koncentráció

figyelem, hatékony munkavégzés, hatékonyság, koncentráció, multitasking, munkavégzés, pszichológia

Nem tud koncentrálni? Ez segít!

piac-profit.hu

A cégek a legokosabb és legkreatívabb elméket keresik a kulcspozíciókba. De pont ők azok, akiknek nehezükre esik a koncentrálás. Mert olyan sziporkázó az agyuk, hogy állandóan új ötletek kavarognak a fejükben. Márpedig korunk munkavállalóit 3 percenként megzavarják a munkában.

Tovább olvasom »
hatékonyság, információs társadalom, koncentráció, okostelefon

Okosteló nélkül jobban megy a munka

piacprofit.hu

Egy friss kutatás eredményei szerint 26 százalékkal vagyunk hatékonyabbak az okostelefonjaink nélkül. Ugyanakkor, ha nincs nálunk a telefonunk, hajlamosak vagyunk szorongani. A megoldás az arany középút lehet, azaz az okostelefon nélküli munkaórák beiktatása.

Tovább olvasom »
email, hatékonyságnövelés, időgazdálkodás, kommunikáció, koncentráció, munkabírás, munkavégzés

A fél nap elmegy az e-mailekkel? Így nem fog

KlimaBlogger

Rászoktunk, hogy szinte percenként csekkoljuk az e-maileket, pedig a legtöbb munkakörben ez nem elengedhetetlenül fontos. A többséget csak kizökkenti a munkából a folyamatos feladat váltás. Mi a megoldás? Az “email hacking”. Ha a hekkelés a marketingben segít, miért ne működne az időgazdálkodásban?

Tovább olvasom »
hatékony munkavégzés, időgazdálkodás, koncentráció

Így teremtsünk időt a fontos feladatokra

Timár Gigi

Sok szó esik az időgazdálkodásról, de az még valójában kevés, ha a naptárunkban időt tudunk szakítani minden szükséges dologra. A kulcs az, hogy képesek legyünk arra a feladatra fókuszálni, amiben éppen benne vagyunk, így hatékonyan be tudjuk fejezni azt. Ez különösen, ha kreatív feladatokkal kéne haladnunk.

Tovább olvasom »
hatékony munkavégzés, koncentráció, munkaszervezés

Így edzze az agyát, hogy ne kalandozzon el!

piacesprofit.hu

Vállalkozóként rengeteg szálat kell egyszerre kézben tartania. Rettentő nehéz koncentráltnak maradni a munkavállalók, ügyfelek, e-mailek és telefonhívások vég nélküli áradata közepette. Ahhoz, hogy ki tudja zárni a zavaró hatásokat, meg kell tudnia, hol húzódnak az agya korlátai és keményen kell edzenie, hogy javuljon a koncentrálóképessége és hatékonysága.

Tovább olvasom »