hirdetés

Egyelőre félnek a cégek a lakáshitel támogatástól

Az adó- és járulékmentesen nyújtható lakáscélú támogatást a cégek egyelőre mérsékelten alkalmazzák, holott nagy az érdeklődés, és komoly megtakarításokat érhetünk el így a bérköltségeken.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Kép: Pixabay

Az idei személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítása szerint a munkáltató béren kívüli juttatásként adó- és járulékmentesen nyújthat lakáscélú támogatást. Az érdeklődés elsősorban a már intézményesült cafeteria rendszereket működtető vállalkozások részéről erős, azonban a juttatással kapcsolatos munkáltatói kötelezettségek az eddigi legbonyolultabb juttatást eredményezik.

„A költséghatékony munkáltatói támogatásnak szigorú feltételei vannak, az adómentességhez a munkáltató és a munkavállaló részéről is számtalan előírásnak kell megfelelni. Ráadásul a munkáltató felelőssége, hogy az adómentesség, valamint a felhasználás a törvényi előírás szerint teljesüljön. Feltehetőleg ez lehet az oka annak, hogy számos cég inkább jövőre halasztja a juttatás bevezetését, holott már idén a munkáltatót terhelő bérköltségek jelentős, akár 20-50 százaléka is megtakarítható” – tájékoztatott Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.

(Itt megtalálja a lakáshitel támogatással kapcsolatos jogszabályokat és szankciókat!)

A munkáltatónak kellő szigorral és szakértelemmel kell eljárnia a munkavállaló jogosultságának elbírálása során, hogy megelőzze az említett szankciót. Az, hogy az összeget át kell minősíteni utólag munkaviszonyból származó jövedelemmé, ha nincsenek meg az adómentesség feltételei, ráadásul 20%-kal növelten, összességében 83%-os „büntetést” jelent a dolgozónak és 52%-ot a munkáltatónak, amit persze a munkáltatónak kell realizálni az adóhivatal felé. Így érthető, ha a munkáltatók nem szívesen vállalkoznak az önálló adminisztrációra, kérik a szakértői segítséget.

Szakértőnk tanácsait a témában itt olvashatja!

Így kaphat kölcsönt a munkavállaló
Munkabérelőleg vagy munkáltatói kölcsön? Első hallásra ugyanaz, pedig eltérő a jogszabály és más a szankció is, ha nem tartjuk be a feltételeket. Íme a legfontosabb tudnivalók. A munkavállalónak nyújtható szociális juttatások területén alapvetően a felek szabad megállapodása az irányadó, nincs jogszabályi kényszer ilyen munkáltatói juttatásokra.
hirdetés

Véleményvezér

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo