Mobilalkalmazás cikkek

hirdetés

A magyar adóhatóság szuper korszerűen, mobilappal is szedi a gépjárműadót

A magyar adóhatóság szuper korszerűen, mobilappal is szedi a gépjárműadót

Csaknem 1,5 millióan kapnak levelet elektronikus tárhelyükre a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadó második részletéről, illetve korábbi elmaradásukról. Az adó már a NAV mobilappjában is befizethető pár koppintással vagy közvetlenül a levélben található linkről.
Nagyon le vannak maradva a hazai banki mobilappok

Nagyon le vannak maradva a hazai banki mobilappok

Több száz ügyféligényt kielégítő banki szolgáltatásból mindössze három az, ami minden banki mobilapplikációban megtalálható - derül ki a BiztosDöntés.hu felméréséből, ami a szolgáltatások és nem a díjak alapján vizsgálta a hazai bankok mobilalkalmazásait. Pedig a digitális bankolás fontossága a koronavírus-járvány alatt csak tovább erősödött, ennek ellenére kevés az a pénzintézeti app, amelyik többet tud egy mobilra optimalizált böngészőfelületnél.
Új alkalmazás segíti a budapesti közlekedést

Új alkalmazás segíti a budapesti közlekedést

Új mobilalkalmazást fejlesztett a NÚSZ Zrt. leányvállalata a Budapesten közlekedőknek.
Az erdőirtás egyik legfőbb oka a szójatermesztés

Az erdőirtás egyik legfőbb oka a szójatermesztés

Világszerte a szója szolgál takarmányként az állattenyésztés számára. A szójaültetvényeket hatalmas erdőségek kiirtásával telepítik, főleg Brazíliában, ahol a Föld tüdeje, az Amazonas-esőerdő található. Az agrártermelés minden szegletében fenntartható megoldásokat keresnek közös összefogással az üzleti szektor és a civil szféra szereplői.
Nem magunknak fejlesztünk

Nem magunknak fejlesztünk

A fiatal fejlesztőkből álló Bitrise szintén fejlesztőknek nyújt szolgáltatást. A magyar startup komoly sikereket ért el nemzetközi szinten, aminek egyik bizonyítéka, hogy olyan partnerekkel büszkélkedhet, mint az Amazon vagy a HipChat.
hirdetés
Alkalmazásokkal kell alkalmazkodnunk a változó világhoz

Alkalmazásokkal kell alkalmazkodnunk a változó világhoz

Akár egy nagyobb vállalatot irányítunk, akár csak most vágtunk bele egy kisebb cég vezetésébe, számolnunk kell azzal, hogy a saját mobilalkalmazás létrehozása lassan elengedhetetlen része ismeretségünk és márkánk felépítésének. A világ legnagyobb közösségi oldalának statisztikáiból jól kiolvashatóak a mai trendek: 1,9 milliárd ember van fent a Facebookon, ebből 1,15 milliárd naponta használja a Facebook mobilalkalmazását is, és egyre többen vannak, akik csak mobilon használják a közösségi oldalt. A fiatalabb generáció tagjai már többet nézik az okostelefonjukat, mint a tv-t, a vállalkozóknak pedig alkalmazkodniuk kell a változó világhoz.
Lassan mindenki online bankol

Lassan mindenki online bankol

Egyre többen használnak internetbankot és mobilalkalmazást amellett, hogy a bankfiókok továbbra is fontos szerepet töltenek be a banki ügyek intézésében – derült ki a CIB Bank megbízásából készített reprezentatív kutatásából. A 18-24 éves korosztály számára kiemelten fontos, hogy egy bank milyen online csatornákat biztosít az ügyintézésre, de az internetbank már az idősebbek körében is alapszolgáltatásnak számít. Bár a mobilapplikáció népszerűsége egyelőre nem közelíti meg az internetbankét, a jövőben ebben jelentős változás várható.
Már randizni is könnyebb mesterséges intelligenciával

Már randizni is könnyebb mesterséges intelligenciával

Már a hírek valóságtartalmát is lecsekkolja helyettünk a Google új algoritmusa, a Tinderé kiválasztja nekünk a legszexisebb fotónkat, a Macy's virtuális aszsisztense pedig a bolti vásárlást teszi gördülékenyebbé.
Mobil vagy nem mobil: az itt a kérdés

Mobil vagy nem mobil: az itt a kérdés

Már több időt töltöttünk az okostelefonos böngészéssel, mint az asztali gépnél. Nem kérdés tehát, hogy vállalkozóként is foglalkozni kell a mobillal mint értékesítési csatornával. De figyeljünk rá, nehogy többet veszítsünk rajta, mint amit hozhat!
Így intézzük a céges pénzügyeket okostelefonon

Így intézzük a céges pénzügyeket okostelefonon

Eljárt az idő a laptopos vagy számítógépes bankolás felett, hiszen a céges pénzügyeket is intézhetjük már az okostelefonunkon is. A banki felületek meglepően ügyesen igazodnak a mobiltelefonunk kijelzőméretéhez és az érintéses műveletekhez. A BankRáció.hu elemzése következik.
hirdetés

Megy az Uber. Mit buknak a sofőrök?

Július 24-én leáll Magyarországon az Uber autómegosztó szolgáltatása, mivel a cég nem kívánta vállalni az aznap hatályba lépő törvény kockázatát, ami a sofőrjeiket érintené. Ez bizonyos szempontból azt jelenti, hogy kkv-k győzedelmeskedtek egy multi felett. Más szempontból viszont azt is jelenti, hogy szembe megyünk a világ trendjével, 1200 embernek pedig új megélhetés után kell néznie.

Már lenyomta a mobil a netet - de nem nálunk

A világ másik felén már többségben vannak az okostelefonon vásárlók a hagyományos netes költéshez képest. Mifelénk még van hova fejlődni, de csak idő kérdése, hogy átbillenjen az arány.

Az app menő. De kell?

A mobilalkalmazások fejlesztésének piaca őrült tempóban száguld, de vajon a mi cégünknek érdemes-e felszállni erre a vonatra?

Egyre bátrabban fizetünk mobillal

A közlekedés, ételrendelés és párkeresés mellett a szabadidő-szervezési folyamatát is átalakították az okos eszközök. A magyar okostelefon tulajdonosok 95 százaléka használ rendszeresen mobiltelefonos alkalmazásokat. Legtöbbjük közösségi média, kommunikációs és navigációs kategóriában, majdnem minden ötödik pedig mobilfizetésre is.

Uber-rivális: autómegosztó alkalmazásba fektet Rothschild

Eddig indonéz üzlettársaival, az indonéz Bakri-dinasztiával bajlódott, akikkel úgy összekülönbözött, hogy kénytelen lett üzletstratégiát váltani: többé nem a kínai erőművek szénnel történő ellátására koncentrál, hanem az Uber autómegosztó szolgáltatás koppintására. Méghozzá Londonban.

App mustra - ezeket imádjuk

Az okostelefonunk szinte elképzelhetetlenül sok dologra jó - de még mindig van egy csomó minden, amire nem is gondoltunk volna. Szerencsére vannak, akik igen! Ötleteiknek köszönhetően applikációkkal segíthetünk magunkon és a világon is.

3 app, ami tényleg könnyebbé teszi az életet

Ha már úgyis folyton magunkkal cipeljük, érdemes minden fronton kihasználni az okostelefonok képességeit. Összeszedtük három olyan alkalmazást amelyek révén a telefon még több területen lehet a segítségünkre.

Kinek kell mobilalkalmazás?

A napjainkban széles körben elterjedt okostelefonoknak köszönhetően egyre több magyar nyelvű mobil alkalmazást találunk a különböző online szoftveráruházakban. Annak ellenére, hogy egy mobil alkalmazás rendkívül hasznos lehet cégünk számára, érdemes megfontolni, hogy szükségünk van-e rá. Szakértőnk segít!

Appfejlesztő versenyt hirdet a BME

A BME Mobil Innovációs Központ mobilalkalmazás-fejlesztő versenyt hirdet, középiskolás, vagy egyetemi hallgatók számára. A verseny lényege, hogy a résztvevők kifejezetten a magyar piacra tervezzenek egy jól működő alkalmazást.

4 mobil app, ami nélkül élni sem bírunk többé

Mára már a menedzserek többségének alapfelszerelése az okostelefon. Ha kicsit belássuk magunkat az alkalmazás boltok kínálatába, számos igazán hasznos darabot találhatunk! Íme a négy legújabb kedvencünk.

Kicsit javul a gazdaság, máris lazsálnak a kkv-k

Az elmúlt 5 év legjobb karácsonyát ünnepelhették a kis és közepes vállalkozások: 46 százalékuknak nőtt a forgalma. A növekedésben szerepe lehet a javuló gazdasági adatoknak, ugyanakkor vélhetően ez az, amiért a cégek jelentős része „hátradőlt” és kevesebbet reklámozott

Egy ágyban az ügyféllel

Az okostelefonok elterjedése olyan rohamos, hogy mára az online marketing egyik legfontosabb csatornájává kezd válni. Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat a mobilos megjelenéssel kapcsolatban.

7 app, ami lendületbe hoz

Állandóan birkózunk az idővel. Okolhatjuk ezért a technológiai eszközöket, hisz általuk folyamatosan online lehetünk, minden hír elér bennünket, számtalan feladat között osztjuk meg figyelmünket, és persze végeredményben így semmire sem marad időnk. A technológia fejlődik, egy nap azonban továbbra is csak huszonnégy órából áll. Íme, néhány alkalmazás, amely viszont épp azt segíti elő, hogy gyorsabban, hatékonyabban dolgozzunk. A lista a Fast Company gyűjtése alapján készült.

Fektessen IT-be 2014-ben!

A kis- és középvállalkozások számára a technológia elérhetőbb, mint valaha. Tele a világ olyan megoldásokkal, amelyekről egy-két évtizede még csak a legnagyobb vállalatok álmodhattak, ráadásul egyre olcsóbbá válnak a szükséges eszközök.

Itt a nagy lehetőség az appfejlesztőknek!

Appra magyar! néven, hagyományteremtő szándékkal indít alkalmazásfejlesztő versenyt az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).

Digitális takarítás a mobilok hosszú életének a titka

Sokan használják úgy mobil eszközeiket, hogy egyáltalán nem foglalkoznak azok karbantartásával. Az eszközök ennek következtében sokkal korábban kezdhetnek el lelassulni, és gyakrabban lehet számítani a meghibásodásukra is. Pedig a kellemetlenségeknek már néhány egyszerű fogással is elejét lehet venni.

Óriási növekedés előtt az okostelefon piac

Csaknem négyszeresére, a 2012-es 1,2 milliárdról 2018 végére 4,5 milliárdra nőhet az okostelefon-előfizetések száma világszerte 2018-ra, és ugyanezen év végéig a világ népességének 60 százaléka éri majd el az újgenerációs - 4G - mobilhálózatokat (LTE).

A mobilalkalmazásoknál is fontos az adatvédelem

Az okostelefonok térhódításával egyre inkább előtérbe kerülnek a mobilalkalmazások használatának veszélyei, illetve az alkalmazásfejlesztők és -készítők adat-hozzáférési jogainak kérdései.

Mire jó a tablet a cégben?

Nem is telefon, nem is netbook, hanem a kettő kombinációja, azok számos előnyének ötvözésével. A táblagépek kisméretűek, egyszerűen kezelhetők, így hasznos segítőtársai a mindennapi üzletmenetnek, és persze szórakoztató eszközök is.

A mobilappok már a politikát sem kímélik

Néhány évvel ezelőtt még tiltották az amerikai elnöknek, hogy a kampány során használja az okostelefonját, mára viszont saját alkalmazása van az angol kormánynak, és a görög adósságállomány átszervezésében is szerepet kapott egy iPad.

Mobilra optimalizálni: miért, hogyan és kinek jó?

A rohamosan terjedő okostelefonok korában alapvető elvárásnak számít, hogy a céges weboldalak, vagy webáruházak mobileszközökről is élvezhetőek legyenek. Az optimalizálás hogyanja és mikéntje a cégvezetők számára sok esetben ismeretlen terület, ezért a leggyakrabban felmerülő kérdésekre most választ kaphat szakértőnktől, Bátky Zoltántól, a Technet.hu főszerkesztőjétől.

4 jótanács kisvállalkozásoknak a franchise-hoz

Megjelent a Piac&Profit februári száma, benne olvashat a kisvállalkozások számára is növekedési lehetőséget jelentő franchise-ról és feltárjuk a Lipóti Pékség sikerének titkát. Összeszedtük a legfontosabb idei előrejelzéseket és az üzletemberek számára hasznos számos mobilalkalmazást is.

Cégadatok magángépen?

A vállalatoknak szembe kell néznie a ténnyel, hogy a mobil eszközök már a mindennapi munka részévé váltak. Akkor sem tehetnek ez ellen semmit, ha érzékeny céges adataikat féltik az alkalmazottak mobiltelefonjainak és táblagépeinek ellenőrizhetetlen csapatára bízni. A BYOD (bring your own device) világszerte terjedő trend, fontos azonban foglalkozni a céges adatok megfelelő biztonsági szintjének fenntartásával.

Új szolgáltatás a mobil hirdetések mérésére

Az „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása kkv-k részére” című, az Új Széchenyi Terv keretében kiírt pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően új szolgáltatással bővül a hazai fejlesztésű hirdetéskiszolgáló rendszer, az Adverticum AdServer. Az új fejlesztés, amely a 7.964.330 Ft pályázati támogatás segítségével valósulhatott meg, az AdMobile nevet kapta, s ezzel a megoldással a mobil felületekre is szinte ugyanolyan egyszerű hirdetéseket kiszolgálni és mérni, mint az az asztali- és hordozható számítógépeken már megszokott.

Hogyan lehet kihasítani egy szeletet a mobilpiacból?

A virtuális mobilszolgáltatás elterjedésének első hulláma lezajlott Észak-Amerikában, Nyugat-Európában és Ázsiában, így más térségekben, köztük Közép-Kelet-Európában az új piaci szereplők így már jelentős tapasztalatok alapján léphetnek színre, többek között azzal az előnnyel, hogy rájuk nem minden esetben vonatkozik a telekomadó.

Áramot vezetni a testben hasznos is lehet

Másodpercenként 10 Mb mennyiségű adatot is képes továbbítani az emberi testen keresztül az a technológia, melyet a napokban mutattak be az Ericsson mérnökei. A Connected Me segítségével akár egy mobiltelefon és egy táblagép között is kapcsolatot teremthetünk, pusztán azzal, hogy a két eszközt egyszerre érintjük meg. A technológia várhatóan új irányokat jelöl ki a telekommunikációs fejlesztések számára.

Csak egyetlen papír kellhet az utazáshoz

A légitársaságok folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően egyre egyszerűbbé és hatékonyabbá válik az utazások lefoglalása és a bejelentkezés. A mobiltelefonos fejlesztéseknek köszönhetően hamarosan a papír alapú beszállókártyákra sem lesz már szükség.

Sűrűbben nyúlunk a telefonhoz, mint kilincshez

Egy friss kutatás szerint, melyet a Vip-Phone okostelefon webáruház végzett az egyik népszerű közösségi portálon, a mobiltelefon tulajdonosok 73 százaléka óránként, vagy annál is sűrűbben nyúl a mobiltelefonjához. Ilyenkor azt ellenőrzik, vajon érkezett-e e-mail vagy sms, megnézik mi hír a világhálón, vagy épp hány óra van. Ez pedig szinte már függőség. 

Mire jó az okostelefon?

Az információk gyors elérése, ellenőrzése és továbbítása a versenyképesség fontos eszköze. Okostelefonokkal mindez megvalósítható, a magyar vállalkozásoknak nagy része mégsem használja ki a lehetőséget. Egy céges okostelefon ma még sokkal inkább motivációs, mint üzleti előnyt hozó eszköz.

100 millió közösségi kocsmázásra

Több mint 100 millió forintot fektet egy magyar okostelefon alkalmazásba a BNV Equity Kockázazati tőkealap. A "közösségi kocsmázás" szolgáltatás segítségével a vendégek testre szabhatják a háttérzenét egy-egy szórakozóhelyen. 

Váltsd készpénzre ötleted!

Mától a hazai fejlesztőknek új lehetősége nyílik a globális piac meghódítására: a Microsoft a magyar okostelefon-alkalmazásfejlesztők előtt megnyitotta fejlesztői portálját, az AppHub-ot, amelyen keresztül a Windows Phone Marketplace-en - azaz a Piactéren - tehetik közzé alkalmazásaikat. Ezzel egyidőben elérhetővé vált a Windows Phone hazai kompetencia-oldala is. A szolgáltatás a diákok számára ingyenes.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Pénzszerzés

Járművezetőket keres a BKV - mutatjuk, mennyiért

Járművezetőket keres a BKV - mutatjuk, mennyiért

Egyre kevesebb a járművezető a BKV Zrt.-nél.

Adózás

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket.

Klímablog

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

A 10 millió Fa közössége három és fél év alatt Magyarország szerte közel kétszázezer fát és több mint negyvenezer cserjét ültetett el.

Gazdaság

Ezerrel törnek előre a nők fociban, a barcelonai hölgyek termelik a legtöbb bevételt

Ezerrel törnek előre a nők fociban, a barcelonai hölgyek termelik a legtöbb bevételt

Több foci, több pénz – komoly nyomot hagyott a posztcovid a futballklubok bevételein.

Társadalom

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.

Infokom

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo