Tej cikkek

hirdetés

Tovább emelték volna a tej árát, most ennek véget vetnek

Tovább emelték volna a tej árát, most ennek véget vetnek

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felülvizsgálja a nyerstej árát meghatározó árprognózis módszertanát.
Komoly bajba került a világ legnagyobb tejtermelője

Komoly bajba került a világ legnagyobb tejtermelője

Indiában hamarosan rekordot dönt a tej ára, fokozni kényszerülnek a tej importját.
Csökken a tej ára Európában

Csökken a tej ára Európában

Megkezdődött az inflációs felárak eltűnése. A piac lassan helyére billenti a túlzásokat.
Gyanús a tejára a Gazdasági Versenyhivatalnak

Gyanús a tejára a Gazdasági Versenyhivatalnak

Gyorsított ágazati vizsgálatot indított a GVH a tejpiacon.
Boldogtalanok a tejesek – ritka nehéz év van mögöttük

Boldogtalanok a tejesek – ritka nehéz év van mögöttük

A tejtermelőknél és a feldolgozóknál egy év alatt átlagosan 15-18 százalékkal emelkedtek a termelési költségek - közölte a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.
hirdetés
Olcsóbb lett a tejtermék, drágultak a húsok

Olcsóbb lett a tejtermék, drágultak a húsok

Összességében mérséklődtek az alapvető mezőgazdasági terményárak, azon belül is főleg a gabonafélék, tejtermékek és a cukor, a húsok és növényi olajok drágultak.
Szennyezett tejet vontak ki a forgalomból

Szennyezett tejet vontak ki a forgalomból

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb szennyeződött tejet vont ki a forgalomból - közölte a Nébih a honlapján.
Kiemelt támogatást kapnak a húsmarha-tenyésztők 2020-ig

Kiemelt támogatást kapnak a húsmarha-tenyésztők 2020-ig

Állatbetegségek megelőzésére, vemhes üszők állategészségügyi szolgáltatásaira, állati hulla ártalmatlanításra és tenyésztésszervezési célok támogatására különítenek el állami forrásokat.
Eltűnnek az import tejek a boltokból

Eltűnnek az import tejek a boltokból

Gyakorlatilag eltűnhetnek az import UHT tejek a hazai boltok polcairól, amelyek szállítása az áfacsalás egyik melegágya – hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett tejágazati egyeztetésen.
Mehet a magyar tej Kínába

Mehet a magyar tej Kínába

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) több éves egyeztetéseinek köszönhetően mától lehetővé vált 13 magyar létesítmény számára, hogy tejet és tejtermékeket szállítson a Kínai Népköztársaság területére.
hirdetés

Már a Nutella sem a régi...

A Ferrero Németországban megváltoztatta a Nutella összetételét. Miután a népszerű édességet feltehetően ugyanolyan összetételben szállítják Magyarországra - elszomorodhatnak a Nutella-fanok.

Újabb 500 millió eurót szán az Unió a tejtermelőkre

Újabb fél milliárd euró összegű támogatási csomagot jelentett be hétfőn Phil Hogan mezőgazdaságért felelős uniós biztos az európai tejtermelők megsegítésére.

Uniós pénz kéne a tejesek mentésére

Rendkívüli uniós intézkedéseket, forrásbevonást sürgetett a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a tejpiaci válság kezelésére hétfőn Luxemburgban, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén.

Lázár szerint versenyhátrányt okoz a multi jelenlét

A multinacionális kézben lévő kiskereskedelemnek való kiszolgáltatottság ma Magyarország egyik legnagyobb versenyhátránya - mondta Lázár János szokásos heti sajtótájékoztatóján.

Olcsóbb lesz az élelmiszer, a net és az éttermek

Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály szerint a sertéshús mellett a tej, a tojás és a baromfi áfája csökkenhet jövőre 5 százalékra, de mérséklődik az internethasználat és az éttermi szolgáltatások forgalmi adója is.

A belföldi fogyasztásra koncentrál jövőre az állami agrármarketing

A belföldi tejfogyasztás növelése érdekében ösztönző programokra és aktív marketingtevékenységre is szükség van. Sokmilliós marketingkampány indul jövőre.

Magyar tej mehet Kínába

Ultrahőkezelt tejet és savóport szállíthatnak a kínai piacra a magyar feldolgozók, ha sikeresen zárul az októberi átvilágítás - közölte az MTI.

Európai gazdákkal tüntetnek a magyarok

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatja a szeptember 7-i brüsszeli tüntetésre készülő magyar tejtermelőket, mert a kamara szerint az Európai Uniónak mihamarabb válaszokat kell találnia a tejpiacon tapasztalható problémákra.

A minőségi tejben van a nagy pénz?

Gina Rinehart, a világ egyik leggazdagabb üzletasszonya szemet vetett a tejiparra, mint kecsegtető befektetési lehetőségre. Számítását a kínai piacra alapozza: a tejhamisítási botrányok miatt ott nagy szükség van a megbízható, importált tejre.

Eladatlan készletek, nyomott árak

Soha nem látott mennyiségben áramlik Magyarországra az importtej és -tejtermék, elsősorban ultrapasztőrözött tej és félkemény sajtok formájában. Az érintettek demonstrációra készülnek.

Emelkedhet a tej alapára az idén

Kilogrammonként átlagosan 90 forint lesz majd árpilis 1. és a jövő év március 31. között, azaz a 2013/2014-es kvótaévben a tej alapára a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács prognózisa szerint.

Októbertől fizetik a különleges tejtámogatást

A kormány csaknem hétmilliárd forintot különített el a különleges tejtámogatás előlegeként, amelynek kifizetését október 16-án kezdik meg - közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Hungarikum lenne a pálpusztai

Az idén ünnepli születésének 120. évfordulóját a hungarikumok közé kívánkozó pálpusztai sajt. A patinás sajtkülönlegesség ma is állja a versenyt a hazai piacon a világhírű holland és francia termékekkel szemben, a választék határtalan bővülése sem képes letaszítani a jobb élelmiszerüzletek polcairól.

Tejpiac: Brüsszel nem szól bele

Nem találta megalapozottnak az európai uniós tejpiaci beavatkozásra vonatkozó kérést az Európai Bizottság hétfőn. A tagállamok mezőgazdasági minisztereinek brüsszeli találkozóján Lengyelország kérésére vitatták meg, hogy be kell-e avatkoznia az uniós szerveknek a tejpiacon kialakult helyzet javításáért, mindenekelőtt az árcsökkenés kompenzálására.

Több tejet iszunk, de nem eleget

A Tej Világnapjának célja, hogy világszerte felhívja a figyelmet a tejfogyasztás fontosságára és egészséges táplálkozásban játszott szerepére. Hazánkban fejenként évi 67 liter tej fogy, azaz napi 1,8 dl tejet ivot minden állampolgár (átlagosan) 2011-ben, ami meghaladja az Európai Unió és a világ átlagát is, de még mindig elmarad a szakemberek által javasolt, napi fél litertől.

Májusban még kérhetünk pénz a különleges hátrányok kezelésére

Május 15-ig igényelhetnek különleges hátrányok kezeléséhez kapcsolódó támogatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) azok a tejtermelők, akiknek gazdaságuk gazdasági szempontból sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny területen van - emlékeztet a Magyar Agrárkamara közleményében.

Tej: Ön mennyi tévhitben hisz?

Noha a magyarországi tejfogyasztás az elmúlt évben meghaladta az EU átlagot, mégis 2,6%-os csökkenést mutat a megelőző évhez viszonyítva. Mi, magyarok ugyanis átlagosan 67,5 liter, naponta 1,8 dl tejet ittunk meg 2010-ben, kevesebb, mint felét a szakértők által javasolt napi fél literes mennyiségnek.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Európában és Magyarországon is egyre népszerűbbek az elektronikus fizetési lehetőségek a vásárlók körében.

Pénzszerzés

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

A magyar agrárfinanszírozás az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo