lobbi

amerika, ártalmas, egészség, fehér ház, káros, kemikália, lobbi, rovarirtószer, trump, tudomány, usa, vegyipar

Trump a vegyipari lobbi szövetségese

Kriston László

Korábban a patkánykísérletek eredményein múlt a vegyszerek engedélyezése, Obama alatt kaptak nagyobb súlyt a kemikáliák emberi egészségre gyakorolt hatásáról szóló vizsgálatok. Ezeket szorítja most vissza Trump csapata. A vegyipari óriáscégek agresszíven lobbiztak ezért a változtatásért Washingtonban.

Tovább olvasom »
autóipar, eladás, lobbi, támogatás, töltés, villanyautók

Már megint az autós lobbi győzött

piacesprofit.hu

Az autóipar erősen befolyásolta a kormány döntését arról, hogy milyen alapon és mekkora összegekkel támogatja az elektromos autók elterjedését – állapította meg a német Szövetségi Számvevőszék. Nézete szerint ebből a pénzből inkább töltőállomásokat kellene építeni.

Tovább olvasom »
büntetés, ensz, környezetszennyezés, környezetterhelés, lobbi, ökológia, politika

Nemzetközi bűn lehet a környezetpusztítás

klímablog

A Föld ügyvédjének tartja magát Polly Higgins skót jogász, aki a népirtás, vagyis genocide mellé a környezetirtást, vagyis az ecocide-ot is fel szeretné vetetni az ENSZ által elismert nemzetközi bűncselekménykategóriák közé. A Higginsről szóló portréfilmet a Thessaloniki Dokumentumfilm Fesztiválon láttuk.

Tovább olvasom »
adóelkerülés, egyenlőtlenség, gazdag, leggazdagabb, lobbi, milliárdos, szegénység, vagyon

A bérből élők tovább szegényednek

piacesprofit.hu

1760 milliárd dollár az összvagyona a világ 62 leggazdagabb emberének. Az emberiség szegényebbik alsó fele, mintegy 3,5 milliárd fő együttesen rendelkezik ilyen mennyiségű pénzzel és vagyontárggyal. És továbbra is ez a 62 ember gazdagodik a legjobban.

Tovább olvasom »
lobbi, turizmus, vélemény

Lobbizni kell mindenekfelett

piacesprofit.hu

A turizmus-vendéglátás szakmai szervezeteinek meg kellene tudniuk fogalmazni azt a néhány, az egész ágazat szempontjából sorsdöntő kérést, követelést, amelyet közösen, a partikuláris érdekeket félretéve tudnának képviselni a mindenkori törvényhozás és kormányzat előtt. Ha nem tud idáig eljutni a szakma, akkor hosszú távon is csak szavakban lesz húzóágazat – így summázható a TMSZ által szervezett, második szakmai kerekasztal beszélgetés.

Tovább olvasom »
co2, eu, lobbi, magyarország, orbán

Nem ért egyet a brüsszeli lobbi és az Orbán-kormány

Kriston László

Májusban Magyarország vezető vállalatai közül is többen csatlakoztak a Károly walesi herceg által életre hívott, környezettudatos üzleti tömörüléshez, a brüsszeli székhelyű és ott lobbizó EU Corporate Leaders Group on Climate Change-hez (EU CLG). De míg az EU soros elnöki tisztjét betöltő Magyarország és az Orbán-kormány szívesen felkarolná az újabban zöldek által propagált 30 százalékos uniós kibocsátás-csökkentést, a vállalatok ellenzik ezt, és a korábban megállapított 20 százalékos mértéknél maradnának, derült ki a budapesti brit nagykövet, Greg Dorey rezidenciáján tartott sajtóbeszélgetésen.

Tovább olvasom »
Burson-Marsteller, eu, felmérés, lobbi

A magyar politikusok szerint a lobbi jó…

piac-profit.hu

A Burson-Marsteller, a világ egyik vezető nemzetközi kommunikációs tanácsadó cége a mai napon közzétette 15 európai ország és a brüsszeli politikai közösség részvételével készített, a politikai elit lobbizással kapcsolatos nézeteit vizsgáló felmérésének eredményeit. A felmérést ismertető tanulmány szerint az egyes európai országok között óriási különbségek mutatkoznak abban, hogy az adott államban működő pártok, illetve politikai vezetők miként tekintenek a lobbizásra, és miként fogadják el azt a kormányzati döntéshozás részeként.

Tovább olvasom »