India cikkek


Sok országot és szegény embert mentenek meg a külföldön dolgozók hazautalásai

Sok országot és szegény embert mentenek meg a külföldön dolgozók hazautalásai 

Vannak a globalizációnak jó oldalai is.
Kína mentette meg az orosz gazdaságot

Kína mentette meg az orosz gazdaságot 

A kereskedelmi kapcsolatokban nagy átrendeződést hozott az ukrajnai háború.
Szenzáció közeleg, megdől Kuvait első helye az egy főre jutó kőolajtermelésben

Szenzáció közeleg, megdől Kuvait első helye az egy főre jutó kőolajtermelésben 

A világ leggyorsabban növekvő feltörekvő piacai közül a legjobb évente 20 százalékkal bővülhet.
Melyik városban él a legtöbb milliárdos, Moszkva nem is áll rossz helyen

Melyik városban él a legtöbb milliárdos, Moszkva nem is áll rossz helyen 

Kelet és Nyugat fej-fej mellett a milliárdos gyártásban.
India és Japán lesz a jövő világgazdaságának mozdonya

India és Japán lesz a jövő világgazdaságának mozdonya 

Japánon és Indián Ázsia szeme.
Fontos adat érkezett a világgazdaság fejlődéséről

Fontos adat érkezett a világgazdaság fejlődéséről 

Az idén 1,8 százalékkal nőhet a világ acélkereslete.
A befektetőknél India előzi Kínát

A befektetőknél India előzi Kínát 

A világ nagyhatalmai érezhetően változtatni akarnak a kialakult status quo-n. Eközben a szélárnyékot kihasználva India szépen tör előre.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Világsiker, indiai fényképek jönnek a Hold eddig még soha nem látott oldaláról

Világsiker, indiai fényképek jönnek a Hold eddig még soha nem látott oldaláról 

Az indiai Csandraján-3 misszió holdjárója megtette első útját a Holdon.
Komoly bajba került a világ legnagyobb tejtermelője

Komoly bajba került a világ legnagyobb tejtermelője 

Indiában hamarosan rekordot dönt a tej ára, fokozni kényszerülnek a tej importját.

Nem akárhova irányították át az olajat az oroszok  

Az Indiába irányuló olajexport például a 22-szeresére nőtt.

Hatalmas megrendelést kapott Európa Indiától 

Az Air India 250 Airbus repülőgépet rendelt.

Valamire készül az Apple  

Az Apple amerikai vállalat jelentősen növeli termékinek gyártását Indiában - közölte az indiai kereskedelmi és ipari miniszter.

Az ukránok elleni háborút India finanszírozza? 

Az indiai vállalatok egyre gyakrabban vesznek igénybe különböző ázsiai valutákat az amerikai dollár helyett az orosz szénimport kifizetésére, hogy ezzel csökkentsék a nyugati szankciók megsértésének kockázatát - számolt be szerdán a Reuters hírügynökség ipari forrásokra és vámdokumentumokra hivatkozva.

Az olajháború még nem dőlt el, az oroszok az ázsiai országoknál kilincselnek fekete aranyukkal 

India és más ázsiai országok egyre fontosabb olajbevételi forrást jelentenek Moszkva számára, miközben az Egyesült Államok erős nyomást gyakorol rájuk, hogy ne növeljék vásárlásaikat, mivel az Európai Unió és más szövetségesek az ukrajnai háború miatt elrendelt szankciókkal összhangban leállítják az Oroszországtól származó energiaimportot - áll az AP hírügynökség hétfői elemzésében.

Kettészakadt a világ az ukrajnai háború miatt – a legfontosabb országok már döntöttek 

Az utóbbi napokban újabb nagyhatalmak hozták határozottan a világ tudomására, hogy ki mellett állnak az ukrajnai konfliktus kapcsán. Jelentős fejlemény, hogy a gazdaságilag 4-5 helyezett állam, India és Japán is döntött.

Milliókat taszított szegénységbe a járvány – még gazdagabbak lettek India milliárdosai 

India roppant nehéz helyzetbe került, miután egy komoly gazdasági visszaesés és a koronavírus-járvány minden eddiginél több embert, milliókat taszított szegénységbe. Amíg tömegek néhány dollárból próbálnak megélni napról-napra, addig az ország leggazdagabbjai tovább növelték egyébként sem elhanyagolható vagyonukat és befolyásukat. A vagyon valóban jól fialt - több tízmilliárd dollárról van szó.

Ezer új munkahelyet hoznak Magyarországra az indiaiak 

A kormány a következő két hónapban ezer olyan új, magyarországi munkahely létrehozását jelenti be, amelyeket a legmodernebb technológiát alkalmazó indiai cégek hoznak létre - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel Mumbaiból.

Indiát az e-riksák menthetik meg 

India a világ országainak egyike, ahol a legszennyezettebb a levegő. Miután elektromos autóra keveseknek telik, a motoros „riksákat” villamosítják.

Újabb ország indítana állami kriptovalutát 

Ellehetetlenítik a Bitcoint és társait, közben viszont saját kriptovaluta indításán gondolkodik az indiai kormány. Ezután viszont kiszoríthatják az országból a többi kriptopénzt.

Kína után India is visszafogná az amerikai nyomulást 

Az Európai Unió és Kína példájára India is korlátozni kívánja az amerikai technológiai óriások tevékenységét azok leggyorsabban fejlődő, 1.3 milliárd lakosú piacán.

3D-nyomtatott vécékkel küzdenének az utcákat elöntő fekália ellen 

3D nyomtatással épített olcsó illemhelyekkel javítanának India súlyos higiéniás helyzetet. Az ötlet Szingapúrból származik, India lesz a kísérleti terep.

Halálos összecsapások a vízért 

Súlyos vízhiány kínozza Pakisztánt és Indiát. A helyzet annyira kritikus, hogy több alkalommal is halálos összetűzések történtek.

Rovarokból szerzünk be majd fehérjét 

Nyugi, nem kell rágcsálnunk a rovarokat, porrá zúzzák őket a kedvünkért. Ebből készülnek fehérjedús készítmények, étrendkiegészítők. A természeti környezet is jól jár így, hiszen az állatok takarmányozásához szükséges szója termesztése rendkívül erőforrásigényes és környezetszennyező.

Trumpék megújulók energiákat pénzelnek külfüldön 

Trump igyekszik csökkenteni a klímaváltozásról szóló kutatások állami költségvetését, ám eközben a kormány illetékes befektetési intézménye megduplázta befektetéseit a külföldi szolárkapacitásokban. Csakhogy ez Obama egyik jogszabályának köszönhető.

Óriásbankká nőhet a digitális pénztárca 

Az indiai Paytm Payments Bank személyében a világ legnagyobb digitális bankja jöhet létre, mintegy 500 millió számlával, teljes körű pénzügyi szolgáltatásokkal, legalábbis az alapítók víziója szerint.

A fejlődő országok növelik kétszeresére a világgazdaságot 

A feltörekvő piacok fejlődése számos üzleti lehetőséget teremt azáltal, hogy ezek a gazdaságok új iparágakat hoznak létre, kapcsolatba kerülnek a világpiaccal és viszonylag fiatal lakosságuk egyre tehetősebbé válik. Ezekben az országokban egyre előnyösebb lesz vállalkozást indítani vagy letelepedni, ami vonzó a befektetések és a tehetséges munkavállalók számára - derül ki a PwC elemzéséből.

Környezetkímélőbbek lesznek a hűtők 

A hűtőszekrények kompresszoraiban és a légkondicionáló berendezésekben lévő HFC-k, azaz hidro-fluor-szénhidrogének kibocsátásának további csökkentését határozta el több mint 100 ország egy globális egyezményben. Nemcsak az otthoni frigókról van szó, hanem az épületek és gyárak nagy hűtőrendszereiről is.

Percre pontos lesz az időjárásjelentés 

A mobileszközök korában testhez és helyhez szabott időjárás jelentést és előrejelzést szeretnénk kapni. Ma már azt is megtudhatjuk, hány percen belül zendítenek rá az esőfelhők és mikor marad abba a csapadék. Amerikában appot fejlesztettek erre,

Tízből nyolc város levegője veszélyes 

Ugrásszerűen nő a városok légszennyezettségi szintje, de a lakott területeken sokszor még a talajvíz is olyan szennyezett, hogy még az érintése is veszélyes.

Ketyegő bomba: turbózott állattenyésztés és hatástalan antibiotikumok 

Globális egészségügyi válság előtt áll az emberiség és az élelmiszeripar egyaránt, figyelmeztetett a New York Times hasábjain Maryn McKenna újságíró. Új „szuperbaktériumok” ölik sorra India újszülöttjeit, melyek ellen hatástalanok az antibiotikumok.

Egy fenntarthatóbb világ hősei 

Hogyan ábrázoljuk a médiában azokat a példamutató figurákat, akik egy fenntarthatóbb világ létrejöttéért küzdenek? Semmiképpen sem ajnározással. Ebbe az egyébként tanulságos hibába esik a The Starfish Throwers című film. A minneapolisi Jesse Roesler alkotását a Thessaloniki Dokumentumfilm Fesztiválon láttuk.

Aranyár a monszuneső vonzásában 

Évről évre ismétlődő lemez az árupiaci elemzőknél, hogy az arany iránti globális kereslet tavaly több mint negyedéről gondoskodó Indiától vajon milyen impulzusok várhatóak idén az év második felében a nemesfémek piacán. A jelek egyelőre nem túl bíztatóak.

Észak felé tart a válság 

A cégek számára egyre nehezebbé váló környezetben a Coface hat ország kockázati besorolásán rontott, beleértve Spanyolországot, Olaszországot, Csehországot, Ciprust és Indiát, illetve javított négy ország besorolásán, köztük Szlovákián. Magyarországot ugyan közvetlenül most nem érintette a minősítés változtatása, de exportőr cégein keresztül közvetetten igen. Ugyanis top-exportpiacaink közül három ország - a szlovák, az olasz és a cseh - besorolása változott.

Haditechnikával mentek a magyar cégek Indiába 

Megnyitotta kapuit Indiában a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő, március 29. és április 1. között zajló Defexpo védelmi ipari kiállítás. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által szervezett nemzeti standot meglátogatta India védelmi minisztere, A. K. Antony is.

India: ugrásra készen 

A fogyasztók számával is szinte egyenlő az 1,2 milliárd fős lakosság, Indiában - ahol az emberek 60 százaléka 25 év alatti - mind erőteljesebb a középosztályosodás is. A kontinensnyi országról Ázsia Európa felé tart címmel rendeztek konferenciát.

India saját iPad-et készített 

Úgy néz ki mint egy iPad de csak egy tizennegyedébe kerül - Indiában bemutatták annak az iskolások számára kifejlesztett tábla-számítógépnek a prototípusát, amely mindössze 27 euró körüli összegbe kerül majd.

Íme, a dinamikus négyes! 

Miközben vannak, akik szerint Oroszország kilóg a BRIC országok sorából, a betűkkel jelölt négy állam - az említetten kívül még Brazília, India és Kína - komoly együttműködési megállapodásokat hoz tető alá.

A globalizáció átka: 200 000 farmer lett öngyilkos 

Nincstelen, pontosabban eladósodott földművesek ezrei menekülnek az öngyilkosságba Indiában. Becslések szerint az elmúlt 13 évben anyagi problémák miatt 200 000 paraszt vetett véget önkezével az életének. A jelenség tehát nem új keletű, az öngyilkossági ráta azonban nem mutat csökkenést. Aktivisták a globalizációt és az ország agrárpolitikáját hibáztatják, amely együttesen adósságlavinát zúdít a parasztok nyakába.

India is magához tér 

Gyorsult az indiai gazdaság növekedése az idei második negyedévben. A bővülés 2007 óta először váltott nagyobb ütemre a világgazdasági válságból való kilábalás éllovasai közé számító országban.

India és Kína lehet a turizmus megmentője? 

A 2008 második félévében eszkalálódó globális pénzügyi válság a turizmust sem hagyja érintetlenül: a szektor bő egy évtizede tartó dinamikus fejlődése megtorpanni látszik, vélekedett Taleb Rifai, az ENSZ turisztikai szervezete, a WTO (World Tourism Organization) főtitkár-helyettese a Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi turisztikai konferenciáján. Ugyanakkor bizonyos tendenciák optimizmusra adnak okot.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Ezzel spórolhat online filmes előfizetésein

Ezzel spórolhat online filmes előfizetésein 

A Pénzcentrum megmutatta, hogy miként takaríthatjuk meg streaming-előfizetéseink költségeinek jelentős részét.
Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után?

Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után? 

Szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenlegi állampapírhozamok sem éppen alacsonyak.

Pénzszerzés

Most indul a kazáncsere program, érdemes igyekezni

Most indul a kazáncsere program, érdemes igyekezni 

A JóSzaki a rendszerében regisztrált 224 kazánszereléssel foglalkozó szakembert kérdezett meg arról, hogy mit gondolnak a most megjelenő energiahatékonysági támogatásról. A szakik zöme szerint a támogatási felhívásban meghatározott keretösszegek elegendők egy kazáncseréhez, a legtöbben még egy hónapon belül el tudnának végezni egy teljes kazáncserét. A szakik 34 százaléka szerint a gyártók már emelik az árakat, és sokuknál már nagy a lakossági érdeklődés.

Klímablog

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll 

Idén februárban a saját célra termelő erőművekkel együtt 6000 megawatt fölé nőtt az összes napelemes beépített teljesítmény.

Társadalom

A TISZA párt igen, a KDNP repül

A TISZA párt igen, a KDNP repül 

Manfred Weber: támogatom a Tisza Párt csatlakozási kérelmét az EPP családjához.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo