Lakáshitel támogatás cikkek


Több az új ingatlanra benyújtott CSOK-kérelem

Több az új ingatlanra benyújtott CSOK-kérelem 

Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) igényléseinek a száma az első öt hónapban, és többszörösére emelkedett a folyósított összeg is az egy évvel korábbihoz képest. A trend is megfordult több banknál: az új lakás vásárlásához vagy építéséhez benyújtott kérelmek száma már meghaladja a használt lakásra beadottakét – derült ki az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból.
Hétvégéig kell összeszedni a lakáshiteles papírokat

Hétvégéig kell összeszedni a lakáshiteles papírokat 

Április 15-ig kell összegyűjtenie a munkáltatóknak a lakáshitel támogatáshoz kapcsolódó teljes dokumentációt. A szakértő szerint érdemes mielőbb megtenni a szükséges lépéseket, ugyanis akár adófizetési kötelezettséggel is szembesülhetünk.
Így szállhat be a cég a lakáshitelbe

Így szállhat be a cég a lakáshitelbe 

A cégek 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, lakásvásárlását. Az akár havi 83 ezer forintra rúgó juttatás cafeteria elemként is választható.
Tízmilliót is érhet az odafigyelés

Tízmilliót is érhet az odafigyelés 

Továbbra is makacsul tartja magát az a vélekedés, hogy a saját lakás elengedhetetlen a felnőtt élethez és a családalapításhoz. A saját lakás megteremtése a megtakarítási célok között is előkelő helyen szerepel. Amikor vásárlásra kerül sor, sokan mégis nagyvonalúan figyelmen kívül hagyják az állami támogatású banki lehetőségeket.
Fontos határidő közeleg a cafeteriában

Fontos határidő közeleg a cafeteriában 

Ha egy munkáltató tavaly adott lakáshitel támogatást a munkatársainak, akkor az erre vonatkozó rendelet szerint 2016. április 15-ig (munkáltató saját döntése alapján legkésőbb május 31-ig) kell összegyűjteni az ehhez kapcsolódó teljes dokumentációt.
Kisebb a törlesztőrészlet – de most mi lesz a lakáshitel-támogatással?

Kisebb a törlesztőrészlet – de most mi lesz a lakáshitel-támogatással? 

A banki elszámolással, a devizahitelek forintosításával több devizahitelesnek csökkent a törlesztőrészlete. Ennek következtében viszont módosítani kell a munkáltató által adott lakáshitel-támogatást. Fata László cafeteria-szakértő néhány pontban elárulja, mire ügyeljünk.
Lakáshitel-támogatás: a bankváltás is okozhat galibát

Lakáshitel-támogatás: a bankváltás is okozhat galibát 

A munkavállalónak a lakáshitel-támogatáshoz kapcsolódó dolgozói nyilatkozatban kell tájékoztatnia a munkáltatót arról, ha nyilatkozat tartalmában változás következik be. Így nem fordulhat elő, hogy a cég más bankba utalja törlesztőrészletet - hívja fel a figyelmet Fata László cafeteriaszakértő.
Cafeteria: mit kíván a magyar nemzet?

Cafeteria: mit kíván a magyar nemzet? 

Évekig az étkezés támogatása vezette azt a toplistát, melyben a legnépszerűbb cafeteria elemek szerepeltek. Néhány éve azonban beelőzött az egészségmegőrzés és immár egyre fontosabb a munkavállalóknak az üdülés támogatása is.
Újra elővehetjük a cafeteriás paksamétát

Újra elővehetjük a cafeteriás paksamétát 

A munkáltatók nagy része, akik év elején nekiveselkedtek a lakáscélú hiteltámogatás folyósításának, többnyire megküzdöttek az adómentességi feltételek vizsgálatával is. Előfordulhat azonban, hogy újra elő kell venni a dolgozó paksamétáját.
Most dől el, tényleg adómentes volt-e a lakáscafeteria

Most dől el, tényleg adómentes volt-e a lakáscafeteria 

A lakáscélú támogatás megvalósításáról szóló rendelet alapján április 15-ig meg kell kapnia minden munkáltatónak a munkavállalóitól a támogatás adómentességéhez szükséges dokumentumokat.

Fontos határidő jár le a lakáscélú támogatásnál 

A mai napon, március 31-én lejár a 2014-es évben lakásvásárláshoz kapott munkáltatói támogatások felhasználására nyitva álló határidő. További két hetük van a munkavállalóknak arra, hogy a munkáltató felé leadják az adómentesség megállapításához szükséges igazolásokat.

A lakáshitel támogatás 5 leggyakoribb buktatója 

Már számos cikk született arról, hogy hogyan adhat a munkáltató támogatást a munkavállalói hiteltörlesztéséhez. Vannak azonban olyan esetek, amikor a legjobb szándékkal sem realizálható a támogatás, legalábbis a jogszabályok betartása mellett.

A lakáshitel támogatás és a SZÉP-kártya lesz idén a sláger 

A vissza nem térítendő lakáscélú hiteltámogatás és a SZÉP-kártya lehetnek az idei év meghatározó cafeteria-elemei, az OTP Bank kutatása szerint minden harmadik magyar munkavállalót érinthet a lakáscélú támogatás.

Lakáshitel-támogatás – de ki segít a cégnek? 

A lakáshitel törlesztésében már a munkáltatók is segíthetik dolgozóikat. Az új cafeteriajuttatás meglehetősen bonyolult, ezért érdemes tanácsadó cég vagy pénzintézet segítségét kérni. Így a munkáltató adminisztrációs terhe nagymértékben lecsökkenthető.

Lakáshitel-támogatás: egyszerűbb lesz 

2015-ben érdemes lesz a cégeknek megfontolniuk, hogy munkavállalóik munkabéren kívüli javadalmazását lakáscélú munkáltatói támogatás formájában oldják meg. Az eddigi szabályozás vészesen bonyolult volt, most valamivel egyszerűbb lesz.

Még mindig olcsóbb a cafeteria mint a munkabér 

A béren kívüli juttatások 200 ezer forintos keretig nem változtak, ám efelett durva módosítások léptek életbe 2015. január elsejétől, azonban még mindig megéri cafeteriát adni a dolgozóknak. Továbbra is sláger az adómentes lakáshitel támogatás, azonban olyan komoly adminisztrációval jár, hogy kétszer is érdemes meggondolni belevágunk-e.

Újra népszerű lett tavaly a lakáshitel 

Csökkent a hitelköltség, erősödött a háztartások részéről a bizalom, és aktívabban hiteleztek a bankok – mindezek eredményeképpen 2014-ben a lakossági lakáshitelezés 60 százalékkal bővült az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

Módosult a lakáshitel támogatás szabályozása 

2015-re nem csak új cafeteria keretekkel kell ismerkednie a juttatást adó munkáltatóknak, hanem idén január 1-től a lakáshitel támogatás megvalósítását szabályozó NGM rendelet is módosult.

Rezsicsökkentés cafeteriával 

Megjelent az októberi Piac & Profit, az innovatív üzletemberek szórakoztató magazinja. A lapból megismerheti az alig tíz hónapja alapított startupot, amely máris meghódította a Szilícium-völgy big data guruit és olvashat szenvedélyes kisvállalkozásokról, amelyek az italbizniszben nyomulnak. Mindemellett tippeket is kapnak a kis- és középvállalkozások, hogy minél hatékonyabban tudják működtetni cégüket az állandóan változó jogszabályok között. Szó van a lapban a reklámadóról, a cafeteriáról és a most megjelenő pályázatokról is. Tájékozódjon szórakozva a Piac & Profitból!

Jövőre sokan kaphatnak lakáshitel támogatást 

Egyre több munkáltató tervezi a lakáshitel támogatás biztosítását, de a legtöbben jövő évre időzítik ezt. A cégek harmada viszont már az idén biztosítja ezt a juttatást a dolgozóinak, igaz az adminisztrációt soknak találják.

5 fontos dolog a lakáshitel-támogatásról 

Adómentes munkáltatói támogatás április óta adható a már meglevő lakáshitelek visszafizetéséhez, törlesztéséhez , de csak a 2014 január 1-én vagy azután nyújtott támogatásokra vonatkozik a jogszabály. Négy dolog, amire figyelnünk kell, amikor adómentes támogatást adunk a dolgozónknak.

Egyelőre félnek a cégek a lakáshitel támogatástól 

Az adó- és járulékmentesen nyújtható lakáscélú támogatást a cégek egyelőre mérsékelten alkalmazzák, holott nagy az érdeklődés, és komoly megtakarításokat érhetünk el így a bérköltségeken.

Lakáshitel támogatás: hogyan vágjunk bele? 

Sokan, sokfelől közelítenek a lakáshitel támogatás megvalósításához. Tanulmányozhatjuk a törvényeket, aztán kiderülhet, hogy problémánk lesz az átutalással. Bekérhetünk dokumentumokat a dolgozóktól, aztán lehet, hogy olyan munkatársainkra terheltünk plusz feladatot, akik nem is lesznek erre jogosultak. A hitelező vagy a juttatást indító pénzintézettel egyeztessünk először?

Cafeteria 2015: mit kíván a magyar nemzet? 

Egyre inkább az egészségmegőrzésre és a gyógyulásra fordítanák a cafeteriát a magyar munkaadók és munkavállalók. Toplistás az iskolakezdési támogatás és az étkezési hozzájárulás is – derül ki egy friss felmérésből.

Máris változott a lakáscélú támogatás szabályozása 

Három ponton is módosult a személyi jövedelemadóról szóló törvény. Az egyéni vállalkozók is leírhatják költségként az így adott juttatást, valamint a pénzügyi vállalkozásoktól felvett hitelek támogatása is adómentes lesz.

Kivárnak a cégek a lakáshitel-támogatással 

Már április elejétől adhatnák a munkáltatók, de a cégek többsége kivár a lakáscélú hiteltámogatás bevezetésével, mivel az adminisztrációval járó többletfeladatok elriasztják őket az új cafeteriaelemtől.

Könnyebben adható a lakáshitel támogatás 

A lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességére vonatkozó feltételeket is pontosítja a pénzügyi tárgyú törvények módosítása, amelyet pénteken fogadott el az Országgyűlés. A szabályokat 2014. január 1-jétől visszamenőlegesen lehet alkalmazni, ha azok a magánszemélynek kedvezőbbek.

Kinek járhat lakáshitel-támogatás az új szabályok szerint? 

A pénzügyi lízingszerződés nem tekinthető hitelszerződésnek, így továbbra sem lesz lehetséges a törlesztéshez adómentes támogatást nyújtani. Még a jelenlegi törvénymódosító javaslat szerint sem.

Módosítják a lakáshitel támogatás szabályait – de ennek most örülhetünk  

Módosítaná a kormány a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességére vonatkozó feltételeket. Már nem csak a banki hitelre lehetne adni adómentes támogatást és a vállalkozók költségként is elszámolhatják.

Sok cég már nyáron utalja a lakáshitel támogatást 

2014. január 1-től a személyi jövedelemadó törvény szerint adómentesen támogathatja a munkáltató a munkavállalója lakáscélú hitelének törlesztését. Egy felmérés szerint sok cég már idén nyáron szolgál ezzel a juttatással.

Így működik a lakáshitel támogatás a gyakorlatban 

Április elején derült ki minden részlet az adómentesen adható lakáscélú hiteltörlesztési támogatásról. A kezdeti jogértelmezési fázison túljutva, már a gyakorlatban, az egyes konkrét esetekre, helyzetekre fordítjuk le a szabályokat. Ahogy az lenni szokott, az ördög a részletekben van. A Piac&Profit szakértője összegzi az eddigi tapasztalatokat.

Jobban járhatnak a munkavállalók 

A cafeteria-rendszer könnyen befogadhatná a lakáshitel támogatás juttatási formát is. Akár év közben is van lehetőség ilyen változtatásra, amivel a munkáltató többletterhe nélkül növelhető a munkavállalók nettó jövedelme.

Minden, amit tudni kell a lakáshitelre adható támogatásról! 

Sok munkáltató és munkavállaló várta már, hogy megjelenjen az a miniszteri rendelet, melyre alapozva adómentesen adható lakáscélú hiteltörlesztési támogatás. Az új cafeterialehetőség részleteit a Piac & Profit szakértői értelmezik!

A szobaszám dönt a lakáshitel-törlesztési támogatásnál 

A munkáltató által kedvező feltételek mellett biztosítható lakáshitel-törlesztési támogatás kapcsán a most megjelent jogszabály világossá tette, milyen szempontokat kell figyelembe venni a juttatás eldöntésekor.

Már most módosulhat a lakáshitel-támogatás! 

A cégek fele gondolkodik a lakáshitel támogatás beemelésén a béren kívüli juttatásokba. Ugyanakkor a Parlament előtt van egy módosítás, ami sok részletet rendez, viszont a munkáltatók számára hátrányos lehet.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Bedurvultak az ingatlanárak Szeged és Debrecen környékén

Bedurvultak az ingatlanárak Szeged és Debrecen környékén  

​​​​​​​Az idei év élénk kereslete emelkedő pályára állította a lakásárakat a tavalyi stagnálás után, de a drágulás továbbra is visszafogott mértékű.
Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után?

Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után? 

Szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenlegi állampapírhozamok sem éppen alacsonyak.

Pénzszerzés

Valami történt a hazai ingatlanpiacon

Valami történt a hazai ingatlanpiacon  

Mérséklődött a magyarországi ingatlanpiaci forgalom májusban áprilishoz képest.

Adózás

Sneakerárusok buktak a NAV-nál

Sneakerárusok buktak a NAV-nál  

Limitált gyártású cipők kereskedőinél indult revízió.

Jogi kisokos

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg 

A gyámhatóság nem jogalkotó: hipotetikus jövőbeni kockázatokra hivatkozva nem utasítható el a melegek örökbefogadásra való alkalmassága.

Cégblog

A Prohuman központtá teszi Pécset - központot nyitott Pécsett

A Prohuman központtá teszi Pécset - központot nyitott Pécsett 

A HR cég pécsi irodáját regionális központtá fejlesztette.

Klímablog

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll 

Idén februárban a saját célra termelő erőművekkel együtt 6000 megawatt fölé nőtt az összes napelemes beépített teljesítmény.

Gazdaság

Bedurvultak az ingatlanárak Szeged és Debrecen környékén

Bedurvultak az ingatlanárak Szeged és Debrecen környékén  

​​​​​​​Az idei év élénk kereslete emelkedő pályára állította a lakásárakat a tavalyi stagnálás után, de a drágulás továbbra is visszafogott mértékű.

Infokom

Íme, ez védheti meg a magyar cégek adatvagyonát a kiberbűnözőktől

Íme, ez védheti meg a magyar cégek adatvagyonát a kiberbűnözőktől 

Az elmúlt évek digitális forradalmának köszönhetően az adatkezelés kritikus fontosságú kérdés lett minden vállalat működésében.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo