bankkártyás fizetés

bank, bankkártyás fizetés, fizetési eszköz, fizetési szokások, pin

Mi történik valójában bankkártyás fizetéskor?

piacesprofit.hu

Kártya átad, PIN-kód beüt, a fizetés megtörtént. Kártya érint, a fizetés megtörtént. Kártyaszám bepötyög, azonosító kód megad, a fizetés megtörtént. De mi zajlik a háttérben? A Sberbank szakértői most bemutatják a bankkártyás fizetés technikai folyamatát, egyúttal néhány közkeletű tévedést is eloszlatnak.

Tovább olvasom »
árnyékgazdaság, bankkártyás fizetés, fizetési módok, készpénz, tranzakció

Hozzájárulhat a fogyasztó is az árnyékgazdaság visszaszorításához

piacesprofit.hu

A magyarok hatvan százaléka egyetért azzal, hogy az elektronikus fizetési megoldások növelésével és a készpénz visszaszorításával csökkenthető hazánkban az árnyékgazdaság – derült ki a Mastercard legfrissebb kutatásából, amely azt mérte fel, hogy a közép- és kelet-európai régió tíz országában hogyan gondolkodnak a fogyasztók a jelenségről. A vizsgált országok válaszadóinak több mint nyolcvan százaléka lépéseket vár a kormányoktól az árnyékgazdaság elleni küzdelemben, a fogyasztók ugyanakkor hajlandóak fizetési szokásaikon is változtatni, amikor felismerik, hogy ők is hozzájárulhatnak a visszaélések csökkentéséhez.

Tovább olvasom »
bankkártyás fizetés, bolt, élelmiszer-kereskedelem, gfk, kereskedelmi márka, vásárlási szokások

Egyre racionálisabbak a vásárlók

piacesprofit.hu

A GfK legfrissebb, 2016. éves trendeket elemző Kereskedelmi Analízisek tanulmánya szerint a kereskedelmi csatornák közül a diszkontok növelték piaci részesedésüket, ugyanakkor a nem szervezett kereskedelem – utcai árusok, illetve piac és az egyéb csatornák – kismértékben veszítettek 2015-höz képest. A racionálisabb vásárlói magatartás irányába ható korábbiakban tapasztalt trendek 2016-ban is jelen voltak: egyrészt tovább nőtt a sajátmárkás termékek súlya; másrészt pedig emelkedett a kártyás vásárlások aránya.

Tovább olvasom »
bankkártya elfogadás, bankkártyás fizetés, pos, POS-terminál

Ha olcsóbb és gyorsabb, lesz kártya

PP/MTI

Hasznosnak ítéli a napokban bejelentett, a bankkártya-elfogadást táogató vissza nem térítendő támogatást az IPOSZ elnöke. Versenyhátrányt jelent a kiskereskedőnek, ha nem fogad el bankkártyát fizetéskor, ezen változtathat a döntés.

Tovább olvasom »
adócsalás, bankkártya elfogadás, bankkártyás fizetés, online kassza, pénztárgépek online bekötése

Mindenhol lehessen végre bankkártyával fizetni

piacesprofit.hu

Úgy tűnik, van olyan téma, amiben egyetért a piac – egy része – és a kormány. A gazdaság további kifehérítése érdekében a kormánynak fokozatosan kötelezővé kell tennie a készpénzmentes fizetés lehetőségét a kereskedelemben és a szolgáltatásokban – javasolta egy pénztárgép-forgalmazó, Varga Mihály bejelentése szerint pedig ha nem is kötelezettségre, de támogatásra készül a kormány ez ügyben.

Tovább olvasom »
bankkártya, bankkártya elfogadás, bankkártyás fizetés, készpénz, készpénz nélküli fizetés, készpénzforgalom, POS-terminál

Most a készpénznek megy neki a kormány

piacprofit.hu

Már a kormány előtt van a bankkártyás elfogadó terminálok telepítését támogató javaslat – mondta a Heti Válasznak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A cél a készpénzforgalom csökkentése, cserébe olcsóbb lehet a dolog a kereskedőknek.

Tovább olvasom »
bankkártyás fizetés, jövedéki termékek, készpénz nélküli fizetés, készpénzhasználat, vendéglátás

Vége a készpénzes alkohol vásárlásnak

piacesprofit.hu

A vendéglátó ágazat kifehérítésére tett kormányzati intézkedések (standolástól az online pénztárgépig) következő állomásának tekinthető, hogy 2017. január 1-től a jövedéki termékekért az italnagykereskedőknél kizárólag bankkártyával vagy átutalással fizethetnek az éttermek. A vendégekre a szabály nem vonatkozik, továbbra is fizethetnek készpénzzel.

Tovább olvasom »
bankkártya, bankkártyás fizetés, elektronikus fizetés

Kezdünk rákapni az elektronikára

piacesprofit.hu

Tovább nőtt az elektronikus fizetési eszközök használata 2015. második negyedévében. A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adatai szerint nem csak a kártyás vásárlások terén figyelhető meg ugrásszerű növekedés, de az internetes bankkártyás fizetések száma is jelentősen emelkedett 2014-hez képest.

Tovább olvasom »
bankkártya-használat, bankkártyás fizetés, online kereskedelem, vasárnapi zárva tartás

A csütörtök lett az új bevásárlónap

piacesprofit.hu

Éppen feleannyit vásárolunk bankkártyánkkal vasárnap, mint a kötelező zárva tartás előtt tettük, derül ki a MasterCard legfrissebb adataiból. A kártyatársaság kimutatása szerint vásárlási szokásaink a hét többi napján is megváltoztak. Az eddigi adatok alapján elmondható, hogy a csütörtök lett az egyik új bevásárló nap.

Tovább olvasom »