hirdetés (x) cikkei


hirdetés (x) cikkei

A hazai ipar lehet a nyertese az ellátási láncok átalakulásának

A hazai ipar lehet a nyertese az ellátási láncok átalakulásának 

Két esetben megindult a gyártás átszervezése Kínából Magyarországra– mondta el Konkoly-Thege Máté. A ThegePlastic Kft. ügyvezetője hozzátette, hogy a kormányzati lépések is egyre inkább a hazai ipari szereplők helyzetbe hozását segítik. A fentiek hatására akörnyezetterhelés is komolyan visszaeshet, illetve a körkörös gazdasághoz köthető beruházások is lendületet kaphatnak – emelte ki.

Megváltás 2.0: motivált munkatársak, jólszervezett csapat, növekvő pénzügyi eredmény 

Vannak nehéz kérdések az életben. Például: ha egy tyúk egy nap alatt egy tojást tojik, akkor hány tyúk, hány nap alatt, hány tojást tojik? Másként megfogalmazva: mindenki csinálja a dolgát a cégben? Egy feladatot sem felejtünk el?

Vitatkozzon a világ egyik legnagyobb gondolkodójával! 

A társadalmi feszültségek, a gazdasági válság és a klímaváltozás fenyegető veszélye kétségbeejtő, de egyben esélyt ad életvitelünk gyökeres megváltoztatására is - vallja könyveiben és előadásaiban László Ervin. Sokan vitatják nézeteit, mások világmegváltónak tartják, egyben azonban mindenki egyetért, megkerülhetetlenek a gondolatai.
A vállalkozásoknak is nagy üzlet lehet a deviza

A vállalkozásoknak is nagy üzlet lehet a deviza 

A kis- és középvállalatok számára komoly lehetőségek rejlenek az online devizapiaci és a CFD-kereskedelemben. Ahhoz azonban, hogy ezeket ki tudják aknázni, meg kell ismerniük a profitszerzési lehetőségeket, az elérhető termékeket, a különböző platformok működését, valamint pontosan ismerniük kell az ezekkel járó kockázatokat, azok felmérésének és kezelésének lehetőségeit.
Szabadság az ELO-val

Szabadság az ELO-val 

A tudás halatom - mondta Sir Francis Bacon. Ma ezt ki kell egészítenünk azzal, hogy a tudás egy fontos eszköz a fejlesztési versenyben. Fejlődni pedig elsősorban a rendelkezésre álló ismeretek új módon való összekapcsolásával lehet. A gyors hozzáférés és az átláthatóság lényeges szempontok. Éppen ezért a modern vállalati tartalomkezelés (elterjedt rövidítéssel: ECM) legfontosabb feladata, hogy úgy teremtsen kapcsolatot a meglévő alkalmazások között, hogy összefűzi az információkat a legkülönfélébb forrásokból. Átjárhatóvá téve, rendszerré szervezve azokat.

Új szereplő a kedvezmény kártyák piacán 

Ezentúl szinte mindent kedvezményesen vehetünk. Legalábbis, ha élünk a kínálkozó lehetőségekkel. Az elszaladó árak lassan mindenkit arra sarkallnak, hogy megfogja a pénzt és keresse az akciós árukat, amelyek korántsem biztos, hogy megfelelnek az elvárásainknak.

Nyelvtudás nélkül nem megy? 

A hosszú távú üzleti siker egyik alapja és feltétele, hogy munkatársai minél biztosabb nyelvtudással rendelkezzenek. Így érthető, hogy manapság a nyelvi képzés kiemelt helyet foglal el a cégek évi képzési tervében.

Történelmi város, 21. századi kényelem 

Gyula város jelképével, a 15. században épült, ma már Közép-Európa egyetlen síkvidéki téglavárával szemben és a Várkertben található Békés megye legnagyobb kapacitású, 2011-ben felújított szállodája.

Versenyképes tudás, megbecsült diploma  

Az üzletet érezni és érteni kell. Hatékonyságra, eredményességre törekvő világunkban a gazdálkodási szemlélet - legyen szó akár saját családi költségvetésünkről vagy egy intézmény, cég gazdálkodásáról - alapvető fontosságúvá vált.

Fontos küldetés 

Ma még számos vita folyik arról, hogy milyen is a fenntartható város, amely nem pusztán fenntartható építészetről szól, hanem élhető helyszínekről, s ami a bolygónk és az azon élők számára egyaránt jó megoldást jelent. Egy építőipari vállalat közvetlenül és közvetetten is képes jó irányba terelni a folyamatokat, ahogyan ezt a Holcim működése is bizonyítja.

Alközpont adómentesen! 

A hazai távközlési piac legnagyobb szereplői - elsősorban a nagy mobilcégek - már a perc alapú távközlési adóról szóló parlamenti szavazás előtt közölték: megtették a szükséges intézkedéseket.

Így spórolhatja meg költségeinek 20 százalékát! 

A kis- és középvállalkozások számára manapság az egyik legnehezebb feladat egyszerre megfelelni az IT rendszerek és az üzleti élet összetett kihívásainak.

Petykó: Fel kell gyorsítani az uniós források kifizetését 

Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke a kedvezményezettek aktivitását sürgeti, ugyanis már a 700 milliárd forintot is meghaladja a projektek késlekedése.

A nyár csillagai 

Amikor a napsütés és a víz nyújtotta örömök mellett személyre szabott gondoskodásra és valódi vendégszeretetre vágyunk, akkor nem érdemes csak külföldi úti célok között válogatni. A négycsillagos NaturMed Hotel Carbona Hévízen és a sárvári, ötcsillagos Spirit Hotel Thermal Spa ideális helyszín akár családdal, akár kettesben nyaralunk.  Itt az aktív és passzív nyaralók éppúgy jól érezhetik magukat, mint azok, akik számára az egészségtudatos életmód a pihenéssel töltött idő alatt is fontos szerepet játszik.

Hogyan lesz jobb a világ? 

A 2012. június 7-én megrendezésre kerülő IV. Magyarországi Klímacsúcs célja, hogy az előző évek konferenciái által kialakított párbeszédet a tudományos, gazdasági és döntéshozó előadók között tovább mélyítse és konkrét hazai, valamint nemzetközi legjobb tapasztalatok bemutatásával keresse a választ arra a kérdése: Hogyan lesz jobb a világ? Az idei konferencián hagyományteremtő jelleggel egy életműdíj átadásra is sor kerül!

ŠKODA modellek kedvező operatív lízing finanszírozással 

A 2012. január 1-jével megváltozott törvényi szabályozás hatására több vállalkozó és gazdasági vezető is megfontolta, hogy új alapokra helyezi cége jármű finanszírozását. A kis- és középvállalkozások jellemzően saját tulajdonú flottát üzemeltetnek, de a kedvező változásoknak köszönhetően számukra is kedvezőbb lehet, ha valamilyen finanszírozási formát választanak a járműpark üzemeltetésére. A ŠKODA most a Porsche Lízinggel együttműködve olyan kedvező és áttekinthető operatív lízing (tartós bérlet) konstrukciót kínál, amely kedvező alternatíva lehet bármely vállalkozás számára. Ezzel a kiszámítható finanszírozási eszközzel csökkenthető az autóparküzemeltetés kockázata és jelentős költséget is megtakaríthat. (2011-hez képest, 2012-ben több, mint 20%-ot)

Egyszerű rögzítés, sokféle felhasználás 

A digitális dokumentumkezelés révén hatékonyabbá vált a munka, csökkent a tárolás és az adminisztráció jelentette teher a negyvenhat tagországot kiszolgáló, budapesti székelyű szervezetben, az IOTA-ban.

Pörgesse fel üzletét! 

A lakossági felhasználót is bosszantja, ha leáll a net, a cégeknél azonban, mivel munkaeszközről van szó, ez közvetlen anyagi veszteséget jelent. A megbízható működés és nagy átviteli sebesség mellett a kapcsolódó szolgáltatások magas szintjét igénylik tehát az üzleti felhasználásra készült internetcsomagokban.

Összkép mozaikokból 

A képlet egyszerű: minél szélesebb körű és naprakészebb információk birtokában vagyunk egy leendő vagy tradicionális partner tekintetében, annál optimálisabb üzleti döntést hozhatunk. Ha megfelelően mérlegeljük a kockázatokat, elkerülhetjük a nem fizető ügyfeleket. A céginformációs piac egyik meghatározó szereplője, az OPTEN Kft. küldetése, hogy felkeltse a körbetartozás megelőzésének igényét a magyar vállalkozói kultúrában.

Fizetni fog! 

A Best Capital filozófiája szerint minden számlatartozás behajtható, és a partnerünket sem veszítjük el, ha a megfelelo kommunikációs technikát alkalmazzuk. A tanácsadó cég csoportos vagy egyéni tréningjein ezt a tudást szerezhetik meg az érdeklodo cégek. 

Speciálisan kkv-knak 

A CIG Pannónia Biztosító kis- és középvállalatokat célzó biztosítási csomagja mindenre kiterjedő, a speciális igényeket figyelembe vevő szolgáltatást kínál. A piac hazai szereplői a mai napig inkább alulbiztosítottak, de a társaság szakemberei szerint az új konstrukciók javíthatnak ezen a helyzeten.

A biztonság garanciája 

A kis- és középvállalatok igényeire szabott, számtalan mutatóra kiterjedő céginformációs szolgáltatást kínál a Bisnode Magyarország Kft. A PartnerControl.hu a felelős vállalatvezetés, a biztonságos gazdálkodás nélkülözhetetlen eszköze, amelyet egyre több cég vesz igénybe.

„A bizalom az üzlet motorja” 

A mai erősen szabályozott üzleti világban is fontos szerepe van a bizalomnak Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője szerint. Mint mondja, tulajdonképpen maga a szerződés is papírba foglalt bizalom. Ha pedig valaki bizalmat ad, azt általában meghálálják.

Tarolnak az egészségpénztárak 

Az év első három hónapjának eredménye alapján úgy tűnik, hogy az egészségpénztárak iránt megnőtt az érdeklődés. A cafeteriarendszer gyors átalakítása számtalan bizonytalanságot hozott a munkavállalók és a munkáltatók oldalán egyaránt, és a nyugdíjpénztárak terén zajló változások is az önkéntes szektor egészségpénztári ágát helyezik előtérbe. Ebben a helyzetben az azonnal költhető megtakarítások és juttatások közül a szinte változatlan feltételek mellett felhasználható egészségpénztári befizetés került ki győztesen.

Ne féljünk a váltástól! 

Ma a kkv-k többsége minden forintot jól megnéz, mielőtt kiadná valamire, a többség azonban még csak nem is tud a villamosenergia-kereskedőváltás lehetőségéről, pedig minden, számukra fontos területen - az ártól a számlázáson és a kapcsolattartás minőségén át a számla érthetőségéig létezhet a jelenleginél kedvezőbb ajánlat - hangsúlyozza Jakócs Krisztián, az MVM Partner termékmenedzsere.

Céges weboldal 3 lépésben, olcsón 

A hazai honlapfejleszto.hu rendszeren keresztül egyszerűen, olcsón, pár nap alatt professzionális weboldalhoz juthatnak a magyarországi kis- és középvállalatok.

5 indok, amiért ne váltson felhőre! 

Új, nem is értjük mi az a felhő, meg egyébként is: itt a jól bevált papír-alapú nyilvántartás. Meg nyolc éve vettünk már valami gépet, az miért nem jó?

5 indok, amiért most érdemes felhőre váltani 

Valljuk be: a legtöbbünknek piszkálja a fantáziáját a felhő. Nem csak, mert jól hangzik, hanem azért, mert egyszerűen szeretnénk azzal, és csak azzal foglalkozni, amihez értünk. Nem pedig informatikai mozaikszavak garmadája alapján hozni céges informatikai döntéseket.

Adatlopás a cégnél: ki tehet róla? 

Az adatlopás szó hallatán a legtöbbeknek az internetes hackerek jutnak az eszükbe. Pedig az adatlopások többsége cégeken belül történik.    

Szerver? Milyen szerver? Felhő! 

A felhőszolgáltatásoknak csak akkor van értelme, ha a távoli szerverpark - valahol nagyon messze, ahol a virtuális cégünk is lakozik - a lehető legnagyobb biztonságban van. Jó hírünk van, ezt a szolgáltatók is tudják.

Önnek a fájlhoz nincs hozzáférése 

A felhő-alapú szolgáltatásokkal minden eddiginél egyszerűbben és jobban kezelhetők a felhasználói jogosultságok.          

A cégünk a felhőbe költözött 

Minden céges adat innentől a felhőben, ezáltal biztonságban van, ezáltal mindig, minden jogosult számára hozzáférhető.                              

5 dolog, ami miatt biztonságosabb a felhő, mint a helyi szolgáltatások 

Nézzük meg pontról pontra azt, hogy mik azok a konkrétumok, amik miatt biztonságosabb a felhő, mint a helyi megoldások.           

Elküldtem emailen. A metrón vagyok, most olvasom 

Központi email, naptár, webszerver, vállalatirányítási rendszer egy helyen. Ez a felhő.                        

5 dolog, amit a rendszergazdának tudnia kell a felhőről 

A rendszergazda szerepe nem vész el, csak átalakul. Öt dolog, amit mindenképp tudni kell a felhőbe való költözés előtt.             

Kinőttük a szervert. Vagy mégsem? 

A skálázhatóság csak az egyik felhőszolgáltatáshoz kapcsolódó termékelőny.                   

Egy napom a felhőben 2 

Persze mikor legyen rosszul az óvodában a gyerek, ha nem ezen a csodálatos hétfő délutánon, ugrás a kocsiba, irány az óvoda.             

Egy napom a felhőben 1 

Reggel fél 7 van, kelés. Még nem érzem az erőt magamban, hogy ránézzek a mobilomra, és ellenőrizzem a tegnap délután 6 után jött emaileket. De megtehetném.

5 tipp a régi szerver nyugdíjas éveinek hasznosítására 

Ha már felhőszolgáltatásokra váltottunk és száműztük a helyi szervert, illetve az azon futó elavult alkalmazásokat, akkor íme öt variáció arra, hogy miként tudjuk hasznosítani a régi vasat az irodában.

Marika néni, hol a szerződés? Hát a felhőben! 

A felhő-alapú dokumentumkezelés átalakítja azt a napi rutint, mellyel sokszor órák telnek el egy-egy mappa, illetve szerződés megkeresésével.                 

A felhő a 21. század kockásfüzete 

A kockásfüzet-penetráció erősen hanyatlóban van, mellyel párhuzamosan a felhő-alapú szolgáltatások egyre népszerűbbek. Nem véletlenül.           

Kiszámoltuk forintra mennyit spórolhat a felhővel 

Kiszámoltuk azt, hogy mennyibe kerül ma egy hazai kis- vagy középvállalatnak a saját it-infrastruktúra beüzemelése és fenntartása. Döbbenetes a különbség a felhő-alapú szolgáltatások díja között.

Áfavisszaigénylés személygépjárművek esetén! Százezreket spórolhat a Peugeot-nál! 

A 2012 január 1-jétől érvényes új szabályozással a cégek jól járhatnak, hiszen a módosítás az idei évtől lehetővé teszi a vállalkozások számára az ÁFA visszaigénylését személygépjárművek vásárlása, vagy lízingelése esetén.

Üzleti energiaszolgáltatás az ügyfelek szemével 

A Magyar Telekom a hagyományos telekommunikáción túlmutató üzleti területeken is élen jár releváns megoldások kifejlesztésében. Ezt bizonyítja, hogy immár lassan két éve országos kiterjesztésben elérhető kedvezményes energiaszolgáltatása az üzleti szegmens részére.

Üzleti energiaszolgáltatás az ügyfelek szemével 

A Magyar Telekom a hagyományos telekommunikáción túlmutató üzleti területeken is élen jár releváns megoldások kifejlesztésében. Ezt bizonyítja, hogy immár lassan két éve országos kiterjesztésben elérhető kedvezményes energiaszolgáltatása az üzleti szegmens részére.

Csak internet legyen – felhőszolgáltatások a mindennapokban 

A mindig, mindenhonnan elérhető céges felhőszolgáltatásokhoz mindössze egy laptop, egy mobiltelefon és internet szükséges.        

"Uram, a szerver tönkrement" 

"Mert ez a szerver nagyon jó, a következő 5 évben nem kell vennünk újat, csak ezt, most, utoljára, uram."              

Mikor cseréljük le a céges számítógépet? 

Nem igazán van olyan döntéstámogató rendszer, mely alapján a „lassú a gép" és hasonló panaszok alapján egzakt információkkal alátámasztható a géppark csere indokoltsága.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo