üzemanyagár cikkek

hirdetés

Szlovénia jövedéki adó csökkentéssel mérsékli az üzemanyag árát

Szlovénia jövedéki adó csökkentéssel mérsékli az üzemanyag árát

Szlovénia nem számít üzemanyagellátási problémákra az osztrák OMV schwechati finomítójának meghibásodása miatt - közölte a szlovén közszolgálati televízió. A kormány arra kérte az OMV szlovéniai töltőállomásait, hogy biztosítsanak alternatív ellátási útvonalakat.
Támadnak a független benzinkutasok

Támadnak a független benzinkutasok

Megalakult a Független Benzinkutak Szövetsége.
Megmenekülhetnek a kisebb benzinkutak

Megmenekülhetnek a kisebb benzinkutak

A kormány kész egyeztetni velük.
Péntektől benzinkút káosz lehet, a Mol tarifát emel, egy tank benzinen több mint 9 ezer forintot keres az állam, egy kutas 25 forintot

Péntektől benzinkút káosz lehet, a Mol tarifát emel, egy tank benzinen több mint 9 ezer forintot keres az állam, egy kutas 25 forintot

A kutas pontosan 25 forint 20 fillért keres egy tank benzinen, de ez bruttó összeg, amiből még újabb forintokat emel le az állam.
Drágulnak az üzemanyagok - kiderült, mit terveznek a taxisok az árakkal

Drágulnak az üzemanyagok - kiderült, mit terveznek a taxisok az árakkal

Egyelőre biztosan nem változik a fixtarifa az elszálló üzemanyagárak miatt.
hirdetés
Növekvő infláció: jöhet a kamatemelés?

Növekvő infláció: jöhet a kamatemelés?

Szeptemberben 3,6 százalékos volt az éves infláció, havi szinten pedig 0,3 százalékkal nőttek az árak. Az év hátrelévő hónapjaiban bőven a 3 százalékos szint felett lesz az éves infláció, 6-9 hónapos időtávon pedig átmenetileg megközelítheti a 4 százalékot.
Többet is elszámolhatunk, mint a NAV által megadott üzemanyagár

Többet is elszámolhatunk, mint a NAV által megadott üzemanyagár

Kihirdette az adóhatóság a szeptemberben alkalmazandó üzemanyagárat , amelyről jó tudni, hogy alkalmazása nem kötelező. Ha az adott benzinkúton a literenkénti egységár ennél magasabb volt, és ezt számlával tudja igazolni a kiküldött magánszemély, úgy a valójában fizetett egységár szerint számíthatja ki a térítendő összeget.
Emelkednek az üzemanyagárak

Emelkednek az üzemanyagárak

Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
Meddig emelkedhet az olajár?

Meddig emelkedhet az olajár?

A kőolaj világpiaci árának emelkedése miatt az elmúlt egy hónapban folyamatosan növekvő üzemanyagárak az autósok számára már jól érezhető drágulást jelentenek. Kérdés, hogy mennyire lehet tartós ez az emelkedés az olajpiacon, van-e még erő a nyersanyagban, mert azt bizony a befektetőknek érdemes lehet kiaknázni. Főként, ha az olajipari cégek hozamaira pillantunk – véli a K&H.
Nem lesz drágább a benzin, de olcsóbb sem

Nem lesz drágább a benzin, de olcsóbb sem

A benzinárak a hét 4 napján emelkedtek, de pénteken csökkentek, a gázolaj ára a hét első részének emelkedése után stagnált, majd pénteken csökkent. A heti ár- és árfolyam-változások alapján, figyelembe véve a pénteki 5-5 forintos áremelést, nem várható változtatás.
hirdetés

Nem vár öröm az autósokra a kutaknál

A benzin és a gázolaj világpiaci ára is csökkent az elmúlt héten, viszont a forint is veszített az erejéből a dollárral szemben. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján a benzinnél nem várható változtatás (0-2 forint), a gázolajnál 2-4 forintos emelés jelentkezhet.

Szerdáig megéri várni a tankolással

A pénteki 2 forintos benzin és 3 forintos dízel árcsökkentés után, további 4 forintos benzin, illetve 6-7 forintos gázolaj árcsökkenés történhet november 9-én, szerdán.

Virul a benzinkút-turizmus Luxemburgban

Nemcsak a kelet-európai polgárok járnak a határon túlra olcsóbban tankolni, Luxemburgban is dívik a benzinturizmus. A szállítmányozó cégek is direkt itt haladnak át kamionjaikkal, hogy olcsón tudjanak üzemanyagot szerezni. A miniállamban ugyanis jóval alacsonyabb az üzemanyagadó, mint másutt.

A héten nem várható drágulás a kutaknál

A piaci üzemanyagárak a múlt hét folyamán kis lépéssekkel fel-le ingadoztak. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján október 26-án, szerdán, várhatóan nem lesz árváltozás.

Heti üzemanyagárak: egy kis pihenő

A benzin és a gázolaj ára is nőtt a múlt héten, de ezen a héten a heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján október 19-én, szerdán, várhatóan nem lesz árváltozás – közölte előrejelzésében a GKI Energiakutató Kft.

Véget ért az olcsó üzemanyag kora?

Október 5-én, szerdán, a benzin ára 5-7 forint körüli mértékben emelkedhet meg, a gázolaj ára várhatóan 6-7 forinttal növekedhet, nemcsak a kőolaj ára, de a jövedéki adó is emelkedett. Elképzelhető, hogy a heti változtatást péntekre tolják ki.

Most már biztos, hogy októbertől drágul a tankolás

A NAV közzétette honlapján a nemzetközi olajár július eleje és szeptember 15-e közötti átlagát, ami hordónként alig 46 dollár. Mivel ez nem éri el az 50 dolláros szintet, a nyáron elfogadott törvény alapján október 1-től a az üzemanyagok jövedéki adója a benzinnél nettó 5, a gázolajnál pedig 10 forinttal nő.

Olcsó marad az olaj, jöhet az adóemelés

A heti átlagos üzemanyag piaci ár- és devizaárfolyam változások alapján szeptember 7-én, szerdán. a benzin árát várhatóan 0-3 forinttal, a dízelét pedig 4-5 forinttal csökkenthetik. Az olajár várhatóan alacsony marad, így októbertől emelkedhet az üzemanyagok jövedéki adója.

Ezen a héten sincs jó hírünk az autósoknak

A múlt hét folyamán jelentkező átlagos piaci üzemanyagár- és a forint árfolyamának változásai alapján augusztus 31-én, szerdán a benzin árát várhatóan 0-2 forinttal változtathatják, a dízel ára várhatóan nem változik.

Szerdán megint drágább lehet a tankolás

Az augusztus 17-én bejelentett áremelés figyelembe vételével és a hét folyamán jelentkező átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján augusztus 24-én, szerdán a benzin árát várhatóan 2-3 forinttal, a dízel árát 3-5 forinttal emelhetik.

Rossz hír az autósoknak

A hét második felében jelentkező üzemanyagpiaci ár és a forint árfolyamának változásai alapján augusztus 10-én, szerdán a benzin árát várhatóan 0-2 forinttal, a dízel árát 3-5 forinttal emelhetik, figyelembe véve az augusztus 3-i árcsökkentést.

Megéri szerdáig várni a tankolással

A heti átlagos üzemanyagár- és a forint árfolyamának változásai alapján augusztus 1-jén, hétfőn a benzin ára várhatóan 2-3 forinttal, a dízel ára 4-6 forinttal csökkenhet, figyelembe véve a július 29-i árcsökkentést.

Ezen a héten nem járnak jobban az autósok?

A heti átlagos üzemanyagpiaci ár- és árfolyam-változások alapján július 25-én, hétfőn várhatóan nem lesz árváltoztatás. A kőolaj ára ugyan csökkent a világpiacon a múlt héten, de a forint árfolyama is csökkent valamicskét a dollárhoz képest.

Még olcsóbb lesz a tankolás

A heti átlagos piaci üzemanyagár- és a forint árfolyamának változásai alapján július 18-án, hétfőn 3 forintos benzin és 3-5 forint közötti dízel árcsökkentést jelenthetnek be.

Kicsit drágább lehet a benzin

A heti átlagos üzemanyag piac ár- és a forint árfolyamának változásai alapján június 27-én, hétfőn a benzin ára 2 forinttal emelkedhet, a dízel ára várhatóan nem változik.

Újra olcsóbb lehet a tankolás

A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján, valamint a június 17-i, pénteki 2 forintos benzin árcsökkentést követően június 20-án, hétfőn a benzin ára 2-3 forinttal, a dízel ára 3-4 forinttal csökkenhet.

Most nem lesz olcsóbb a benzin

A heti átlagos piaci változások alapján, valamint a június 10-i, pénteki 3 forintos benzin árcsökkentést követően, június 13-án, hétfőn nem várható változtatás az üzemanyagáraknál.

A kormány szerint túl olcsó a benzin

Az üzemanyag jövedéki adóját emelő, illetve az idegenforgalmi adó emelésére lehetőséget adó módosításokat fogadott el a jövő évi adótörvény-javaslatokon az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága.

Szerdáig jó lenne megtankolni

Az üzemanyagpiacokon a benzin ára a hét első napján csökkent, a többi napokon stagnált és emelkedett. A gázolaj ára a hét folyamán minden nap nőtt. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján a benzin ára várhatóan nem változik, míg a dízel ára 4-5 forinttal is nőhet.

A dízeleseknek érdemes tankolni szerdáig

A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján - az április 15-i, pénteki 3 forintos benzin és a 4 forintos dízel áremelést is figyelembe véve - a benzin ára várhatóan nem változik, míg a dízel ára 5-6 forinttal is nőhet. Az olajtermelő országok hétvégi, dohai konferenciájának kimenetele erősen módosíthatja az áralakulást.

Jó hírünk van a dízeleseknek

A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján - az április elsejei három forintos benzináremelést és a 2 forintos dízel árcsökkentést is figyelembe véve - a benzin ára várhatóan nem változik, a dízel ára 2-3 forinttal csökkenhet.

A benzin egy kicsit drágább lehet a héten

A heti átlagos piaci változások alapján - a március 18-i, pénteki 3 forintos benzin áremelést is figyelembe véve - a benzin ára 2-3 forinttal emelkedhet, a gázolaj ára várhatóan nem változik.

Még szerda előtt tankoljunk

A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján - a március 4-i, pénteki 3 forintos benzin és a 4 forintos gázolaj áremelést is figyelembe véve - a benzin ára akár 3-4 forinttal, a gázolaj ára 2-3 forinttal emelkedhet.

Most nem lesz olcsóbb a tankolás

A heti átlagos piaci változások alapján egyik üzemanyagnál sem várható változás, de a hét utolsó két napján történt jelentősebb emelkedés miatt lehetséges, hogy a benzin ára akár 3-6 forinttal is emelkedhet. A gázolajnál nem, vagy csak minimális változtatás várható.

Rossz hírünk van a dízeleseknek

A heti átlagos piaci változások alapján a benzinnél nem várható változtatás, a gázolajnál 4-5 forint körüli emelés várható, a nemzetközi piacon ugyanis a gázolaj ára nagyobbat emelkedett.

Ezen a héten a benzineseknek van jó hírünk

A heti átlagos piaci változások alapján a benzinnél 5 forint körüli csökkentés várható, a gázolajnál pedig nem várható változás a szerdai árváltozáskor – közölte heti előrejelzésében a GKI Energiakutató Kft.

Irány tankolni! Jön az áremelkedés

A heti átlagos piaci változások alapján a benzinnél 3-4 forintos emelés, a gázolajnál pedig 6-7 forintos emelés jelentkezhet a lejövő hét szerdai árváltozáskor – közölte heti előrejelzésében a GKI Energiakutató Kft.

200 forint is lehet a benzin az idén?

Az alacsony olajárak hatására országok, gazdaságok mennek csődbe, vállalatok tűnnek el a világ porondján. Mi, egyszerű emberek ebből csak annyit veszünk észre, hogy olcsóbb lett a benzin, már több mint 100 forinttal tavalyi árához képest. De meddig eshet az üzemanyagok ára?

Még olcsóbb lehet a tankolás

Az üzemanyagpiacokon a benzin és a gázolaj ára a hét folyamán meredeken esett és még folytatódhat a folyamat. A szerdán péntekre bejelentett üzemanyag árcsökkentést is figyelembe véve a benzinnél 2-4, a gázolajnál pedig 2-5 forintos csökkentés lehetséges.

Idén is elmarad a drágulás?

A következő hónapokban mérsékelt növekedésnek indulhatnak az árak, de az éves átlagos infláció 2 százalék alatt maradhat az elemzők szerint, az élelmiszerárakat lenyomja a sertéshús áfacsökkentése és várhatóan az alacsony olajárak miatt az üzemanyagárak sem emelkednek jelentősen.

Ajándékot kapnak a dízelesek karácsonyra

A heti átlagos piaci változások, valamint a múlt héten péntekre bejelentett dízel árcsökkentést is figyelembe véve a benzinnél stagnálás, a gázolajnál pedig 0-3 forintos csökkentés lehetséges. A benzin ára 328-330 forint/liter közötti szinten, a gázolaj ára várhatóan 314-316 Ft/liter közötti szinten változhat.

A dízeleseknek jó hírünk van, a benzineseknek kevésbé

A heti átlagos piaci változások, valamint a szerdán bejelentett benzin és dízel árcsökkentés után a hét második felében történt folyamatok alapján a benzinnél 3-5 forintos emelés, a gázolajnál pedig 3-4 forintos csökkentés lehetséges.

Olcsóbb benzint hozhat a karácsony

Az olaj piacának ez a statisztika a pénteki nem várt OPEC döntés mellett biztosan nem kedvezett. A WTI már 37,7 dollárnál jár, ami után már csak a 2008-as válság során látott 32,4 dolláros mélypont található fogózkodóként.

Várjunk szerdáig a tankolással, nagyot eshet a benzin ára

A heti átlagos piaci változások, valamint a szerdán (december 2-án) bejelentett dízel árcsökkentés után a benzinnél 7-10 forintos, a gázolajnál pedig 3-4 forintos csökkentés lehetséges.

A benzineseknek megint drágább lesz a tankolás

Az üzemanyagpiacokon a benzin ára a hét négy napján stagnált, majd péntekre kilőtt. A gázolaj ára a hét folyamán lassan csökkent, ezért a szerdán bejelentett áremelés után a benzinnél további 3-4 forintos emelés várható, a gázolajnál pedig 2-3 forintos csökkentés lehetséges.

A dízelesek örülhetnek ezen a héten

Az üzemanyagárak változása és a forint árfolyamának gyengülése miatt a benzin ára három forinttal is drágulhat, vagy csökkenhet, míg a gázolajnál is 2-4 forint közötti csökkentés lehetséges, figyelembe véve a november 11-i 2 forintos benzin áremelést is.

Még drágább lehet a tankolás

Az üzemanyag piaci árak drágulása és a forint árfolyamának gyengülése miatt a benzin ára 0-2 forint között emelkedhet, a gázolajnál is 0-2 forint közötti változás várható, figyelembe véve a november 4-i áremelést is.

Csúnya meglepetés érhet tankolás közben

Az üzemanyag piaci árak drágulása és a forint árfolyamának gyengülése miatt a benzin ára 6-9 forint között emelkedhet, a gázolajnál 2-4 forint közötti növekedés lehetséges – közölte a GKI Energiakutató Kft.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Pénzszerzés

Női vállalkozások támogatására indul pályázat

Női vállalkozások támogatására indul pályázat

A Visa Magyarországon is elindítja Visa She's Next elnevezésű, női vállalkozások támogatására létrehozott globális programját.

Adózás

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket.

Cégblog

Nem jött be az oroszoknak az orosz McDonald's

Nem jött be az oroszoknak az orosz McDonald's

Komoly veszteséggel zárta a tavalyi évet az Oroszországot elhagyó McDonald's helyén létrejött orosz gyorsétterem.

Klímablog

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

A 10 millió Fa közössége három és fél év alatt Magyarország szerte közel kétszázezer fát és több mint negyvenezer cserjét ültetett el.

Gazdaság

Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.

Társadalom

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Infokom

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo