hirdetés

Szempontok megváltozott munkaképességű dolgozók felvételéhez

Számos támogatás kapcsolódik a megváltozott munkaképességű dolgozók alkalmazásához. Ahhoz azonban, hogy valóban hatékony és mindkét fél számára megfelelő legyen a közös munka, fontos a megfelelő toborzás ezen a területen is. A Piac&Profit szakértője segít!

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Kép:sxc

A kiválasztás folyamata során mindig meghatározott céllal és módszerrel próbáljuk feltárni az alkalmasságot egy munkakörhöz. A cél legtöbbször a kompetencia feltérképezése (egyéni készségek, szakmai tudás, beilleszkedés, szocializáció). Ez megváltozott munkaképességű munkavállalóknál sincs másképp. A gyakorlat azonban gyakran nem ezt mutatja. A két legfőbb szempont, hogy mivel mérjünk, és mit mérjünk.

Mit mérjünk ha megváltozott munkaképességű munkavállalót szeretnénk felvenni?

A megváltozott képesség miatt először pontosítanunk kell, hogy milyen képességek sérültek vagy csökkentek. De nem azokat kell mérnünk! Mindig a meglévő funkciókat, képességekre kell koncentrálnunk. Miért?

A képességcsökkenés eredményeként már a felülvizsgálati papíron és/vagy a kezelőorvos ajánlásánál is fel szokták tüntetni, a nem ajánlott munkaköröket, szakmákat. A munkavállaló tehát eleve nem azokra az állásokra jelentkezik, ahol kizáró tényező lehet csökkent funkcionalitása. Ezt alap esetben egy megfelelően választott tanácsadó vagy munkaközvetítő esetleg HR asszisztens előszűri, így a kiválasztás folyamatának a legelején  kiderül.  Ez lehet az első szűrő. Általában tisztában vannak, hogy milyen területek és munkakörök jöhetnek szóba, ezért ritka eset, hogy a munkavállalók inkompetens állásra jelentkezzenek (sok korábbi közvetítőcég sajnos ezeket sokáig nem vette figyelembe emiatt lehetett néhány cégnek ilyen tapasztalata).

Mi a megváltozott munkaképesség?
A megváltozott munkaképesség jogi hátterével, típusaival és azzal, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozók mely területeken alkalmazhatóak, még mindig sok a félreértés. Szakértőnk szerint a legfontosabb, hogy ne dőljünk be az előítéleteteknek. Segít tisztázni az alapokat a témában.
A kiválasztási folyamatban általánosan vizsgálandó területek

Legtöbb esetben a csökkent terhelhetőség, a munkától való elszokás és távolmaradás, a feltételezett ingerszegény környezet miatt az alapvető kognitív funkciók elhanyagolása, és a gyakorlat elvesztése miatt mindenképpen vizsgálnunk kell a

figyelmet– koncentráció,összpontosítás, feladatba való bevonódás

emlékezetet – utasítások, feladatok megjegyzése, követése

téri képességeket  - látás, orientáció, téri konstruktivitás

motivációt – kitartás (végigcsinálja a feladatot, feladja, vagy kritizálni kezd stb.)

feladatösszpontosítást– képes célzottan dolgozni, eredményorientált vagy feladat orientált – valahogy befejezi, nem érdekli az eredmény)

általános műveltséget – általános tájékozottság, alapvető társadalmi, gazdasági események követése – elszigeteltség stb.)

Strukturált interjú

A képességek felmérését interjúnak kell követnie, ahol, a gyakorlott tanácsadó célzottan a teszt eredményeivel összhangban, azokat vizsgálva beszélget a munkavállalóval. Itt a személyes benyomáson felül képet szerezhet a jelentkező személyiségéről, élethelyzetéről, kommunikációjáról viselkedéses jegyeiről. Ennek a végén már a konkrét állásról és azok feltételeiről beszélhetünk.

Érdemes csoportos interjút szervezni, a tapasztalatok szerint ez a munkavállalók számára is egyszerűbb, könnyebben oldódnak, mint egyéni stresszhelyzetben.

A fenti funkciók vizsgálata általánosan ajánlott. Ezenfelül az adott pozíció és munkaköri elvárások, szervezeti kultúrából adódó igényeknek a feltérképezése is szükséges, de ez nem része az általános alkalmassági vizsgálatnak. Az ehhez szükséges tesztek, feladatok elvégzéséhez mindenképpen kérjük szakember segítségét, mivel mind a kiértékeléséhez, az összkép kialakításához és a megfelelő pszichológiai vizsgálóeszközök kiválasztásához is pszichológusi munkapszichológusi kompetencia és tapasztalat szükséges!

Mivel mérjünk megváltozott munkaképességű munkavállalók kiválasztásánál?

Pszichológiai alkalmasságvizsgálatok

Itt minden esetben szükség van munkapszichológiai alkalmasságvizsgálatra (a fent említett képességek), ahol részletes és célzott mentális funkciókat vizsgálhatunk.

Interjú

Lényeges minden esetben interjút használnunk, mivel szűrőként működik. Sok esetben a sokévi munkától való távolmaradás vagy rossz tapasztalatok miatt különösen fontos megismernünk a  jelentkező személyiségét, kommunikációját, személyes motivációját

AC/DC

Nem igazán elterjedt, és nem is javasoljuk. Egy AC egy átlagos munkavállaló számára is sok esetben stresszhelyzetet jelent, és gyakorlott képességeket, készségeket jelent.

Földi Miklós Dániel ügyvezető, Hr tanácsadó, munka- és szervezetpszichológus fmd.hu

hirdetés

Véleményvezér

Ilyet még nem látott a világ

Ilyet még nem látott a világ 

Cseh vonaton első osztályon feleannyiért kétszer annyit kapsz, mint a magyar vonat másodosztályán. Ez igen.
Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo