elkötelezett munkavállaló

elkötelezett munkavállaló, elkötelezettség, hr, hr tippek, motiváció, munkahelyi motiváció, PP konferencia

A UX design motivál, nem a pénz

Timár Gigi

Nem a pénz az elsődleges motiváció a munkában. Ez ahhoz kell, hogy egyáltalán dolgozzunk. Ha a munkáltató ennél nagyobb elkötelezettséget akar – és kemény számok mutatják, hogy akarnia kéne –, ennél sokkal többre van szükség.

Tovább olvasom »
elkötelezett munkavállaló, elkötelezettség, hr, hr tippek, humánerőforrás, kompetencia mérés, munkavállalói lojalitás

5 tuti HR tipp kisvállalkozóknak

piacesprofit.hu

A HR feladata a kis cégekben sem csak az alkalmazottak felvétele és elbocsátása, esetleg a képzések megszervezése lenne, a kisebb vállalatok is sokkal többet várhatnak tőle. Lássunk 5 szakértői HR tippet, ami biztosítja, hogy a csapatunk hűségesen, magas színvonalon dolgozzon, és fejlődjön a vállalat és kollégák iránti közös felelősség érzete.

Tovább olvasom »
cégvezetés, coaching, elkötelezett munkavállaló, hatékony cégvezetés, motiváció, munkahelyi hangulat, team coaching

Vegyük le a dobozt a fejünkről!

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Sok kkv vezető még mindig „úri huncutságként” tekint a coachingra, pedig a nagy cégeknél egyre többen látják, érdemes segítséget kérni, ha a vezető problémába ütközik. De tényleg csak akkor szükséges szakember segítsége, ha már gond van? Mennyire költséges szolgáltatás a coaching? Zádrovich Alíz business és life coach segít tiszta vizet önteni a pohárba.

Tovább olvasom »
díj, elkötelezett munkavállaló, legjobb munkahely, munkaerőhiány, munkáltatói márka, munkavállalói lojalitás, tehetséggondozás

Küzdenek a munkaerőért a legjobb cégek

piacesprofit.hu

2015-öt öt egyértelműen a munkaerőért folytatott küzdelem jellemzi a versenyszférában – derül ki az Aon Hewitt legjobb munkahelyeket vizsgáló idei kutatásából. A tehetséges munkavállalók pedig jellemzően csak a legjobb munkahelyeken szeretnek dolgozni. A legjobbak a munkáltatói márkaépítésre is figyelnek, az elkötelezett dolgozók pedig a cég sikerét is növelik.

Tovább olvasom »
béren kívüli juttatás, cafeteria, elkötelezett munkavállaló, jutalom, munkahelyi motiváció, munkáltatói márka, prémium

Év végén jutalmaznak bőkezűbben a cégek

piacesprofit.hu

Az év végi időszakban különösen fontos a munkavállalók elismerése, megbecsülése – állítják magyarországi kis- és középvállalkozások és nagyvállalatok vezetői. De milyen más alkalmakkor, milyen formában és mennyire tudatosan ismerik el a vállalatok a dolgozók munkáját napjainkban? A Sodexo 2015 novemberében végzett friss kutatása ezekre a kérdésekre ad válaszokat.

Tovább olvasom »
boldogság, elkötelezett munkavállaló, jó vezető, munkahelyi motiváció, visszajelzés

Ennyin múlik, hogy boldogabbak legyünk a munkahelyen

Timár Gigi

A boldogtalan munkavállaló nem hatékony munkavállaló, vagyis rengeteg elpocsékolt pénzt jelent. Tehát nem pusztán emberbaráti jóságból, hanem jól felfogott üzleti érdekből is érdemes a vezetőknek figyelmet fordítaniuk arra, hogy boldogabbá tegyék az alkalmazottakat. Itt van 5 egyszerű dolog, már holnap elkezdheti!

Tovább olvasom »
céges kommunikáció, elkötelezett munkavállaló, elkötelezettség, hatékony kommunikáció, krízis és túlélés, kríziskommunikáció, lojalitás, munkavállalói lojalitás

Akar róla beszélni? Belső kommunikáció krízis előtt, alatt és után

piacesprofit.hu

Egy szervezet munkavállalói a vállalati reputáció legfontosabb védelmezői, márkanagykövetei lehetnek. Ők azok, akik személyes jelenlétükkel, ügyfélkapcsolati munkájukkal, közösségi média használatukkal megjelenítik a szervezetet a külvilág, a közvélemény számára. Ahhoz, hogy egy krízis esetén valóban számíthassunk a dolgozók támogatására, érdemes már a baj bekövetkezése előtt néhány aranyszabályra figyelemmel lennünk.

Tovább olvasom »