taxi vs. uber

jogi szabályozás, megosztás gazdasága, taxi vs. uber, uber, uniós szabályozás

Újra terítéken az Uber

piacesprofit.hu

Alig két hónappal azután, hogy Szpunar főtanácsnok indítványában megállapította, hogy az Uber elsősorban nem információs társadalommal összefüggő szolgáltatást nyújt, és így köteles betartani a tagállamok vonatkozó közlekedési szabályozásait, a cég ügye újra terítékre került az Európai Bíróság előtt.

Tovább olvasom »
bírságolás, taxi vs. uber, taxisrendelet

Nem kímélik a taxisokat

piacesprofit.hu

Célzott ellenőrzéseket hajtottak végre Budapest Főváros Kormányhivatala közlekedéshatósági szakemberei az engedély nélkül végzett személyszállító szolgáltatás kiszűrése érdekében. Az akció során összesen 2,5 millió forint közigazgatási bírságot szabott ki a kormányhivatal, és kettő személygépkocsi rendszámát vonta be.

Tovább olvasom »
taxi vs. uber, taxisrendelet

A taxisok sem ússzák meg az ellenőrzést

PP/MTI

Az Uber magyarországi kivonulásával nem szűnik meg a taxisok ellenőrzése, centralizálják, egységes rendszerbe foglalják a személy- és teherszállítás szakmai ellenőrzéseit – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára.

Tovább olvasom »
a megosztás gazdasága, taxi vs. uber

Kamara: csúsztat az Uber

PP/MTI

A BKIK szerint súlyosan csúsztat az Uber, amikor azt állítja, hogy sofőrjei rendelkeznek a szükséges engedélyekkel. Szerinte ugyanis az Uber tevékenysége taxiszolgáltatásnak minősül – erre pedig szigorú szabályok vonatkoznak.

Tovább olvasom »
a megosztás gazdasága, adózás, taxi vs. uber

Túltolják a biciklit a taxisok

piacesprofit.hu

Újabb taxis demonstráció lesz a mai napon a fővárosban, ezért sokfelé kell torlódásra, forgalomkorlátozásokra számítani. Ezek a tüntetések azonban csak a lakosságnak ártanak – hívta fel a figyelmet az egyik fuvarszervező cég. Közben az Uber 21. századi szabályozás kialakítását sürgeti.

Tovább olvasom »
jogi szabályozás, megosztás gazdasága, taxi vs. uber, uber

Uber: nem tarthatja a fővárost sakkban néhány taxis

piacesprofit.hu

Budapestet sakkban tartja néhány tucat taxis, akik be akarják tiltatni a piaci versenytársakat. Rövid távon sikeresnek tűnhet az akciójuk, hiszen a döntéshozók olyan törvénymódosítást terjesztettek a Parlament elé, amely megakasztaná a modernizációt, megakadályozná az Uber alkalmazás használatát. Azonban Ubert 150 ezren használják Magyarországon azért, mert minőségi és megbízható szolgáltatást hozott Budapestre – amit most el akarnak venni a magyaroktól – közölte a cég.

Tovább olvasom »
jogszabály módosítás, megosztás gazdasága, taxi vs. uber

Újra tüntetnek a taxisok

piacesprofit.hu

Ma délután újra demonstrálnak a taxisok a fővárosban: a személyszállító kisiparosok az Uber közösségi platform ellen tüntetnek. A tüntetések a jelek szerint hatással vannak a kormányra amely további szankciókkal büntetni az applikációt és a sofőröket.

Tovább olvasom »