hirdetés

Németország hatalmas összegeket fordít az orosz energiafüggőség megszüntetésére

Megérkezett Németországba az első olyan hajó, amely képes a cseppfolyós gáz (LNG) földgázzá alakítására.

hirdetés

A Neptune nevű hajó szerda reggel érkezett meg a németországi Rügen sziget Mukland nevű kikötőjébe - jelentette be a Deutsche Regas német vállalat. Ez egy speciális hajó - hivatalos elnevezéssel úszó tároló és visszagázosító szerelvény (Floating Storage and Regasification Unit - FSRU) -, amelynek révén gáz-halmazállapotúvá alakítják és a szárazföldi vezetékrendszerbe táplálják az Északi-tengeren tartályhajókon érkező LNG-t.

Új világ közeleg (Fotó: Depositphotos)Új világ közeleg (Fotó: Depositphotos)

A szükséges előkészületek után a hajót Mecklenburg-Elő-Pomeránia Lubmin nevű ipari kikötőjébe szállítják, ahol úszó LNG-terminálként fog működni.

A 280 méteres Neptune nevű hajó a nagy-britanniai Walesből az Északi-tengeren keresztül, Dánia északi vizeit, a Balti-tengert érintve érkezett meg céljához.

A Deutsche Regas tájékoztatása szerint a lubmini terminál december 1-jére lesz üzemkész, még várnak az illetékes állami hivatal jóváhagyása.

Németország egyebek mellett hajóval szállított LNG-re támaszkodik az orosz vezetékes gáz kiváltására, és több terminált is épít ehhez az importhoz. Úszó terminálok állhatnak üzembe az alsó-szászországi Wilhelmshavenben és a schleswig-holsteini Brunsbüttelben is.

Ezt megelőzően, kedden adták át az első németországi tengeri kikötőt, ahol cseppfolyósított földgáz (LNG) fogadására alkalmas terminál működhet.

Wilhelmshafennél a németországi nagyberuházások átfutási idejéhez képest rendkívüli gyorsasággal, 194 nap alatt építettek ki a csatlakozó infrastruktúrával együtt egy különleges mólót, amelynél a következő lépésben kialakítanak egy úgynevezett úszó terminált.

hirdetés

Véleményvezér

Kielégül-e Kövér László?

Kielégül-e Kövér László?

Kövér László házelnök elvette Hadházy Ákos fizetésének nagy részét, mert a képviselő többször nem jelent meg az üléseken.
Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Az unortodox magyar gazdaságpolitika csodákat produkál. Mindig fordítva ülünk a lovon.
A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

Földrengéserejű változásokat hoz az Európai Unióban az orosz-ukrán háború. A legbefolyásosabb vezetők egyszerűsíteni és gyorsítani akaják a döntéshozatalt.
A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo