hirdetés

Kukabűz a magyar politikában

Drága politikusaink a problémák megoldása helyett egymásra mutogatnak. Nincs ennél nemzetibb tevékenység. A kérdés már csak az, hogy kik kapnak előbb béremelést a kukások vagy a tanárok, avagy mi kevésbé fontos a büdös, vagy a butaság?

hirdetés

Budapest egyes utcáin immár két napja bűzlenek az el nem vitt kukák, a diákok és tanárok pedig tüntetnek. Mondhatjuk a társadalom alsó és felső szegmensében is kitört az elégedetlenség.

Se jó fizetés, se megbecsülés (Fotó: MTI/Illyés Tibor)Se jó fizetés, se megbecsülés (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A botránysorozat elindítója az ifjú Horger Antalné, mai nevén Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője, aki hatalmas észről tanúságot téve, úgy küldött kirúgó leveleket szét, hogy az érintettek tanítás közben kapták meg. A hölgy természetesen azóta sem állt nyilvánosság elé. A tanárok bűne az volt, hogy polgári engedetlenségben vettek részt. A kirúgott tanárok óráit azóta sem vette át senki, így vélhetőleg igaza van a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatójának, amikor azt mondja,

a Belső-Pesti Tankerületi Központ súlyosan megsértette a diákjaik tanuláshoz való jogát azzal, hogy azonnali hatállyal elbocsátották az iskola öt tanárát.

A másik lázadás kedden a kukásoknál tört ki, akik keveslik fizetésüket, ezért váratlanul vadsztrájkba kezdtek. A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió ennek kapcsán közölte, hogy a fővárosiak által befizetett hulladékgazdálkodási díjak nem jutnak el maradéktalanul a Társasághoz. A Budapesti Közművek többször jelezte a munkavállalók felé, hogy az állami NHKV Zrt. (Kukaholding) az elmúlt három évben a korábbi évekhez képest mintegy 3-5 milliárd forinttal kevesebb forrást juttatott az FKF tevékenység finanszírozására.

hirdetés

Véleményvezér

Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo