Lekötözték a kórházban, miután eutanáziát kért

Karsai Dániel gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogász ügye követ dobott a magyar közbeszéd állóvízébe. Valószínűleg nagyon kevesen tudják, hogy ebben a témában középkori állapotok uralkodnak a magyar egészségügyben. Isten ne adja, hogy valaki sokáig gyógyíthatatlan beteg legyen. Kínok-kínja vár rá.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Nem közkeletű ismeret, hogy a magyar törvények szerint a passzív eutanázia törvénybe iktatott joga a magyar állampolgároknak. A végrehajtásba azonban valahol tudatosan, vagy figyelmetlenségből, de hiba csúszhatott, ugyanis a kórházi protokollok nem tartalmazzák ezt a lehetőséget.

Egy megtörtént eset

A páciensnek gyermekkorában TBC-je volt, aminek következtében el kellett távolítani az egyik tüdejét. A tüdő páros és lebenyes szerv. Az embernél a bal tüdő két lebenyből, a jobb pedig három lebenyből (lobus pulmonis) áll. A műtét után az orvosok öt évet adtak a fiatalembernek, aki a jóslat ellenére sok évtizeden keresztül élt még. Szellemi képességeinek köszönhetően kiváló mérnök lett belőle, szimultán tudott sakkozni egy tucat emberrel. A fél tüdő azonban egyszer csak megadta magát. Kórházba került, ahol vastüdőbe rakták. Okos, művelt ember lévén leírta, hogy eutanáziát kér, vagyis kapcsolják le a vastüdőről. Beszélni a vastüdő csöveitől már nem tudott. Közölték vele, hogy nem lehet. Ekkor akkurátusan el kezdte kihúzgálni magából a csöveket. Erre reagálva a nővérek bőrszíjjakkal az ágyhoz kötötték kezeit, lábait. Szörnyű volt az egész procedúra. A vastüdő csövei egy idő után életveszélyes gyulladásokat okoztak a szervezetben. Ekkor a kezelőorvos félrehívta egy sötét sarokba a rokonokat és arra kérte őket, hogy tartsák titokban, amit elmond. A kórházi protokoll szerint neki ebben a helyzetben gégemetszést kellene végrehajtania, hogy meghosszabbítsa a beteg életét, de nem akarja megtenni, ha egyetértenek vele a hozzátartozók. A férfi lánya hosszas sírdogálás után bólintott, az orvos pedig még egyszer arra kérte a rokonokat, hogy senkinek ne szóljanak, mert akkor neki lesz baja. A hozzátartozók megköszönték az orvos emberségét.

Véleményvezér

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo