Íme, ez védheti meg a magyar cégek adatvagyonát a kiberbűnözőktől

Az elmúlt évek digitális forradalmának köszönhetően az adatkezelés kritikus fontosságú kérdés lett minden vállalat működésében. Azonban nagyon kevés az a cég, ahol az információkat megfelelő és hatékony protokollok mentén kezelik, ami nemcsak az üzleti hatékonyságra van negatív hatással, de az adatvagyont is veszélyezteti. Az új NIS2 irányelv célja, hogy az egész EU-ban szabályozza és megerősítse az IT biztonságot, különös tekintettel a kritikus infrastruktúrákat üzemeltető szervezetekre. A legtöbb KKV számára jogilag még nem kötelező érvényű az új irányelvnek való megfelelés, azonban az üzleti érdekek a kisebb cégek számára is megkövetelik a NIS2 minősítést, ami a hosszú távú versenyképesség alapja lehet.

“Még mindig nagyon kevés KKV fordít megfelelő figyelmet az adatvagyon kezelésre, pedig sok esetben a digitális rendszerekben tárolt információ többet ér, mint a cég fizikai értéktárgyai. Az minden vállalkozás számára egyértelmű, hogy ellenőrzi a pénzügyi tranzakcióit, kimutatásokat készít és könyvelést vezet, nemcsak azért, mert jogi kötelezettsége van, hanem mert a saját érdeke is, hogy kövesse a pénzügyeit. A NIS2 irányelv alkalmazása egyelőre nem kötelező, de én mindenképpen azt ajánlom a cégeknek, hogy vezessék be mihamarabb, mert egy hatékony és logikus keretrendszert ad az informatikai működésnek, és a vezetők számára is átláthatóvá teszi a vállalat adatvagyonát.”  - javasolta Juhász Viktor az üzleti informatikai megoldásokkal foglalkozó iSolutions Kft ügyvezetője.

                Klasszis Kiberbiztonság Klub

"NIS2 újratöltve" IT-biztonság a gyakorlatban, hasznos tippek és trükkök. Részletek és jelentkezés itt >>>>

A NIS2 auditba nem érdemes szakember nélkül belevágni

A NIS2 megfelelés egyre több magyar vállalkozás számára válik szükségszerűvé, hiszen a nagyvállalatokkal való együttműködésnek ez ma már az egyik fontos feltétele. Így bár jogszabály még nem írja elő, de egyre több KKV vág bele az auditba, hogy versenyképes maradjon. Az audit elsőre talán ijesztőnek tűnhet a cégvezetők számára, de egy nagyon fontos lépés a versenyképesség megtartásához. Azonban, mint minden vizsga előtt, ez esetben is érdemes alaposan felkészülni és korszerűsíteni a vállalkozás IT működését. Ebben a felkészülésben egy tapasztalt IT szolgáltató nyújthatja a leghatékonyabb támogatást a cégeknek. Azt is fontos tudni, hogy egy cég megfelelő felkészítése egy hosszabb folyamat, hiszen nemcsak az infrastruktúrát kell korszerűsíteni, a teljes IT működést és dokumentációt kell az előírásoknak megfelelő módon szabványosítani. A siker érdekében tehát fontos, hogy a cégek megfelelő időt fordítsanak erre az átállásra, ami a szakember szerint ideális esetben 4-5 hónapot jelent.

Véleményvezér

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat 

Példátlan állami terrorcselekmény volt.
Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért

Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért 

Régen a lángos egy olcsó népi eledel volt, ma már egy másik kategória, ahogy sok egyéb élelmiszer is.
Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe

Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe 

Egy különleges közbeszerzés furcsaságai.
Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben

Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben  

2,2 milliárd forintból, EU-s támogatással épül egy tűzoltólaktanya. 
Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos

Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos  

i bölcsőde EU-s támogatással, 220 millióból épült Ürömön, leginkább egy villára hasonlít. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo