Video cikkek

hirdetés

Botrányt csinált a Nestlé közgyűlésén a Greenpeace a műanyagok miatt

Botrányt csinált a Nestlé közgyűlésén a Greenpeace a műanyagok miatt

A Coca Cola, a PepsiCo és a Nestlé a leggyakoribb márkák a tengerekben úszó műanyagszemétben. A zöld szervezet azért gyakorol nyomást a svájci élelmiszeripari világcégre, hogy ne használjon többé eldobható műanyag eszközöket és csomagolásokat.
Hogyan használjuk a YouTube-ot az online marketingben?

Hogyan használjuk a YouTube-ot az online marketingben?

Az online marketing területén a mai időben a YouTube és a videó marketing egyre inkább megkerülhetetlenné válik. Bodrogi Bozán Andrással, a a Google Ground hivatalos YouTube szakértő trénerével beszélgettünk a videómegosztó portál nyújtotta lehetőségekről.
Magyar influencercég is részt vett a VidConon

Magyar influencercég is részt vett a VidConon

Az egyik legmeghatározóbb videofesztiválon, a VidConon vett részt a Post for Rent, egyedüli magyar cégként. 
Megértik a fogyasztók, hogy mi a fenntartható termék?

Megértik a fogyasztók, hogy mi a fenntartható termék?

Minden marketinges tudja, hogy a vásárlók egyszerű üzeneteket akarnak, főleg, hogy egy túl zajos, túlinformált világban élnek. De az igazán fenntartható termékek és eljárások megértetése nem egyszerű dolog. A fenntarthatóság ritkán egyszerű képlet, hiszen összetett termelési folyamatokat, környezeti hatásokat és összefüggéseket feltételez.
A tartalom mindent visz - még mindig imádjuk a podcastokat

A tartalom mindent visz - még mindig imádjuk a podcastokat

Egy friss amerikai felmérés szerint még soha nem voltak olyan népszerűek a podcastok, mint napjainkban. Az USA lakosságában 24%-a hallgatott podcastot az elmúlt hónapban. Ez pedig több mint 77 millió embert jelent.
hirdetés
Mémmánia: a vizuális tartalmat értelmezzük a leggyorsabban a neten

Mémmánia: a vizuális tartalmat értelmezzük a leggyorsabban a neten

Sokunknak már csak akkor van ideje szörfölni a közösségi médián, amikor a csúcsforgalomban veszteglünk két piros lámpa között. Instant, prompt, könnyen értelmezhető posztok kellenek az ilyen kutyafuttában történő tartalomfogyasztáshoz. Ehhez a vizualitás a kulcs.
Cégmarketing: szeret leskelődni az Y-generáció? Ki kell szolgálni a kíváncsiságát!

Cégmarketing: szeret leskelődni az Y-generáció? Ki kell szolgálni a kíváncsiságát!

Ezt állította legalábbis a Piac & Profit Cégmarketing - 2017 konferenciáján Szántó Péter vlog-és onlineguru, a Springtab alapítója, aki a hallgatóság lelkére kötötte: nem kell minden nap feltalálni a spanyol viaszt.
5 szakértői tipp a sikeres Facebook Live-hoz

5 szakértői tipp a sikeres Facebook Live-hoz

A legnagyobb közösségi média oldal egyre népszerűbb funkciója az élő videoközvetítés („élőzés”), amit egyre több márka és oldal igyekszik használni. Nem véletlenül! De a vágyott eredményeket csak akkor érjük el vele, ha profin kezdünk neki. Szakértőnk segít, hogyan!
5 tech-trend, amiről kár lenne lemaradni

5 tech-trend, amiről kár lenne lemaradni

A technológia manapság szélsebesen változik. Olyannyira, hogy ha megtorpanunk egy új lehetőség előtt, mire lépnénk, könnyen az utolsó helyre csúszhat vissza. Pedig az új technológiák iránti nyitottságunk, a trendek megértése a vállalkozásunk sikerének kulcsa.
Az első lépések a hatékony a videós marketinghez

Az első lépések a hatékony a videós marketinghez

Sok cégvezető fejében szöget ütött már a gondolat, hogy kéne valami videó a marketingbe, hiszen olyan divatos dolog manapság. A gondolat jó, a videók tényleg működnek. De nem mind. Mutatjuk, mit kell mindenképpen átgondolnia!
hirdetés

Virtuális realitás: hamarosan tömegcikk

A videojátékok és a sokszereplős online szerepjátékok csak a kezdet volt. Az Oculus Rift VR (virtuális realitás)-szemüvegén túl számos új kütyün dolgoznak a tech-iparág innovátorai, amelyek kiterjesztenék a képbefogadás, a szórakozás, sőt az informálódás és a vásárlás ma elterjedt módjait.

Ezt nézte Magyarország 2015-ben

A paródiák és vicces videók idén is nagyon népszerűek voltak a magyarországi nézők körében. A legnézettebb videók fele hazai előadótól származik - összehasonlításképp a tavalyi listán csupán két hazai előadó szerepelt. Az Irigy Hónaljmirigy még mindig visz.

Videóstratégia az ötlettől a publikálásig

Egyre-másra olvassuk ebben a magazinban, hogy a videós tartalommarketing milyen nagyszerű eszköz. Ha már elég lelkes az ötlettől, ez a cikk segíteni fog stratégia mentén, jól átgondolva, kidolgozva, tervszerűen és hatékonyan publikálni az első videókat, és a tartalommarketinget egy következő szintre emelni. Arra a szintre, amelyre a konkurenseink (remélhetőleg) még nem emelkedtek fel.

Rohamosan nő a videós hirdetések hatékonysága

Egyre népszerűbbek a videós bemutatkozások, imázsfilmek a megrendelők és az érdeklődő internetezők körében. Az Egyesült Államokban végzett kutatások igazolják, hogy nagymértékben növeli a bizalmat, ha nem csak szöveg és állókép, hanem filmes elemek is láthatóak egy weboldalon.

YouTube-kisokos vállalkozásoknak

A multimédia, a mozgókép mára alapvető kommunikációs eszközzé vált. Hogy használhatjuk ki a legnagyobb videós közösségi oldalt a cégünk érdekében? És mi az, amit semmiképpen ne tegyünk? Szakértőnk segít!

A halálvonal elkerülésének praktikái

A cégek jelentős része egyáltalán semmilyen méréssel, statisztikával nem támasztja alá a meghozandó döntéseket, vagyis gyakorlatilag vakrepülésben él. Szakértőnek tippjeivel segít, hogyan lehet három egyszerű lépéssel elkerülni a váratlan pánikot.

Messzire kerüljük az egyéni vállalkozást! (videóval)

Az adószakértő szerint nem célszerű egyéni vállalkozóvá válni, mégis ma ezt a gazdálkodási formát választják a legtöbben. Elmondjuk, mik a hátrányai ennek az egyszerűnek tűnő formának.

Így lehet EU-s forráshoz jutni (videóval)

A magyar gazdaságba friss forrás leginkább a vissza nem térítendő EU-s pályázati pénzekből érhető el: 3500-5500 milliárdos keret vár még lehívásra. A Piac&Profit szakértője összefoglalja az elérhető kedvezményes hitellehetőségeket, amelyek segíthetnek az utófinanszírozott pályázatok lehívásában.

Van munka, csak nem itt

Külföldön számos helyen egyre több állást hirdetnek meg, Európában leginkább ácsok, festők, szakmunkások próbálkozhatnak sikerrel. A hazai terepen ugyanakkor kevesebb az álláshirdetés, bár a foglalkoztatás egyes adatok szerint nő.

Tíz tipp a jó befektetéshez (videó)

Ha valaki sikeresen szeretne boldogulni befektetéseivel, van legalább tíz alap elv, amely mellett célszerű nem elsétálnia. Érdemes ezeket a szakembertől meghallgatni.

Csökkentést ígérnek, mégis nő a papírmunka

A héten bemutatott Széll Kálmán Terv 2.0 kiemelten foglalkozik a vállalkozásokat terhelő bürokratikus és adminisztrációs kötelezettségek csökkentésével, de a konkrét intézkedések nem efelé hatnak.

Gátolhatja a növekedést a Széll Kálmán terv 2.0 (videó)

Felelős szerkesztőnk, Kolossa Katalin magyarázza a Széll Kálmán Terv 2.0 lehetséges hatásait. A belső piac tovább szűkülhet, köszönhetően annak, hogy a fogyasztás csökkenni fog, a beruházások mínuszban maradnak, valamint az új adók költségnövekedéssel járnak majd.

Videó: sikeres küzdelem az életért

A BBC videóján egy, a globális felmelegedés hatására elvékonyodott jégen haladó jegesmedve küzdelmét követhetjük végig. Az Antarktiszon élő állatok számára egyre nagyobb kihívást jelent a vékonyodó jégréteg - még télen is.

Baltás gyilkossal népszerűsítik az EP-választást

Egyre közelebb van az európai parlamenti választások ideje, így az EU is megragad minden eszközt, hogy szavazásra bírja az uniós állampolgárokat. Az alábbi kisfilmnek is ez a célja, bemutatván, hogy bárkit szívesen látnak a szavazóhelyiségben.

Videó: hogyan spóroljunk?

Az alábbi kisfilm azt mutatja be, hogyan tudunk energiát és ezáltal pénzt spórolni otthon, a munkába menet, vagy akár a munkahelyünkön.

Videó: egy tüntetés testközelből

Az alábbi kisfilmen egy, a hideg időjárás miatt elhalasztott tüntetést mutatnak be. Reméljük mi sosem fogunk hasonlót megérni.

Videó: a mindenkit érintő probléma

Az alábbi kisfilm a légszennyezést mutatja be, azt, hogy mi mindent meg nem teszünk azért, hogy egy egészségtelenebb világban éljünk.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Az előfizetők száma alapján mobilszolgáltatója, a kínai China Mobile profitja tavaly 8 százalékkal, bevétele pedig 10,5 százalékkal nőtt.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál

Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál

Petícióval sürget bérmegállapodást a Postás Szakszervezet.

Klímablog

Naperőmű épült Szegednél

Naperőmű épült Szegednél

Az MVM Zöld Generáció Kft. 9,4 milliárd forintos beruházással 23,97 megawatt csúcs kapacitású naperőművet épített uniós támogatással Szeged határában.

Gazdaság

Egyre jobban érzi magát az eurózóna gazdasága

Egyre jobban érzi magát az eurózóna gazdasága

A vártnál jobban javult az euróövezet gazdasági teljesítménye márciusban.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.

Infokom

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Az iBanFirst kis- és középvállalkozások nemzetközi pénzforgalmát támogató online platform budapesti fióktelepe megkapta a Magyar Nemzeti Bank engedélyét.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo