vállalkozói bankszámla

céges bankszámla, költségkímélés, vállalati bankszámla, vállalkozói bankszámla

Megszűnt a bankom! Hol nyissak céges bankszámlát?

piacesprofit.hu

Az elmúlt hónapokban váratlanul öt banknál is befagytak a betétek, melyek közül négy bank neve a Buda-Cash Brókerházzal összefüggésben merült fel, az ötödik pedig a Széchenyi Bank. A BankRáció.hu céges bankszámla kalkulátora segítségével megnéztük, hogy a vállalkozók hol kapják most a legkedvezőbb ajánlatokat.

Tovább olvasom »
céges bankszámla, vállalati bankszámla, vállalkozói bankszámla

Kevésbé kell a zsebünkbe nyúlni

piacesprofit.hu

Ilyenre is régen volt példa: csökkenni kezdtek az átutalások és a bankkártyás vásárlások díjai az előző év végén. A változások néhol jelentősebbek, néhol pedig jelképesek, de mindenképpen kevésbé kell a zsebükbe nyúlniuk a vállalkozásoknak. A díjcsökkentések mögött jogszabályváltozás, illetve a hazai átutalási rendszer állami tulajdonosának idén januártól érvényes díjcsökkentése állhat. A BankRáció.hu szakértői utánanéztek, hogy reagált a céges bankszámla piac a megváltozott díjakra.

Tovább olvasom »
banki költségek, bankszámla, céges bankszámla, takarékosság, vállalkozói bankszámla

Mit kapunk ma a banknál hagyott pénzünkért?

piacesprofit.hu

Az elmúlt évtizedben a bankok megtanultak a vállalkozói számlákon is ügyfelet csábítani magukhoz. A Bankráció szakértőinek segítségével megvizsgáltuk, hogy áll ez a piac, vajon milyen beépített, netán különleges szolgáltatásokat kapunk a bankoktól a vállalkozói számlavezetésért náluk hagyott pénzünkért cserébe.

Tovább olvasom »
banki költségek, bankszámla, céges bankszámla, költségcsökkentés, költségcsökkentési tippek, spórolási tippek, vállalati bankszámla, vállalkozói bankszámla

Szinte csak a járulékok miatt tart fenn vállalkozói bankszámlát? Ez a teendő!

piacesprofit.hu

Az utóbbi években jelentősen lecsökkentek a vállalkozói bankszámlák havidíjai, már-már barátságos díjazásúak is akadnak. A pénzügyi tranzakciós illeték persze a vállalkozói számlaszektort is átrendezte, de ha havonta súlyos ezrekre rúg a bankköltségünk, miközben szinte csak a kötelező járulékokat fizetjük az adóhivatalnak, akkor lehet, hogy bankszámlát kellene váltani. A Bankráció szakértője összehasonlította nekünk a most elérhető legjobb ajánlatokat.

Tovább olvasom »
céges bankszámla, költségkímélés, vállalkozói bankszámla

Érdemes fél szemmel figyelni a bankszámla költségeket

piacesprofit.hu

A Magyar Nemzeti Bank a márciusinál enyhébb bírsággal sújtotta a bankokat 2014. július 14-én, 72 millió forint értékben. Az MNB utalt arra, hogy az alacsonyabb bírságtételek oka, hogy a jogsértések kisebb intézményekhez köthetők, amelyek részben inkább vállalati bankolással foglalkoznak. Mindeközben több banknál is az egekbe szöktek egyes céges számlaköltségek. A Bankráció szakértőjének elemzése következik.

Tovább olvasom »
bankszámla, tranzakciós adó, vállalkozói bankszámla

A lényeg: minden drágul

Timár Gigi

Maximum néhány akciónak örülhetnek a kisebb vállalkozások, ha a banki díjakról van szó. A legtöbb bank emelte a díjait vagy szolgáltatásokat szüntetett meg, hogy csökkentse költségeit. A Piac&Profit szakértője elemzi a banki díjak változásait.

Tovább olvasom »
megszorító csomag, tranzakciós adó, vállalkozói bankszámla

Így menekülhetünk meg a tranzakciós adótól!

piacesprofit.hu

A kormány csodaszerként tekint a tranzakciós adóra, részben a banki utalások megadóztatásából szeretné helyrebillenteni a költségvetést. Mintegy 400 milliárdos bevételt vár az új adóból, ennek oroszlánrészét a vállalkozásoknak kellene befizetniük, miután a banki különadó meghosszabbítása után biztosra vehető, hogy az új közterhet tovább hárítják a pénzintézetek.

Tovább olvasom »
bank, banki átutalás, banki költségek, elektronikus átutalás, napközbeni átutalás, vállalkozói bankszámla

Hétfőtől indul az új rendszer

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Pár órán belül megérkezhetnek a címzettekhez az elektronikus utalások, és több adatot lehet majd közölni a rendszerben júliustól, ami lényegesen egyszerűsítheti a partnerek közötti kommunikációt. Jó azonban felkészülni az átállásra, indokolt lehet a bankhasználati szokások, a számlázási, számviteli folyamatok újragondolása is.

Tovább olvasom »
banki átutalás, banki költségek, bankszámla, elektronikus átutalás, napközbeni átutalás, pénzforgalom, vállalkozói bankszámla, vállalkozói számla, VIBER

Gyorsítanak a bankok – Már csak egy hónap van a felkészülésre

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Júliustól megszűnik a pénzek „hosszú vándorlása” a bankok között. A benyújtási időszakban útnak indított pénz pár órán belül megérkezik a címzetthez, ráadásul mindez akár megfelelően automatizált rendszer segítségével is lebonyolítható lesz, a korábbiaknál jóval több adatot lehet majd közölni ugyanis az európai szabályoknak megfelelő rendszerben. Költségnövekedéssel a legtöbb pénzintézetnél nem kell számolni, érdemes azonban mielőbb felkészülni a változásra, ellenkező esetben meglepetések érhetik a vállalkozásokat.

Tovább olvasom »