Ez 3 ezer munkahely létrehozásához vagy megőrzéséhez járul hozzá - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.
hirdetés

Állami beruházásösztönzés: esély vagy veszély? 

Az elmúlt években, évtizedekben sorra érkeztek a nagy gyártó vállalatok, multicégek hazánkba, részben azért, mert a kormány nagylelkű támogatásokkal, kedvezményekkel csábította őket. Mennyiben profitál ebből a magyar gazdaság hosszú távon? Ezt a kérdést tette fel szakértőnk, dr. Tomka Barnabás.

Munkahelyteremtésre kapnak támogatást kkv-k 

Több mint 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 293 vállalkozás a „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” program keretében – jelentette be Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a támogatással több mint 2000 új munkahely létesítéséhez, valamint 3600 munkahely megőrzéséhez járul hozzá a kormányzat, érdemben javítva ezzel a kkv-szektor versenyképességét.

Milliárdok munkahelyteremtésre 

Több mint 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 262 vállalkozás a „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” program keretében. A támogatás mintegy 2100 új munkahely létesítéséhez, valamint 4400 munkahely megőrzéséhez elegendő.

Még maradt idő a munkahelyteremtési támogatás igénybevételére 

Már augusztus elsejétől elérhető a 10 milliárd forint összegű nyílt pályázat a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A munkaerő-piaci program pályázati időszaka 2017. szeptember 15-én zárul le.

Két vizes vb jönne ki a vállalatok munkahelyteremtés-támogatási igényéből 

Nemcsak Magyarország, de egész Európa munkaerőhiánnyal küzd, ami egyes ágazatokban intenzívebben érezhető (jellemzően a kétkezi, illetve a szakképesítéssel elvégezhető munkák esetében). Ugyanakkor a magyar kormány nagy foglalkoztatási igényű külföldi vállalatokat próbál bevonzani az országba. Ez sokszor költséges, mivel ezek a megállapodások gyakran csak több évre szóló adómérséklés ígérete mellett, állami támogatással valósulnak meg.

10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indul a kkv-knak 

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM.

Máris elfogyott a pénz a legtöbb pályázatból 

Valamennyi vidékfejlesztési pályázat megjelent március végével. A pályázatok iránt hatalmas a kereslet, a beruházások támogatására biztosított 600-700 milliárd forint összegű keretre mintegy három-négyszeres túligénylés érkezett. Már csak néhány konstrukció érhető el.

A megújuló szektorban vannak az új álláslehetőségek 

Amerikában a legnagyobb sebességgel növekvő munkakör a szélturbina-szakembereké. Míg a földgáz- és olajiparban csökkent az állások száma, a megújuló energiák ágazatában tizenkétszer gyorsabban nőtt, mint a gazdaság egészében. Pont ezt a jól teljesítő szektort ignorálja Donald Trump fosszilis-párti energiapolitikája - és a magyar törvényhozás.

Itt a bizonyíték: nem elég az uniós pénz a sikerhez 

Meglepő eredményre vezetett az egyik népszerű vállalkozásfejlesztési pályázat nyerteseinek elemzése. A GOP-2012-2.1.1/B kódszámú kiírás 1350 darab nyertes vállalkozásának több mint egy negyede csökkenő árbevételről, 18%-a pedig leépítésekről számolt be – nyilatkozza Hantos Zoltán az Opten céginformációs szolgáltató projektmenedzsere.

A James Bond-állandótól függ minden harmadik munkahely 

A világon négy munkahelyből három a vízzel van összefüggésben, olyan mértékű beruházási piacról van szó, amely évenként annyit igényelne, mint a magyar GDP hatvanszorosa. De mi köze ehhez James Bondnak?

Pénz van, kérdés, mire megy el 

150 milliárd forintot fordít két év alatt ipari parkok fejlesztésére a kormány – jelentette be Lázár János április végén, egy kormányinfón. Ettől az intézkedéstől 50–100 ezer új munkahelyet várnak, no meg azt, hogy egy lépéssel közelebb jutunk ahhoz az elképzeléshez, hogy 2020-ra a nemzeti össztermékben 30 százalék legyen az ipari termelés aránya. A legtöbb uniós célkitűzésben Magyarország inkább alulvállalja magát, iparosításban viszont az élre törünk. Az Európai Unióban ugyanis csak 20 százalékos arányt tűztek ki célul.

Mit adtak nekünk a külföldiek? Tavaly 11 ezer munkahelyet 

Rekordszintet ért el Európában a külföldi befektetések mértéke 2015-ben. A lezárt projektek száma a megelőző évihez képest több mint tizedével nőtt, átlépve az ötezres számot, közel 218 ezer munkahelyet teremtve. Magyarországon több mint 11 ezer új munkahely jött létre FDI révén, ami több mint kétszerese a 2014-es értéknek.

Az ipari parkok adnak majd munkát? 

150 milliárd forintot fordít két év alatt a kormány ipari parkok fejlesztésére - jelentette be többek között Lázár János az e heti kormányinfón. A kormány várakozásai szerint ez 50-100.000 új munkahelyet teremt.

Így teremtene több munkahelyet nekünk az Unió  

Nagyratörő célokat megfogalmazó csomagot fogadott el Európa körkörös (a Bizottsági megfogalmazás szerint körforgásos) gazdasággá alakulásának ösztönzése céljából az Unió. A Bizottság szerint ez amellett, hogy a fenntartható fejlődés felé visz, fokozza a közösség versenyképességét és munkahelyeket is teremt majd.

A szövetkezet lehet a kiút a közmunkából 

A társadalmi vállalkozások fontos szerepet töltenek be a fenntartható gazdaságban, a kormányzat törekvései szerint pedig a szociális szövetkezetként működő kezdeményezések a közfoglalkoztatásból kivezető utat is jelenthetik. Valódi piaci sikereikhez fontos az együttműködés, ebben szövetség segíti őket.

Uniós pénzek: nem akárkinek 

Szűkítésre kerül az elkövetkező időszakban az uniós források elosztása. Glattfelder Béla a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint elsősorban az olyan vállalkozások számíthatnak támogatásra, amelyek exportorientáltak és munkahelyeket teremtenek. Kiemelt szerepet élveznek a szabad vállalkozási zónák, a külföldi turistákat kiszolgáló létesítmények, illetve az autóipari, elektronikai gyártó cégek – hangzott el a Piac&Profit konferenciáján.

Állásokat és pénzt hoznak nekünk a fapadosok 

1000 új munkahelyet teremt minden egymillió utas Magyarországon, ezért megérné minél több fapados légitársaságot Budapestre vonzani - CEE Aviation Conference légügyi konferencián.

Aki sokat költ, még többet kaphat 

A kormány 3 milliárd forint támogatást biztosít az idén azon feldolgozóipari vállalatok számára, amelyek bővítenék kapacitásukat, és ezzel munkahelyeket teremtenek - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A legalább 100 millió forint összértékű projekteket támogatják.

Már nem csak a közmunka húz 

Az év második felében folytatódik a munkaerő-piaci mutatók javulása az elemzők véleménye szerint, igaz a munkanélküliség csökkenésének felpörgését még mindig jelentős részben a közmunkaprogramnak köszönhetjük.

Mit adott nekünk az Unió? 

Minden forintnyi uniós forráskifizetés átlagosan 3,5-szeres összegű beruházással járt együtt Magyarországon, minden 100 milliárd forintnyi pótlólagos uniós forrás körülbelül 6000 fővel járult hozzá a foglalkoztatás emelkedéséhez, s 2,2 százalékponttal lassította a vállalatok számának csökkenését 2009-2013 között – áll a Magyar Fejlesztési Bank legfrissebb elemzésében.

Természet vs. munkahelyek - Anglia is a palagáz mellett dönt 

Jelentős méretű palagáz-mezők kiaknázásának engedélyezésére készül a brit kormány, amely szerint a környezetvédők által vitatott technológia alkalmazása révén 60 ezer munkahely és több milliárd font értékű beruházás keletkezhetne.

Kicsit kisebb lendülettel, de indulhat a befektetésösztönzés 

Támogatásáról biztosította az Európai Parlament (EP) szerdán Brüsszelben az Európai Bizottság által tavaly novemberben bejelentett, 315 milliárd eurós európai beruházást ösztönző befektetési intézkedéscsomagot, az úgynevezett Juncker-tervet.

Elindult az ifjúsági garancia program 

A kormány elindította a 25 év alatti munkanélküliek foglalkoztathatóságát segítő ifjúsági garancia programot az ország hat konvergencia-régiójában, és hamarosan jelentkezhetnek majd a részvételre a közép-magyarországi térségben is az állást kereső fiatalok.

Álom marad az egymillió új munkahely 

A foglalkoztatás növekedési dinamikájának lassulására számítanak az elemzők, akik hangsúlyozták azt is, hogy a közmunkaprogram továbbra is erőteljesen befolyásolja az adatokat.

Juncker: kezdtetnek nem rossz 

Megkezdte befektetésösztönző csomagtervének ismertetését Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. A 300 milliárd eurós befektetésösztönző csomag köz- és magánszektor együttműködésén alapul. A BusinessEurope főigazgatója szerint a terv "kezdetnek nem rossz".

Milyen eszközökkel lehet fegyelmezni a munkavállalót? 

Az elbocsátásnál költséghatékonyabb a fegyelmi eszközökhöz nyúlni egy jó munkát végző, ritkán hibázó munkatárssal szemben, hiszen igen sok időbe, energiába és pénzbe kerül egy új munkavállaló betanítása. De melyik a megfelelő fegyelmezési eszköz? Mire ad lehetőséget a Munka Törvénykönyve?

Milliárdok keresik gazdájukat! 

Elstartolt a 2014–2020-as uniós pályázati ciklus: eddig összesen kilenc pályázatot írtak ki 120 milliárd forintos keretösszeggel. A kis- és középvállalatok az első körben két programra pályázhatnak, a rendelkezésre álló keretösszeg 10 milliárd forint, és akár még idén az első kifizetésekre is sor kerülhet. A központi régió cégei viszont nem indulhatnak ezeken a pályázatokon.

Tízből nyolc új állásban van állami pénz 

401 ezer álláskereső szerepelt augusztus utolsó napján a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatbázisában, ami éves összevetésben 18 százalékos (90 ezer fős) csökkenést jelent. Az új munkahelyek 80 százaléka állami támogatással jött létre.

Még hárommilliárd munkahelyteremtésre - itt van, kik kapták 

A jelentős igény miatt a kormány 3 milliárd forinttal megemelte a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) beruházásának támogatására az év elején indított program forrását; a többletből további 371 pályázó kaphat támogatást.

A minőségi munkahelyek a gazdaságot is segítik 

A minőségi munkahelyek a feltörekvő és a fejlődő országokban a fenntartható növekedés motorjaként működhetnek - állapítja meg a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) Munka világa című 2014-es jelentésében, amely 140 fejlődő és feltörekvő gazdaság részletes elemzését tartalmazza.

Négy dolog, ami miatt hátrányba kerülhetünk 

Pörgethetnék a szolgáltatóközpontok a hazai GDP-t, de a kiváló adottságok kiaknázását a gazdaságpolitikának is támogatnia kellene. Hazánk jelenleg jó helyzetben van a régióban, de hamar elvesztheti előnyét.

Kevesebb adót, kevesebb közmunkást! 

A választások után az eddigi gazdaságpolitika konszolidációját, a költségvetési fegyelem fenntartását jósolják az elemzők. A vállalkozók és a munkaadók a kkv-k erősítését, beszállítói programok indítását várják a harmadik Orbán-kormánytól.

13 milliárdot osztanak ki munkahelyteremtésre 

Összesen mintegy 13 milliárd forintot oszt szét a kormányzat a munkahelyteremtő pályázat keretében. Az 1254 támogatott cég közül a legnagyobb támogatást egy tiszakanyári cég kapta.

Többen dolgoznak - de hol? 

A KSH lakossági megkérdezésen alapuló felmérése szerint 2013 végén már 4 millió fölött volt az előző héten legalább 1 órát dolgozók száma. Ebből jelentős részt tettek ki a közfoglalkoztatás keretében megélhetést találók, valamint a külföldön munkát vállalók, ezek nélkül még e felmérés szerint sem változott a foglalkoztatási helyzet - elemzi a helyzetet a GKI.

Idén 13 milliárd jut munkahelyteremtésre, de a duplája kéne 

Eddig még soha nem volt ekkora érdeklődés a kis- és középvállalkozásoknak (kkv-nak) indított munkahelyteremtő pályázat iránt, a kormány 2014-ben 13 milliárd forintot szánt erre a célra, és az idén minden eddigit meghaladó, 27,7 milliárd forint támogatási igényt jeleztek a vállalkozások.

Támogatás kkv-k munkahelyteremtéséhez! 

Február 9-ig pályázható a 13 milliárd forint kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő képességének javítását célzó új beruházások támogatására. Műszaki berendezések, gépek beszerzése, találmánnyal, szabadalommal kapcsolatos költségek támogathatók.

Kisvárosnyi munkahelyet vár a kormány a csodapályázattól 

A kormányzat 6500 új munkahely létrejöttét várja a nemrégiben kiírt új munkahelyteremtési pályázattól, azonban a felmérések szerint a kis- és közepes vállalkozások jelentős része nem tervezi a foglalkoztatottak számának bővítését. Sok cég a jelenlegi alkalmazottaknak még a minimálbért is csak nehezen fizeti ki.

13 milliárd munkahelyteremtésre! Részletek itt! 

Az idén a kis- és közepes vállalkozások számára a tavalyihoz hasonló összegű, 13 milliárd forintos támogatási forrás áll rendelkezésre új munkahelyek teremtésére. A kormányzati tervek szerint ebből a támogatásból 1100-1200 vállalkozásnál várhatóan 6500 új munkahely jön létre 2014-ben, és további mintegy 12 ezer már meglévő munkahelyet is meg lehet őrizni.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Megér az egészsége napi egy kávé árát?

Megér az egészsége napi egy kávé árát? 

Az egészség az egyik, ha nem a legfontosabb magánvagyonunk, a legtöbben azonban ezt nem mérik fel időben és csak kevesen gondolnak arra, hogy az egészségükre is biztosítást kössenek.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo