ingyenesség

éhezés, hulladék, ingyenesség, kritika, pazarlás, társadalom

Élet pénz nélkül

piacesprofit.hu

Az ingyenélés (freeganism) hívei hátat fordítanak a pénz világának – ám éppen az általuk kritikusan szemlélt fogyasztói társadalom szemetéből szerzik a napi betevőt. Nem “csövesek”, ám a kukázás fontos részét képezi életformájuknak, az önfenntartásnak.

Tovább olvasom »
információs társadalom, ingyenesség, internet, it

Valóban ingyen, de…

Sebők Orsolya

Az internet terjedésével az ingyenes üzleti modellek logikája is átalakult. Létrejöttek a valóban ingyenes szolgáltatások, miután az online csatornán a disztribúció költsége nulla, vagy közelít ahhoz. Az információ és bármi más, ami online, ingyenes akar lenni. Nem látszólag, hanem tényleg.

Tovább olvasom »
gazdaság, ingyenesség, kkv, üzleti tippek

Száz százalék kedvezmény

Sebők Orsolya

Az ingyenesség mára kényszerítő erejű piaci tényezővé vált: kialakult egy új üzleti modell, amelyben egyes piacokon az ingyenességgel kell felvenni a harcot, ha nagyobb szeletet szeretnénk a tortából hasítani, vagy növelni akarjuk az ismertséget. Az ingyenesség egész szektorokból tünteti el a bevételt, ráadásul jóval nagyobb mértékben, mint amennyit egy-egy grátiszkoncepciójú cég vesz el a hagyományos üzletvitelű konkurenciától. A „semmi nincs ingyen” elvet azonban a 21. század sem írta felül, csak éppen a fizető és a nem fizető ügyfél térben és akár időben is messze kerülhet egymástól.

Tovább olvasom »